in

The Watch Fragmanı: Terry Pratchett’ın Diskdünya Dizisi Yolda

BBC America’nın yeni Diskdünya dizisi The Watch yapımından ilk fragman geldi. İkinci el paralel evrene yolculuk yakın.

the watch Terry Pratchett diskdunya
- Reklam -
- Reklam -

BBC America’nın yeni Diskdünya yapımı The Watch dizisinden bir fragman ve üç kısa klip geldi. Pratchett’in çok karmaşık, anarşi dolu evreninde Ankh-Morpork şehrinin muhafızlarının hikâyesini izleyeceğimiz dizi hayranları ikiye bölmüş durumda.

Merhum Terry Pratchett’in 40 kitaplık serisi geçmişte de uyarlanmaya çalışılmış, kayda değer işler çıkmamıştı. En son yine BBC tarafından Büyünün Rengi ve Fantastik Işık iki bölümlük bir mini diziye uyarlanmıştı. 2008 yapımı bu uyarlama pek beğenilmeyince Diskdünya uyarlanamaz bir seri olarak kabul edilip yapımcılar kitapları raflara yerleştirmişti.

Muhtemelen bu fikirler geçen sene çıkan Good Omens (Kıyamet Gösterisi) uyarlamasıyla değişti. Neil Gaiman ve Terry Pratchett’ın birlikte yazdığı roman Amazon Prime ve BBC tarafından uyarlandığında 2019’un en başarılı mini dizilerinden birisi ortaya çıkmıştı. Şimdi de Muhafızlar! ekrana gelmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Orijinal romanların tonunu ve karakter görünüşlerini büyük miktarda değiştiren dizide Ankh-Morpork’un imzası hâline gelmiş pis, sürekli lağım kokan ortaçağ şehri havası bile yok olmuş. Steampunk bir Ankh-Morpork ve göz makyajıyla Jack Sparrow’u andıran bir Sam Vimes izleyeceğiz. En çok Game of Thrones’taki Beric Dondarrion rolüyle tanınan Richard Dormer’ın oynadığı muhafız onbaşısı Vimes, kitaplarda çözülmesinde kendisinin pek rolünün olmadığı davalarda sürekli dört ayak üzerine düşerek muhafız alayında yavaş yavaş tepeye tırmanan klasik bir Terry Pratchett karakteri.

The Watch Fragman | İZLE

YouTube video

New York Comic Con etkinlikleri kapsamında yayınlanan fragmanda dizinin absürt tonu ve kaotik atmosferi dikkati çekiyor. Terry Pratchett’in materyaline sadık kalınmasa da birbiri ardına gelişen olaylara tepki bile veremeyecek kadar alık kalan Vimes yerli yerinde. Comic-Con da fragmanla birlikte üç tane kısa klip de yayınlandı.

The Watch ÖLÜM Klibi | İZLE

YouTube video

Yayınlanan diğer iki videoya da buradan ve şuradan ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Diskdünya’nın neredeyse her romanında yer bulan ÖLÜM’le de dizide karşılacağız. Vimes’la konuştuğu kısa bir sahneyle tanıtılan ÖLÜM romandaki her zaman büyük harflerle konuşan karakterini koruyor.

Diskdünya ve dizinin uyarlandığı Bekçiler serisi dilimize DeliDolu Yayınları tarafından kazandırılıyor.

The Watch’la ilgili ilk fikirleriniz neler? Diskdünya’nın uyarlanamaz güzelliğini ekrana taşımayı becerebilecek mi? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* American Gods 3. Sezon Fragmanı: Neil Gaiman’ın Tanrıları Geri Dönüyor!

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdemozkir erdemozkir dedi ki:

    Uzun uzun yıllar önce amigada discworld oyunundan sonra heveslenip Discworld kitabına başlamış ama sıkılıp yarıda bırakmıştım. Diziyle beraber kitaba tekrar başlamak güzel olurdu…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

soul pixar disney plus

Soul, Vizyona Girmeden Disney+’a Gelecek: Yeni Pixar Animasyonu Yolda

NBA 2K21 İncelemesi

NBA 2K21 İncelemesi: Hikâye Temelli Bir Bakış