in

Zaman Çarkı Dizisi İlk 3 Bölümü ile Serüvenine Başladı

The Wheel of Time dizisi başladı. Amazon Prime Video’nun merakla beklenen Zaman Çarkı macerası ilk 3 bölümüyle yayında.

The Wheel of Time 1. Sezon Başladı zaman çarkı
- Reklam -
- Reklam -

The Wheel of Time dizisi ilk 3 bölümü ile yayınlanmaya başladı. Robert Jordan’ın Zaman Çarkı adlı ünlü fantastik serisine dayanan yapım, Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini aldı.

Sadece kadınların sihir yapabildiği bir dünyada geçen ve uzun soluklu bir macera olan The Wheel of Time, dizi uyarlaması duyurulduğundan beri hayranlarca heyecanla beklenmekteydi. Robert Jordan’ın kaleme aldığı ve ölümünün ardından Brandon Sanderson’ın devam ettirdiği Zaman Çarkı kitaplarından uyarlanan dizinin yapımcılığını, aynı zamanda Yüzüklerin Efendisi dizi uyarlaması üzerinde de çalışan Amazon üstlenmişti.

2019 yılından bu yana geliştirilmekte olan yapım tam çekimlere başlayacakken Koronavirüs salgını engeline takıldı. Bu nedenle çekimlerine defalarca ara verildi. Neyse ki yönetmenliğini Rafe Judkins’in üstlendiği dizi için çekimler ve post prodüksiyon süreci, sorunlara rağmen tamamlandı. Geçen eylül ayında yayınlanan tanıtım fragmanı çoğu izleyicinin aradığı epik atmosferi yakalayamadığı söyleniyordu. Ancak işler o günden bu yana değişmiş gibi gözüküyor.

- Reklam -

Merakla beklenen yapım, bugün itibarıyla Amazon Prime Video’da yayınlanmaya başlandı. Merakla beklenen yapım, Amazon Prime’ın diğer dizilerinde de olduğu gibi ilk 3 bölümüyle yayına başladı. Veda, Gölgenin Beklediği Yer ve Güvenli Bir Yer adlı bölümleri hemen izlemeye başlayabilirsiniz. Bundan sonra ise kalan 5 bölüm her cuma günü, haftalık olarak yayınlanacak. Yani Zaman Çarkı dizisinin ilk sezonu toplamda 8 bölümden oluşacak. Son bölüm 24 Aralık 2021 tarihinde Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

The Wheel of Time 1. Sezon İncelemeleri Kayıp Rıhtım’da Olacak

The Wheel of Time 1. sezon başladı zaman çarkı amazon prime

- Reklam -

Dizinin başrolünde Moiraine Damodred rolünde Rosamund Pike bulunuyor. Kendisine Rand al’Thor rolünde Josha Stradowski, Perrin Aybara rolünde Marcus Rutherford, Nynaeve al’Meara rolünde Zoë Robins, Matrim “Mat” Cauthon rolünde Barney Harris, Egwene al’Vere rolünde Madeleine Madden ve al’Lan Mandragoran rolünde Daniel Henney eşlik ediyor. Henüz ilk sezon yayınına başlamadan önce nedeni açıklanmayan bir şekilde Barney Harris’in Matrim “Mat” Cauthon karakterini 2. sezonda oynamayacağı duyurulmuştu.

Henüz kitapları okumamışsanız ve diziyi de merak ediyorsanız, başlamadan önce bilmeniz gerekenler hakkında hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz. Bununla birlikte Kayıp Rıhtım Forum’da bulunan dizi tartışma başlığına da buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak ilk 3 bölümden başlayarak, kalan her bölüm için ayrı ayrı incelemelerin Kayıp Rıhtım’da olacağını şimdiden duyuralım.

The Wheel of Time dizisinin ilk 3 bölümünü sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marslı Rahipler - İsmail Biçer

Yerli Edebiyatta Kızıl Gezegen Sesleri: “Marslı Rahipler” Romanı Çıktı

Black Panther 2 Çekimleri Tamamlandı

Black Panther 2 Çekimleri Başrolün Yaralanması Sebebiyle Durduruldu