in ,

The Wheel of Time Fragmanı: Amazon’un Zaman Çarkı Uyarlaması Yaklaşıyor

The Wheel of Time fragmanı geldi. Amazon Prime’ın Robert Jordan’ın kült fantazi destanından uyarladığı Zaman Çarkı dizisi izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

The Wheel of Time Fragmanı - zaman çarkı amazon
- Reklam -
- Reklam -

The Wheel of Time fragmanı yayınlandı. Amazon Prime tarafından geliştirilen kült fantastik roman uyarlaması Zaman Çarkı ufukta gözüktü.

Yapımdan ilk uzun soluklu fragman izleyicilerin beğenisine sunuldu. Moiraine Sedai’nin başarmak için yola çıktığı yolculuğuna dair daha ayrıntılı fikirler elde edebildiğimiz tanıtım beklentileri artırdı. Robert Jordan’ın aynı isimli epik fantazi kitabından uyarlanan yapım Amazon’un geniş bütçeli dizileri arasında The Lord of the Rings ile birlikte öne çıkıyor.

The Wheel of Time (Zaman Çarkı) adaptasyonu ilk duyurulduğu günden beri merakla bekleniyor. Amazon Prime’ın yapımcılığını üstlendiği dizi Koronavirüs pandemisi dolayısıyla çekimlerine defalarca ara vermek zorunda kalmıştı. Ancak sonunda yönetmenliğini Rafe Judkins’in üstlendiği dizi için çekimler ve post prodüksiyon süreci tamamlandı. Geçen eylül ayında yayınlanan tanıtım fragmanı çoğu izleyicinin aradığı epik atmosferi yakalayamadığı söyleniyordu. Fakat ilk sezon fragmanının bu fikirleri değiştirebileceği düşünülüyor.

- Reklam -

1. sezonun, serinin ilk kitabı olan Eye of the World’ü (Dünyanın Gözü) anlatması bekleniyor. Ayrıca ikinci kitap The Great Hunt (Büyük Av) ve üçüncü kitap The Dragon Reborn’dan (Yenidendoğan Ejder) da bazı noktaların eklendiği söyleniyor.

The Wheel of Time Fragmanı | İZLE – Zaman Çarkı Uyarlaması

YouTube video

Dizi genel olarak sadece kadınlardan oluşan Aes Sedai isimli topluluğun bir üyesi olan Moiraine’in İki Nehir kasabasına varmasıyla başlıyor. Bu noktadan sonra tüm dünyanın kaderini değiştirecek oldukça tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Yolculukta kendisine erkek ve kadın beş kişilik bir grup eşlik ediyor. Kehanetin söylediğine göre aralarından birisi Yenidendoğan Ejder olacak, ya dünyayı kurtaracak ya da yok edecek.

Zaman Çarkı dizi uyarlaması henüz ilk sezonunu bile yayınlamadan 2. sezon onayını almış durumda.

Amazon Prime Video üzerinden yayınlanacak dizinin başrolünü Rosamund Pike, Moiraine karakteri ile üstleniyor. Başarılı oyuncuya Rand al’Thor rolünde Josha Stradowski, Perrin Aybara rolünde Marcus Rutherford, Nynaeve al’Meara rolünde Zoë Robins, Matrim “Mat” Cauthon rolünde Barney Harris, Egwene al’Vere rolünde Madeleine Madden ve al’Lan Mandragoran rolünde Daniel Henney eşlik ediyor. Ayrıca kritik bir rol değişiklikle Barney Harris’in Matrim “Mat” Cauthon karakterini 2. sezonda oynamayacağı duyurulmuştu.

- Reklam -

zaman çarkı fragmanı amazon The Wheel of Time

Yapımcı koltuğunda Chuck ve Marvel’s Agents of SHIELD yapımlarıyla tanınan Rafe Judkins bulunuyor. Dizinin ilk sezonun 8 bölüm sürmesi bekleniyor. İkinci sezon çekimleri devam etmekte olan The Wheel of Time 1. sezon 19 Kasım 2021’de izleyici ile buluşmaya başlayacak.

Zaman Çarkı’nın yeni fragmanı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şu anda Drizzt’ e devam etme çabasındayım. Elric var bir de okuma isteğimin kıyılarında. Bir de bu fragmanlarla Zaman Çarkı da aklımı çeliyor. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bill Murray, Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Bill Murray, Ant-Man and the Wasp: Quantumania Filminde Rol Alacak

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sonuçları Açıklandı

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sonuçları Açıklandı