in

The Witcher 2. Sezonda Triss Merigold’u Daha Çok Görebiliriz

The Witcher dizisinde, kitap ve oyunlardan farklı bir şekilde karşımıza çıkan Triss Merigold’u 2. sezonda daha çok izlememiz mümkün.

the witcher Triss Merigold
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in son zamanlarda en çok konuşulan yapımlarından The Witcher dizisindeki pek çok karakter hem roman hem de oyunlardaki tasvirleriyle sürekli karşılaştırılıyor. Bunlardan en çok tartışılan karakter ise şüphesiz Triss Merigold oldu.

Dizide Anna Shaffer’ın canlandırdığı Triss Merigold, ilk sezonda pek de öne çıkmadı. Oyunlarda ana karakter olarak karşımıza çıkan kızıl saçlı Triss’i dizide oldukça farklı bir şekilde izledik. Ancak dizi, kitaplardan uyarlandığı için hem rol hem de dış görünüş açısından oyundan ziyade kitapları temel alıyor. Oyunu oynayanlar da bu sebeple Triss karakterinin arka planda kalıp kalmayacağını merak ediyor.

Andrzej Sapkowski’nin diziye danışmanlık yaptığını düşünecek olursak dizinin oyunlardan ziyade kitaplara daha sadık kalacağı bariz. Bu yüzden 2. sezonda Triss’in çok fazla yer alıp almayacağını kesin bir şekilde söylemek zor çünkü oyunlarda daha çok ön planda olan bir karakter. Ancak 2. sezon muhtemelen üçüncü kitap olan Blood of Elves (Elflerin Kanı) üzerinde duracak. Triss’in de bu kitapta daha çok karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu da kendisini ilk sezona göre 2. sezonda daha fazla görebileceğimizi gösteriyor.

- Reklam -

the witcher Triss Merigold 2

Her ne kadar Triss’i daha fazla izleyecek olsak da, kitaplara baktığımızda Yennefer’in çok daha büyük bir rolü olduğunu görüyoruz. Bir başka deyişle Yennefer’ı Triss’e göre ekranda daha fazla izleyeceğiz gibi duruyor.

The Witcher 2. Sezon Ne Zaman Yayınlanacak?

Dizi yapımcısı Lauren Hissrich ise yakın zamanda yaptığı bir röportajda dizi ile kitaplar arasında da farklılıkların olacağını söyledi. İlk sezonda yapılan değişikliklerden biri Triss’in kitaplara göre çok daha önce karşımıza çıkması diyebiliriz. Hissrich, bu değişikliğin sebebi olarak hikâyenin devamını en uygun şekilde açıklamak ve anlatmak olduğunu belirtti. Triss ile yapılan başka bir değişiklik ise dizide kendisini tanıdığımız hikâyeyi, kitapta daha farklı bir şekilde okumamız. Aslında hikâyede Triss yerine farklı bir kadın karakter, Melitele Rahibesi Nenneke yer alıyor ancak dizide bu karakteri görmüyoruz.

the witcher oyun

- Reklam -

Dizi ve kitaplar arasında da bazı farklılıklar olsa bile hikâye ve karakterlere genel anlamda sadık kalındığını, bu yüzden Triss’i sonraki sezonlarda, en azından 2. sezonda daha çok izleyeceğimizi söyleyebiliriz.

The Witcher dizisinin 2. sezonunun 2021 yılı içinde Netflix’te olması bekleniyor.

Dizide yapılan bu değişiklikler için siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* The Witcher: Romanlardan Diziye Epik Bir Hikâye

* The Witcher Dizisi ile Oyun ve Kitaplar Arasındaki 8 Fark

* Netflix Açıkladı: 2019 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Yapımlar

Kaynak: Game Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    İlk bölümlerde Ciri’nin eğitimi süresinde 1-2 belki 3 bölüm Triss ve Ciri eğitimi üzerinde gidebilir ama daha sonrasında senaryo değişikli sebepli olmazsa sezon sonuna, hatta diğer sezonun ortalarına veya sonuna kadar tekrar görmeyiz diye düşünüyorum .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gio Ödülleri 2019

GİO Ödülleri 2019 Kazananları Açıklandı

Joker Batman

Todd Phillips, Joker Evrenine Batman’i Dahil Etmek İstiyor