in

Netflix, Fantastik Uyarlaması The Witcher’ın 4 ve 5. Sezonlarını Art Arda Çekecek

The Witcher 4 ve 5. sezon çekimleri art arda gerçekleştirilecek. Netflix, Andrzej Sapkowski’nin roman serisinden uyarlanan dizide hız kesmiyor.

The Witcher 4. ve 5. sezon
- Reklam -
- Reklam -

The Witcher 4 ve 5. sezon çekimleri için hızını artırdı. Hayranlar sevilen dizinin 3. sezonunu beklerken, Netflix iki sezona birden onay verdi ve çekimlerinin birlikte yapılacağı duyuruldu.

Kısa bir süre önce çekimlerinin tamamlandığı açıklanan ve post prodüksiyon aşaması başlayan The Witcher için Netflix şimdiden iki yeni sezona yeşil ışık yaktı. Bu da Andrzej Sapkowski’nin roman serisinden uyarlanan dizinin 4. ve 5. sezonlarının art arda çekilebilme olanağının önünü açtı. Resmi duyuru Netflix tarafından henüz yapılmamış olsa da, dijital yayın devinin 24 Eylül’de gerçekleştireceği TUDUM etkinliğinde hem bu onayları hem de 3. sezona ait ilk görüntüleri paylaşması bekleniyor.

Bu yılın başlarında Netflix’in The Witcher 4. sezon üzerinde çalışmaya başladığına dair haberler çıkmaya başlamıştı. 3. sezon yönetmenlerinden Stephen Surjik, kendisine gelen bir soru üzerine şunları söylemişti:

- Reklam -

“Yazarlar ve yapımcılar 4. sezonun haritasını çıkardılar. Bu programın bir parçası mıyım bilmiyorum ama en azından bana haritasını çıkardıklarını söylediler.”

The Witcher 4. ve 5. sezon

3. sezonun çekimleri geçen ocak ayında başlayan dizi, yıldız Henry Cavill’in Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle iki haftalık bir ara almıştı. Ancak onun dışında planlandığı gibi gitti ve kısa bir gecikmenin ardından çekimleri tamamladı.

The Witcher 4. ve 5. Sezon için Resmi Duyuru Netflix Tudum Etkinliğinde Gelebilir

The Witcher 3. sezonu, ikinci roman ve genel olarak dördüncü kitabı olan Nefret Çağı olaylarını ve karakterlerini uyarlayacak. Yeni sezon, Ciri’nin elfler ve büyücüler de dahil olmak üzere çeşitli gruplar tarafından avlandığını ve Vengerberg’li Yennefer’in rehberliğinde büyü eğitimine devam edeceğini ortaya koydu. Büyücü, Cintra prensesini eğitmek için Aretuza’ya götürür ve orada ikili kendilerini siyasi entrikalar, yolsuzluk ve kara büyü ile çevrili bulur.

- Reklam -

Dizinin şimdiye kadar yayınlanan iki sezonu da genellikle Sapkowski’nin romanlarından birinin olaylarına odaklandı. Ancak farklı öğeler de dahil edildi. Örneğin ilk sezon, Son Dilek ve Kader Kılıcı’nın olaylarını ve karakterlerini uyarlarken, 2. sezon ise öncelikle Elflerin Kanı’nı konu aldı ama Sword of Destiny’nin birkaç unsurunu da içeriyordu. Benzer şekilde, dizi sorumlusu Lauren S. Hissrich, 3. sezonun Nefret Çağı uyarlamasının yanı sıra Elflerin Kanı’ndan önemli bir hikâyeyi de ekranlara taşıyacağını daha önceden açıklamıştı.

The Witcher 4. ve 5. sezon

Dizinin 3. sezonu için şu an için resmi bir çıkış tarihi bulunmuyor.

The Witcher’ın en az 5 sezon sürecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Dizinin yeni sezonundan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ekokurgu nedir ekolojik kurgu

Distopya Edebiyatının Vazgeçilmezi Ekokurgu Nedir? Son Yıllarda Neden Önem Kazanmıştır?

Daryl dixon dizisi yeni the walking dead spin-off

Daryl Karakterine Odaklanan Yeni The Walking Dead Dizisi Avrupa’da Geçecek