in

The Witcher Dizi Ekibinde Game of Thrones Rüzgârı

The Witcher dizisinin dövüş koreografilerinin arkasındaki ismin Game of Thrones’un Night King’i Vadimir Furdik olduğu ortaya çıktı.

the witcher game of thrones night king
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in 2019’daki en büyük kozlarından birisi olan The Witcher dizisi, geçen aralık ayında kanalın kütüphanesindeki yerini aldı. Andrzej Sapkowski’nin fantastik kurgu serisinden uyarlanan dizi, kısa zamanda büyük kitlelere erişti.

The Witcher, diziden önce gelen oyun uyarlamalarıyla kendisine farklı bir hayran kitlesi edinmişti. Oyunlar ise hem hikâye anlatımı hem de Witcher’ın dövüş mekanikleri ve rol yapma örgüsü açısından dikkat çeken bir değere sahip. Bu noktada dizide yer alacak dövüş sahneleri de ayrı bir öneme kavuşuyor.

Yıllarca oyuncular tarafından yönlendirilen bir karakterin dövüş sahneleri, kuşkusuz özel bir çalışmayı hak ediyordu. Netflix’in The Witcher’ı bunun için oldukça dikkat çekici bir isim tercih etmiş: Game of Thrones’un Night King’i!

- Reklam -

The Witcher Dizisinde Dövüş Sahneleri Night King’e Emanet

The Witcher dizisi yayınlanmadan önce gelen iddialı açıklamalar, yapımın dizi dünyasının yeni Game of Thrones’u olabileceği yönündeydi. Elbette 8 sezon süren ve hayal kırıklıklarıyla dolu son bölümler hariç, oldukça başarılı bir işe imza atmış olan Taht Oyunları ile yeni çıkacak bir yapımı kıyaslamak biraz tehlikeli. Yeni çağın en dikkat edilmesi gereken pazarlama stratejilerinden birisi de beklentileri ayarlamak. Bu noktada Netflix ve yapım ekibi beklentileri belki biraz yukarı çıkartmış olabilir. Ama belki de kendilerince haklı sebepleri vardı.

renfri geralt the witcher

Game of Thrones dizisinde Night King (Gece Kralı) rolüyle karşımıza çıkan Vladimir Furdik, The Witcher dizisinde dövüş koreografı olarak yer alıyor. Furdik, Twitter hesabından paylaştığı bir görselle hayranlarına adeta bir sürpriz yaptı. Fotoğrafta Furdik’i The Witcher’ın Yennefer’ı Anya Chalotra ile birlikte sette görüyoruz.

https://twitter.com/VladimirFurdik/status/1211028369896288257

Vladimir Furdik aynı zamanda Game of Thrones’un ilk beş sezonunda, dublör koordinatörü olarak görev almıştı. Furdik’in bu konuda görev aldığı işler arasında The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, Stardust, Robin Hood, Sherlock Holmes: A Game of Shadows ve John Carter gibi yapımlar da yer alıyor.

- Reklam -

The Witcher dizisinin neredeyse bütün dövüş sahnelerinin altında Vladimir Furdik’in imzası var. Böylece Gece Kralı, Game of Thrones başta olmak üzere nice büyük yapımdan edindiği tecrübeyi The Witcher’a aktarma şansına erişmiş oluyor.

The Witcher

Dizinin ikinci sezonunun 2021 yılı içerisinde Netflix’te olması bekleniyor.

Peki siz dizinin dövüş sahnelerini nasıl buldunuz? Yapıma dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Witcher 1. Sezon İncelemesi

The Witcher Dizisi ile Oyun ve Kitaplar Arasındaki 8 Fark

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

A Quiet Place 2

A Quiet Place 2 Filminden Fragman Yayınlandı

Pokemon Go

Pokemon GO, Kanada Ordusuna Önlem Aldırdı: Askerler Pokemon Avlayacak