in

The Witcher Dizisinin İzlenme Sayısı Açıklandı

The Witcher dizisinin izlenme rakamları açıklandı. Netflix’e göre yapım tam 76 milyon kullanıcı tarafından izlendi.

The Witcher
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, yeni gözdesi The Witcher dizisinin izlenme rakamlarını açıkladı. Şu sıralar kendisine dijital yayın dünyasında pek çok dişli rakip bulan kanal, açıkladığı veriye göre durumdan pek de etkilenmemiş gibi.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin kitap serisinden uyarlanan; dizi dünyasının yeni Game of Thrones’u olacağı iddiasını taşıyan The Witcher dizisi için ilk rakamlar geldi. Netflix’e göre dizi 76 milyon kullanıcı tarafından izlenmiş.

Bu elbette büyük bir sayı ve dizinin izlenme oranı açısından da başarılı olduğunu gösteriyor. Ancak tam da bu noktada dijital yayıncılığın beraberinde getirdiği şu soru ortaya çıkıyor: Dizinin gerçekten de “izlendi” olarak kabul edilmesi için ne kadar süre açık tutulması gerekiyor?

- Reklam -

the witcher netflix final

Netflix için bu sorunun yanıtı 2 dakika. Eğer bir dizi toplamda iki dakika boyunca oynatılıyorsa bu, kullanıcının o ekranda tesadüfen bulunmadığını ve diziyi izlediğini gösteriyor.

Netflix’in İzlenme Rakamlarına Bakış Açısı Eleştiri Konusu Oluyor

The Witcher serisi, hem kitapları hem de oyunlarıyla oldukça kişiye erişmiş tanınan bir eserdi. Dizi, bu tanınırlığı had safhaya çıkarmış durumda. Öyle ki dizi çıktıktan sonra hem oyunlar hem de kitaplar yeni yeni rekorlara imza attı. Buradan yola çıkarak The Witcher’ın Netflix üzerinden gerçekten de fazla kullanıcıya ulaştığı sonucunu çıkartabiliriz. Ancak bu sonuç 76 milyon ile eş olmayabilir.

Netflix elbette rakamları olabildiğince yüksekten açarak hem platformunun gücünü göstermek hem de Disney+, Amazon Prime Video ve Apple Tv+ gibi mecralara göz dağı vermek peşinde.

The Witcher
Jaskier/Dandelion

Kanala göre The Witcher, platformun en çok izlenen yapımlarından birisi konumunda. The Witcher’ın 76 milyon kullanıcı tarafından izlendiği ifadesini ise 3. şahıslar tarafından teyit edilmesi pek de mümkün değil. Zaten kanal da dizinin en az iki dakikasını izlemiş kişilerin sayısını açıkladıklarını belirtmekten çekinmiyor.

- Reklam -

Yetkililer, iki dakika meselesini YouTube gibi platformların da aynı mantıkla istatistikler sunduğunu belirtiyor.

Netflix daha önce Stranger Things 3. sezonun ilk bir ay sonunda 64 milyon kişi tarafından izlendiğini açıklamıştı.

the witcher 1x6

The Witcher dizisinin 2. sezonunun 2021 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor. Yapımın yeni sezon çekimleri ise Şubat 2020’de başlayacak. Serinin en az 7 sezon sürmesi bekleniyor.

Peki siz bu izlenme rakamlarını gerçekçi buluyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Witcher 1. Sezon İnceleme

* The Witcher Dizisinde Zaman Çizelgesi Ortaya Çıktı

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin’in Yıkıcı Hayal Gücü

Şahsiyet

Şahsiyet Dizisi Meksika’da Televizyona Uyarlanıyor