in

The Witcher Dizisinde Yer Alacak Karakterler Açıklandı

Netflix’te yayınlanacak The Witcher dizisinde yer alacak ana karakterlerden bazıları belli oldu.

The Witcher Dizisi karakterler
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi bir süre önce The Witcher kitaplarının Netflix tarafından televizyon dizisi hâline getirileceği açıklanmış ve bu güzide serinin iflah olmaz hayranları olarak hem sevinçlere hem de endişelere gark olmuştuk. Mutluyduk çünkü en sevdiğimiz fantastik serilerden birini kanlı canlı izlemek keyifli olabilirdi; endişeliydik çünkü… ya başaramazlarsa? Ya o güzelim karakterleri, o benzersiz kurguyu saçma bir aksiyon dizisine dönüştürürlerse?

Eh, hâlâ karşımıza nasıl bir yapım çıkacağı hakkında bir fikrimiz yok. Ama artık dizide hangi karakterleri göreceğimizi biliyoruz! Dahası kanal yetkilileri herhangi bir açıklama yapmasa da konusu hakkında da az çok bilgi sahibi olduk böylece.

Geçtiğimiz aralık ayında dizinin senaristliğine getirilen Lauren Schmidt Hissrich (DaredevilThe Defenders) dün gece Twitter üzerinden yayınladığı zincir mesajlar vasıtasıyla The Witcher dizisinde yer alacak karakterlerden bazılarının adını ve özelliklerini ardı ardına saydı. İlk başta, tabii ki, Rivyalı Geralt geliyor. Karakterisitik özellikleri “metanetli, ihtiyatlı, dengeli, çabuk öfkelenen ve kalbinin küçücük bir köşesinde yumuşak bir noktası olan ama bunu asla göstermeyen, gösterse bile bunu her şey bittikten sonra yapan fakat o zaman bile sadece küçük bir emareden ibaret olan biri” olarak sayılmış.

- Reklam -

Onun hemen ardından Geralt’ın en büyük aşkı, kuzgun saçlı, menekşe gözlü Yennefer; kızıl saçlı güzelimiz Triss Merigold; Geralt’ın manevi kızı Ciri; geveze ve çapkın ozanımız Dandelion (Jaskier); Nilfgaard İmparatorluğu’nun acımasız hükümdarı Emhyr var Emreis ve sadık atımız Roach gibi tanıdık simalar geliyor.

Bunlara ek olarak yedi kitaptan oluşan bütün seriyi okuyanlara son derece tanıdık ve bir o kadar da heyecan verici gelecek karakterler de var kadroda: Cahir, Regis, Milva, Vilgefortz, Milva, Leo Bonhart ve Borch Üçkarga. The Witcher 3’ü oynayanlar kadim vampir Regis’i zaten eski bir dost kadar yakından tanıyor artık; tıpkı kitapları okuyanlar gibi… Borch Üçkarga’yı da Kader Kılıcı adlı kitabın (vakti zamanında sizin için çevirdiğimiz) “Olasılıkların Sınırı” adlı ilk hikâyesinde görmüştük hatırlarsanız. Geri kalan karakterler hakkında daha fazla şey söylemiyorum çünkü hepsi de yedi kitaplık serinin ana hikâyesinde çok ama çok büyük bir yer kaplayan, önemli isimler.

- Reklam -

Peki bu ne demek? Kitapların anlattığı öyküyü dizileştiriyorlar! Evet, aynen öyle! Netflix’in The Witcher dizisi kitapları konu alacak; bunu artık açıkça görebiliyoruz.

Lauren Schmidt Hissrich attığı tweetlerde bahsi geçen tüm karakterlerin dizide yer alacağının kesinleştiğini de belirtmiş. Ayrıca “’Sakın berbat etme,’ cümlesinin her dilde nasıl söylendiğini öğrenmek istiyorum,” şeklinde attığı bir başka tweetten de heyecanını gizleyemediği açıkça görülüyor. Oyuncu seçimleriyle ilgili herhangi bir gelişme ise şimdilik yok.

Eh… Darısı Vesemir ile Zoltan’ın başına diyelim. Onları görmek de güzel olurdu bence. Peki siz başka hangi karakterleri dizide görmek isterdiniz?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Karakterleri seriye uygun bir şekilde tasarlamışlar, ancak diziye aktarırken ne derece uygulayabilecekler bakalım. Kolay karakterler değil.

    Ayrıca Eva Green - Yennefer lütfen. :smiley:

  2. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Eva Green gelsin kalbini çıkar ver desin. O derece. : )

  3. Avatar for Marius Marius dedi ki:

    Geralt’ı Volkan Konak oynayacak diyorlar @Nemo, doğru mudur? Haber yapalım mı?

  4. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Witcher hayranları için harika haberlerin geldiği gün oluyor. Üzerine Yennefer için Yıldız Tilbe duyurulsa tadından yenmez.

  5. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Roach olmasaydı diziyi izlememe kararı alacaktım. Neyse ki hak ettiği değeri görmüş. Şimdi gelsin oyuncular. Roach İngiliz mi yoksa Arap atı mı olacak, en çok bunu bilmek istiyorum.

    #TeamRoach :horse:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Sealand, Machiavelli ve Sineklerin Tanrısı

Sealand, Machiavelli ve Sineklerin Tanrısı

Çöp Adam - C. J. Tudor

Tüyler Ürpertici Roman “Çöp Adam” Piyasaya Çıktı