in

The Witcher Dizisinin Oyuncu Kadrosu Belli Oldu

Netflix’in The Witcher dizisinde Ciri, Yennefer ve Kraliçe Calanthe gibi isimleri oynayacak oyuncular açıklandı.

witcher yennefer geralt ciri
- Reklam -
- Reklam -

Ciri’nin siyahi veya Asyalı bir oyuncuya oynatmaya niyetlendikleri için bir süredir The Witcher hayranlarının bir bölümünün yoğun tepkisini çeken Netflix, sonunda dizide yer alacak oyunculardan bazılarını açıkladı ve bir süredir akıllarda dönen deli sorulardan bazıları böylece açıklık kazanmış oldu. Siz sormadan ben hemen söyleyeyim, Ciri beyaz tenli ve sarışın bir aktris tarafından canlandırılıyor. Tıpkı kitaplarda anlatıldığı ve olması gerektiği gibi…

Hollywood Reporter’da yer alan habere göre Ciri‘yi Freya Allan (The War of the Worlds, Into the Badlands) canlandıracak. Yennefer rolündeyse Anya Chalotra’yı (The ABC Murders, Wanderlust) izleyeceğiz.

Bunun yanı sıra Kraliçe Calanthe‘yi Jodhi May (Game of Thrones, Genius), Eist Tuirseach‘ı Bjorn Hlynur Haraldsson (Fortitude), Şaman “Fareçuval” Ermion‘u Adam Levy (Knightfall, Snatch), Aretuza Büyücülük Okulu’nun müdiresi Tissaia de Vries‘ı MyAnna Buring, Sabrina Glevissig’i Therica Wilson-Read (Profile), Fringilla Vigo‘yu Mimi Ndiweni (Tarzan, Doctor Who) ve “Örümcekkuşu” Renfri‘yi ise Millie Brady (The Last Kingdom) canlandıracak.

- Reklam -
netflix witcher
Üst Sıra: Geralt, Yennefer, Ciri, Kraliçe Calanthe, Firingilla Vigo / Alt Sıra: Sabrina Glevissig, Renfri, “Fareçuval” Ermion, Eist Tuirseach, Tissaia de Vries

Dandelion, Triss, Emhyr, Zoltan, Vesemir, Eskel ve Lambert gibi karakterler ise henüz açıklanmadı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken iki husus var. Birincisi Renfri karakteri. Kendisini The Witcher serisinin ilk kitabı olan Son Dilek‘te, Geralt’ın “Blaviken Kasabı” lakabını kazandığı Ehvenişer adlı öyküde görmüştük hatırlarsanız. Bu enfes hikâyeyi iyi bir uyarlama eşliğinde televizyonda izleme ihtimali beni heyecanlandırdı açıkçası.

İkincisiyse Nilfgaardlı büyücü Fringilla Vigo‘nun siyahi aktris Mimi Ndiweni tarafından canlandırılacak olması. Bu iki ihtimale gebe bir seçim. Ya tüm Nifgaard İmparatorluğu’nun bir kısmı veya tamamı siyahi olacak ya da Emhyr var Emreis… Ek olarak, Fringilla son kitaplarda oldukça önemli bir yere sahip ve bir dönem Geralt’la oldukça ateşli bir aşk da yaşıyorlar. Bunun ekranda nasıl görüneceğiyse ayrı bir merak konusu.

- Reklam -
fringilla vigo witcher 3
Fringilla Vigo (The Witcher 3)

Öte yandan dizinin senaristi Lauren Schmidt Hissrich, Hollywood Reporter’a verdiği bir röportajda geçen ay yaşanan Ciri tartışmalarına da değinmiş:
Ciri’nin siyahi ya da Asyalı biri aktris tarafından canlandırılmasına verilen büyük tepkinin iki nedeni var. Birincisi, bu serinin çok tutkulu bir hayran kitlesi var. Herhangi bir sızıntı büyük bir dikkat çekecek ve o dikkatle birlikte olumsuz yorumlar da gelecek. Dışarıya sızan bilgi ne olursa olsun iyi tepki verenler de olacak kötü tepki verenler de. Sanırım bir televizyon dizisi çekmenin bir parçası bu. Serinin hayranlarının aklında bu karakterlerin belirli tipleri var, onları suçlamıyorum. Bunu anlıyorum. En sevdiğim kitapları okurken ben de aynı şeyi yapıyorum. Kitaplarda Ciri’yi tarif eden bariz satırlar var ve insanlar akıllarında oluşan imgeye çok bağlı oluyorlar. Sanırım bir senaristin benim görüşüm sizinkinden çok farklı demesi hayranlar için korkutucu bir şey olsa gerek ama böyle olmaması gerekir.

En çok da insanların The Witcher’ı kültürel içeriğinden, Slav köklerinden, Polonya halkının gurur duyduğu yanlarından ayıracaklarından korktuklarını hissediyorum. Alakası yok. Benim yapmak istediğim şey bu Slav öykülerini alıp Dünya’ya tanıtmak. […]

İnsanların şunu anlamasını istiyorum: Ben bu evreni kendi eserim hâline getirip üstüne mührümü basmak, onu Amerikanlaştırmak veya bir kadının bakış açısından anlatmak istemiyorum. İnsanların bu kitaplara çok büyük saygı duyduğumu bilmelerini istiyorum. İşin aslı şu ki Ciri, siyasi görüşüm ve kadın olmam hakkındaki bu tartışmalar benim için hayranlarla etkileşim kurmak anlamına geliyor ve bana çok yardımcı oluyor.
Lauren Schmidt Hissrich bunun yanı sıra oyunların büyük hayranı olduğunu ama diziyi çekerken onlardan uzaklaşıp kitaplara odaklanmak ve kendi görsel sunumlarını yaratmak zorunda olduklarını belirtmiş.

Bakalım önümüzdeki günlerde diğer karakterler (özellikle de Dandelion, Triss ve Emhyr) için açıklanan roller senaristin sözlerini doğrulayan nitelikte olacak mı?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    İlk mesajdan yerimi kapayım. Nasıl Yennefer EVA GREEN olmaz.

    İyi akşamlar.

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Gelen gideni aratır derler ya aynen o oldu. O nasıl bir yannefer yaw.

  3. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Renfri’yi oynayacak Millie Brady’den daha iyi Yennefer olurmuş.

  4. Avatar for yafeshan yafeshan dedi ki:

    Tam bunu yazacaktim. Yer mi degistirseler acaba

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ben Yenenfer’dan çok Fringilla Vigo karakterini oynayacak siyahi oyuncuya takıldım. Bu seçim her açıdan yanlış görünüyor.

    Birincisi Fringilla kitaplarda Nilfgaardlı bir büyücü ve Toussaint Düşesi Anna Henrietta’nın kuzeni olarak geçiyor. Yani Fransızvari bir doğası var. Doğal bir zarafeti, yeşil gözleri ve kısa kesilmiş siyah saçları olduğu söyleniyor.

    Hadi bunları geçtim. Altıncı ve yedinci kitapta Geralt ve arkadaşları Toussaint’a gidiyor. Geralt burada Fringilla ile tanışıyor, onunla romantik bir ilişki yaşamaya başlıyor ve “Yennefer’a çok benzediğini” düşünüyor.

    vigo

    Spoiler olmasın diye gerisini anlatmayacağım ama şu kadarını söyleyeyim; Nilfgaardlı, dolayısıyla da kuzey diyarlarının ve Ciri’nin kötülüğünü düşünen bir halka mensup bir kadının zenci biri tarafından oynanması bile televizyonlarda şu sıralar empoze edilmeye çalışan “siyahlar azizdir, beyaz adamlar şeytan” politikasına ters. Sırf diziye siyahi oyuncu ekleyeceğiz derken kendi ayaklarına sıkmış olabilirler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

planet alpha inceleme

Rengârenk Bir Atmosferde Seyahat: Planet Alpha

turk yazarlar renkli

Hangi Yerli Yazarımızın Telif Hakkı, Ne Zaman Sonlanıyor?