in

The Witcher Eleştirileri Sonrası Time Dergisi Tepki Çekti

The Witcher dizisi için dünyanın en saygın haftalık haber dergilerinden Time tarafından hazırlanan inceleme yazısı, büyük tepki topladı.

the witcher
- Reklam -
- Reklam -

Henry Cavill’in başrolünde oynadığı ve merakla beklenen The Witcher dizisi geçtiğimiz gün Netflix üzerinden yayınlandı. Her bölümü 1 saat süren ve toplamda 8 bölümden oluşan macerayı çoğu izleyici hızlıca tüketti. Diziyle ilgili birçok yorum yapıldı. Genel olarak da güzel ve olumlu eleştiriler aldı. Fakat Time dergisi yazarı, genelin aksi yönünde bir inceleme yazısıyla tepkileri üstüne çekti.

Time dergisinden Judy Berman, The Witcher ile ilgili bir eleştiri yazısı kaleme aldı. Aslında yazının daha başlığından itibaren olumsuz yönde seyredeceği belliydi. Çünkü dizi başlıkta “Yılın Son Faciası” olarak tanımlanıyordu. Genelin hemfikir olduğu olumlu kısımların aksine dizinin başarısız bir Game of Thrones taklidi olduğunu söyleyen yazar, dizinin başlangıç sahnesindeki yaratıkla Witcher arasındaki savaş sahnesinin de gülünç olduğunu belirtti.

Time Yazarı: Yennefer, The Witcher Dizisindeki Tek İyi Şey

The Witcher

- Reklam -

Üstelik Yennefer karakterini oynayan ve dizinin en çok eleştirilen oyuncusu olan Anya Chalotra’yı da “büyüleyici” olarak nitelendirdi. Hatta dizinin tek iyi yanının bu karakter olduğunu söyledi. Henry Cavill’in oyunculuğunu da hayal kırıklığı şeklinde tanımladı. Dergiye eleştiriyi yazan Berman, kitapların konusunu Game Informer’ın makalesinden öğrendiğini de yazıda belirtmiş.

Pek tabii bu kadar ağır bir eleştiri sonrası Twitter üzerinden yapılan paylaşım altında yazıya yönelik birçok tepki mesajı paylaşıldı.

- Reklam -

Örneğin bir kullanıcı, incelemeyi kaleme alan ismin muhtemelen diziyi bile izlemeden, incelemeyi bir gece önceden hazırladığını ve ancak bu şekilde böyle berbat bir yazı ortaya çıkabileceğini söyledi. Başka bir kullanıcı da “Tabii, bu yüzden dizi IMDb sıralamasında en üstlerde yer alıyor,” diye cevap verdi.

the witcher dizi hali

Başka bir kullanıcı, “Bu eleştirmenler için yeterince iyi bir şey var mı?” diye sordu. Film eleştirmenlerinin bugünlerde birçok güzel şeyden nefret ettiğini ve yanıltıcı yazılar kaleme aldığını belirten bir kullanıcı, artık bu tarz yazılara ilgi göstermediğini ve olumsuz diye tanıtılan birçok yapımı sevdiğini belirtti.

Yine farklı birçok isim de sadece bu inceleme yüzünden diziyi izleme kararı aldığını ve muhtemelen beğeneceklerini belirtti.

Time dergisi yazarının kaleme aldığı inceleme yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yazarın belirttiği noktalarda haklılık payı var mı? Yoksa gereğinden sert bir eleştiri mi olmuş?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Witcher Dizi İncelemesi: Romanlardan Diziye Epik Bir Hikâye

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    İnceleme yapmamış trollemiş resmen. İnsanlar beğendiği ve beğenmediği noktaların tam tersini yazmış.

  2. Avatar for dikomerro dikomerro dedi ki:

    Greta’yı yılın kişisi seçen dergiyi ciddiye alan var mı ? :smiley: Başrol siyahi olsaydı muhtemelen çok olumlu bir eleştiri olurdu.

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ağır saçmalamış. Oyunlardan da kitaplardan da haberi olmadığı o kadar belli ki… Zaten kendisi de başka bir sitenin makalesinden öğrendiğini yazmış.

    "…komik özel efektler ve saçma sapan canavarlarla izlediğim en kötü dizi olan Beastmaster’ın ultimate versiyonu olmaya aday. Açılış sahnesinde titrek gözlü bir ceylan görüyoruz. Sonrasında Scary Stories 3’ten fırlamış gibi bir suratı olan, örümcek benzeri bir CGI canavar ansızın sulardan fırlıyor ve Targaryen-Jimmy Page saçlı bir savaşçı onun uzuvlarını kesmeye başlıyor.

    "Kahkahalarla gülmeyi bırakabildiğimde diziyi başa sarmak zorunda kaldım çünkü şimdiden çok şey kaçırmıştım. Bu soğuk açılış sahnesinin ve buna benzer pek çok aptalca dövüş sahnesinin nasıl bir duygu uyandırması amaçlanıyordu bilmiyorum ama bu olmadığına eminim.

    “Sorun Witcher’ın en az Beastmaster kadar kötü bir dizi olması değil. Fantastik dizilerin başarılı olabilmesi - ortaya çıkan her canavar karşısında kahkahalarla gülmememizi sağlayabilmesi - için özel efektlerden fazlasına ihtiyacı vardır. Senaryosu, karakterleri, diyalogları ve kullandığı tüm temaların aynı ustalıkta olması gerekir. Sunduğu dünya yenilikçi, etkileyici, kendi içinde tutarlı ve duygusal olmalıdır. Game Of Thrones sonrası ortaya çıkan çoğu dizi gibi, Witcher da tüm bunları karşılamaktan uzak.”

  4. Avatar for AnilAlacaoglu AnilAlacaoglu dedi ki:

    Game of Thrones - The Witcher kıyasından fenalık geçirip kitapların yayımlandıkları tarihe baktım da Kader Kılıcı 1992’de, Son Dilek 1993’te, Elflerin Kanı 1994’te, Nefret Çağı 1995’te, Witcher’ın beşinci, Saga’nın üçüncü kitabı Ateşle İmtihan ise 1996’da yayımlanmış, yani Game of Thrones’un ilk kitabının yayımlandığı yıl. Sanki GOT tutunca Sapkowski’ye ilham gelmiş gibi davranılmasını anlayamıyorum.

  5. Avatar for Enis_Berkay_Mert Enis_Berkay_Mert dedi ki:

    Dizinin tek iyi yanı Yennefer mı? Oyuncu büyüleyici mi?

    Dizinin “cast” seçimi berbattı. Külliyata ters siyahî elfler, Fringilla’nın ve dayısının ten rengi, Yennefer’ın ve Triss’in düz arap bacılarından farksız olmaları, farklı zamanları anlattığına dair hiçbir ibareyi sunmayarak külliyata aşina olmayanların kafasını karıştıran hikaye ilerleyişi…

    Meh.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars: The Rise of Skywalker Sızdırılan Senaryo Doğru mu?

Bursa Kütüphane

Bursa’da Kütüphaneden Alınan Kitaplar Toplu Taşıma Bileti Oluyor