Netflix’in The Witcher dizisi konuşulmaya devam ediyor.
Netflix’in izlediği başarılı reklam politikası sayesinde The Witcher’ın oyunlarıyla veya kitaplarıyla haşır neşir olmamış izleyiciler dahi diziye ısınmaya başlamış durumda. Ancak dizi için sorun kitapları okumuş ve oyunları oynamış izleyici kitlesiyle birlikte başlıyor. Çünkü bu izleyici kitlesine göre yapımın izlediği zaman ve karakter önemi sıralaması, birinci sezonda hatalı bir başlangıç yaptı.
The Witcher dizisi, birinci sezonuyla Andrzej Sapkowski’nin kitaplarından sıralaması karışık bir halde hikâyeler işledi. Ancak normalde çok daha sonra tanıtılması; daha doğrusu seri için öneminin ileriki aşamada belirtilmesi gereken Ciri karakteri bu sezonda hayli öne çıkartıldı. The Witcher’da Geralt of Rivia, Yennefer ve Ciri üçlüsünün etrafında gelişen maceralar, gerçekten kitaptan fırlamışçasına profesyonelce uyarlanmıştı. Ancak bazı kısımlar ve özellikle bu hikâyelerin sıralaması, problemleri de beraberinde getirdi.
The Witcher İçin Yapılan Bu Seçim, Ciri’yi İlk Sezondan Hikâyeye Dahil Etmek İçindi
Dizinin yapımcısı Lauren S. Hissrich, geçtiğimiz günlerde serinin ikinci sezonda çok daha iyi bir kronolojiyle karşımızda olacağını söylese de devam eden ağır eleştiriler için bir açıklık getirmek istedi. Twitter hesabından verdiği bir cevapla birlikte olay örgüsünü olduğu gibi aktarmış olsalardı, bunun Ciri’nin dizideki rolünü hayli geri plana atmış olacağını belirtti:
“Sizi anlıyorum. Ve biz bu konuyu yoğun bir biçimde kendi aramızda tartıştık. Bizim mantıklı açıklamamız şu şekilde: Evreni oluşturmada önemli olan kısa hikâyeleri uyarlamamız ve ardından bunu takip ederek Geralt ve Ciri’nin Sword of Destiny’deki buluşmalarını ekrana taşımamız olmasaydı, bu olay Ciri’yi (en erken) ikinci sezonda tanıtmak zorunda kalacağımız anlamına geliyordu.”
Lauren paragraf paragraf birçok noktaya değinmiş olsa da, sözlerindeki en önemli kısım burası denilebilir. Çünkü Lauren’a göre onlar bu serinin yazarları ve onlara göre serinin hayranlarının yazarların değiştirdiği kısımlardan hoşlanmamaları anlayışla karşıladıkları bir olay. The Witcher hayranları yazarların bu uyarıları dikkate aldığını ve ikinci sezonun çok daha güzel geçeceğini umuyorlar.
The Witcher, 2. sezonuyla 2021’de bizlerle olmaya devam edecek.
Peki ya siz ilk sezonu karışık bulanlardan mısınız? Yoksa böyle bir karar almaları mantıklı mıydı?
Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.
* The Witcher: Romanlardan Diziye Epik Bir Hikâye
* The Witcher Dizisi ile Oyun ve Kitaplar Arasındaki 8 Fark
* Netflix Açıkladı: 2019 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Yapımlar
Kaynak: Comic Book
Bence en büyük sorun zaman çizelgesindeki karmaşa. Ciri ve Yennefer’a daha çok rol yüklemeleri anlaşılır bir şey. Ama geçmişte mi gelecekte mi olduğumuzu kitaptaki okurların bile zar zpr anlayabildiği karmaşık zaman çizgisi gerçekten de sorunlu.
Karakterlerin yaşlandırılması da o ipucunu zor veriyor. Witcher veya büyücülerin normal insan gibi yaşlanmadığını bilmeyen birisi için anlamak zaman alıyor, bir de diziyi izlerken isimlere çok dikkat etmeyen birisi son bölüme kadar zor anlar.
İkinci sezon tanıtsalarmış? İlk sezon, bomboş bir hikayeyle ve bu nedenden ötürü çok kötü bir finalle tanıttılar da ne oldu sanki. Bırak Geralt’ı Yennefer’ı, Dandelion’un bile gerisinde kaldı Ciri.
Neyse, o kadar çok övgü alınca eleştirileri umursamazlar diye korkuyordum. Öyle olmayacak gibi. Umarım ikinci sezon senaryo açısından daha iyi olur.
İlk bölümlerde karmaşık zaman çizgisini anlamak zordu, westworld"da sezon sonu anlaşılmıştı farklı zaman çizgileri neyse ki Witcherın o kadar karışık bir olay örgüsü yok.