in

The Witcher Yaratık Ansiklopedisi: Netflix’ten Türkçe Altyazılı Rehber

The Witcher – Yaratık Ansiklopedisi yayında! Netflix, dizideki canavarların kökenini anlatan Türkçe altyazılı bir belgesel paylaştı.

The Witcher Yaratık Ansiklopedisi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Polonyalı fantastik kurgu yazarı Andrzej Sapkowski imzalı The Witcher serisi, geçen yıl Netflix dizisine uyarlandıktan sonra adını geniş kitlelere duyurdu. Öncesindeki oyun uyarlamalarıyla zaten büyük bir marka haline gelen Witcher için şimdi 2. sezon heyecanı yaşanıyor. Netflix Türkiye ise bu sırada yayınladığı “The Witcher | Yaratık Ansiklopedisi” ile hayranların yapıma olan ilgisini taze tutmayı hedefliyor.

The Witcher kitaplarını okuyan ve oyunlarını oynayanların iyi bileceği üzere, Sapkowski’nin evreni içerisinde pek çok canavarı barındırıyor. Bu yaratıkların kökenleri ise çeşitli mitolojilere dayanıyor. Serideki canavarların kimileri tamamen şeytani özelliklere sahipken kimileri ise gayet barışçıl olabiliyor.

The Witcher Yaratık Ansiklopedisi Netflix

- Reklam -

İşte Netflix ekibi de hazırladıkları Yaratık Ansiklopedisi ile bu özel evrenin canavarlarını gözler önüne getiriyor. Netflix Türkiye YouTube hesabında yayınlanan 12 dakikalık belgesel şu sözlerle duyuruldu:
“The Witcher’ın büyücülerini ve mutantlarını hepimiz çok seviyoruz. Ama yeterince dikkat etmediğimiz bir grup daha var: Olağanüstü yaratıkları! İşte yaratıklarla ilgili öğrenebileceğiniz her şeyin derlendiği bir yaratık ansiklopedisi… Mitolojik köklerinden, Geralt’ı öldürmenin (fazla ve korkunç) yollarına kadar bilmeniz gereken her şey…”
Witcher evreninin yaratıklarının isimlerini, yaşam alanlarını ve kökenlerini anlatan videoyu hemen aşağıdan izlemeniz mümkün!

The Witcher Yaratık Ansiklopedisi | İZLE – TÜRKÇE ALTYAZILI

YouTube video

Rivyalı Geralt rolünde Henry Cavill’ı gördüğümüz The Witcher 1. sezon Aralık 2019 tarihinde Netflix kütüphanesinde yayınlanmıştı. Dizi pek çok eleştirmen tarafından hem olumlu hem de olumsuz yorumlar almıştı. İzlenme rakamları açısından ise Netflix’i tatmin ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 1. sezon ilk birkaç haftanın sonunda 76 milyon kullanıcı tarafından izlenmişti.

8 bölümden oluşan ilk sezon sonrası ise 2. sezon çalışmaları Şubat 2020’de başlamış, ancak Koronavirüs pandemisi nedeniyle prodüksiyona ara verilmesi gerekmişti. Netflix’in yeni sezon çekimlerine önlemler eşliğinde yakın zamanda geri dönmesi bekleniyor.

Yennefer rolünde Anya Chalotra, Prenses Ciri rolünde Freya Allan’ı gördüğümüz dizide Francesca’yı Mecia Simson, Lydia’yı Aisha Fabienne Ross, Eskel’i Thue Ersted Rasmussen, Lambert’i Paul Bullion, Coen’i Yasen Atour ve Nivellen’i Kristofer Hivju canlandıracak. Merakla beklenen Vesemir rolünün sahibi ise Kim Bodnia oldu.

- Reklam -

The Witcher Yaratık Ansiklopedisi Netflix

Tıpkı ilk sezonda olduğu gibi yine 8 bölümden oluşması beklenen The Witcher 2. sezon yayın tarihi, çekimlerin üç aydan uzun süredir devam edememesinden dolayı henüz belli değil. Dizinin toplamda 7 sezon sürmesi bekleniyor.

Serinin kitapları ülkemizde Pegasus Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. Son kitap Gölün Hanımı da Ocak 2020 tarihinde raflardaki yerini aldı.

Peki siz The Witcher yaratık ansiklopedisi videosunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


The Witcher Yazarı Sapkowski’den Dizi Hakkında Samimi Röportaj

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neredesin Firuze

Neredesin Firuze Yeniden Vizyona Girecek

cowboy bebop

Cowboy Bebop Dizisi Hem Aslına Hem de Çağa Uygun Olacak