in

Tilda Swinton, Parasite Dizi Uyarlamasında Kadın Başrol Olabilir

Tilda Swinton, Parasite filminin dizi uyarlamasında başrol olarak yer alabilir. HBO uyarlaması yapımda oyuncu kadrosu şekilleniyor.

Tilda Swinton - Parasite
- Reklam -
- Reklam -

Güney Kore yapımı Parasite (Gisaengchung) 2019’un en çok konuşulan sinema filmlerinden birisi oldu. 92. Oscar Ödülleri’nde de 4 dalda ödül olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Bununla birlikte filmin daha geniş bir versiyonu olarak tanımlanan HBO dizisi uyarlaması için de çalışmalar sürüyor. Tilda Swinton, bu dizide kadın başrol olarak karşımıza çıkabilir.

Gwoemul, Madeo, Snowpiercer ve Okja ile adından söz ettiren Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho, Akademi Ödülleri’ni de süpürmesini bildi. İlklere imza atılan törende En İyi Yabancı film kategorisinde ödüle layık görülen bir eser En İyi Film ve En İyi Yönetmen’i de alarak tarih yazdı. Parasite ayrıca En İyi Özgün Senaryo dalıda da Oscar’a layık görüldü.

HBO sanki bu harika gidişatı önceden sezmiş gibi, Parasite dizi uyarlaması için geçen yıl gerekli adımları atmıştı. Oscar sonrası ise dizi çalışmaları hız kazanmış oldu. Geçen günlerde yapımın erkek başrolü için Mark Ruffalo’nun (The Hulk, Spotlight, The Kids Are All Right ve Foxcatcher) adı geçti.

- Reklam -

Tilda Swinton, Parasite Dizisinde Chung-sook Karakterini Canlandırmaya Çok Yakın

Dizinin kadın başrolü için düşünülen ismin ise Tilda Swinton olduğu ortaya çıktı. The Illuminerdi’nin haberine göre, Tilda Swinton, kadın başrol olarak Mark Ruffalo ile birlikte yapımdaki yerini alacak. Swinton’ın rolü hakkında ise henüz net bir bilgi yok. Ancak beklentiler ünlü aktrisin, Parasite filminde Jang Hye-jin’in hayat verdiği; eve sonradan hizmetçi olarak katılan Chung-sook adlı anneyi oynaması yönünde.

Tilda Swinton
Tilda Swinton

Bong Joon-ho, başarılı oyuncu Swinton ile daha önce Snowpiercer ve Okja filmlerinde çalışma fırsatı bulmuştu.

Avengers: Endgame filminde The Ancient One rolüyle, Suspiria’da Dr Klemperer rolüyle, The Grand Budapest Hotel’da Madame D., The Curious Case of Benjamin Button’da Elizabeth Abbott, The Chronicles of Narnia serisinde The White Witch ve We Need to Talk About Kevin’da Eva Khatchadourian rolüyle karşımıza çıkan Tilda Swinton; 2007 yılında Michael Clayton filmindeki rolüyle Oscar’a da layık görülmüştü.

6 bölümden oluşması beklenen HBO’nun Parasite dizisi için Bong Joon-ho, “filmin altı saat kadar genişletilmiş bir başka versiyonu” olacağı vurgusunu yapmıştı. Güney Koreli yönetmen, dizi uyarlamasında da aktif olarak yer alacak ve yapımı Adam McKay ile birlikte hazırlayacak.

- Reklam -

Parasite dizi uyarlaması için henüz bir çıkış tarihi verilmiş değil.

parasite 2019 hbo dizi

Peki siz Tilda Swinton’ı bu yapımda görmek ister misiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* İnsan, Doğası Gereği Kötü müdür?

Kaynak: HappyMag

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mark Hamill - He-Man

Mark Hamill, Netflix’in He-Man Animesinde İskeletor’u Seslendirecek

Patara Antik Kenti

2020 Senesi Patara Yılı Olarak İlan Edildi