in

Fleabag’in Yıldızı Phoebe Waller-Bridge’den “Tomb Raider” Uyarlaması Geliyor

Tomb Raider dizisi Phoebe Waller-Bridge imzasıyla geliyor. Fleabag’in yaratıcısı, Amazon için ünlü oyun serisini ekrana uyarlayacak.

Tomb Raider Dizisi Phoebe Waller-Bridge
- Reklam -
- Reklam -

Tomb Raider dizisi senaristini buldu. Fleabag ile ciddi bir çıkış yakalayan ödüllü sanatçı Phoebe Waller-Bridge, Amazon için yeni yapımlar yaratmaya devam edecek.

Lara Croft yeni evini buldu. Tomb Raider markasının akıbeti bir süredir belirsizliğini koruyordu. MGM Stüdyoları ikonik oyun karakterinin haklarını kaybederken Alicia Vikander da role veda etmiş ve marka boşa çıkmıştı.

The Hollywood Reporter’ın aktardığına göre Tomb Raider dizi formatında izleyicilerle buluşacak. Serinin senaryosunu ve yapımcılığını ise Phoebe Waller-Bridge üstlenecek. Waller-Bridge’in yapımda rol alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

- Reklam -

Crashing, Killing Eve ve Fleabag ile adından söz ettiren Waller-Bridge, James Bond filmi No Time to Die’da senarist olarak görev almış, yeni Mr. & Mrs. Smith dizisinde ise yapımcılığı üstlenmişti.

Tomb Raider Dizisi Phoebe Waller-Bridge Amazon

Son olarak Amazon ile anlaşmasını yenileyen sanatçının, dün doğaüstü kara komedi eseri Sign Here’ı platform için ekrana taşıyacağı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Tomb Raider dizisi ile Amazon’daki projelerine devam edeceği bilgisi geldi.

Tomb Raider Dizisi Phoebe Waller-Bridge İmzası ile Geliyor

Tomb Raider ilk olarak video oyun formatında 1996 yılında oyuncuların karşısına çıktı. Lara Croft, o tarihten beri zindanlardan ölüm tuzaklarına sayısız maceraya çıkarak önemli bir marka hâline gelmeye başladı. Şimdilerde Square Enix tarafından yayınlanan seri, dünya çapında 95 milyondan fazla kopya sattı.

Video oyunların yanı sıra roman, mobil oyun, figür, tema parkı, çizgi roman gibi birçok farklı formatta hayranlarıyla buluşan karakter; beyaz perdede ilk olarak 2001’de Angelina Jolie tarafından canlandırıldı. Son Lara Croft ise 2018 yılındaki Alicia Vikander’lı yapımda izleyicilerle buluştu. Devam filmi o tarihten beri konuşulsa da stüdyo değişikliği projenin ciddi oranda aksamasına neden oldu.

- Reklam -

Sign Here Dizi Oluyor: Phoebe Waller-Bridge'den Yeni Proje

Tomb Raider hayranları, yeni Amazon dizisi ile buluşana dek bu yıl içerisinde bir başka Lara Croft yapımı Netflix’te izleyicilerin karşısına çıkacak. Anime formatındaki yapımda ikonik karakter Hayley Atwell tarafından seslendirilecek.

Waller-Bridge ise Amazon için kaleme alacağı diziyi Ryan Andolina ve Amanda Greenblatt ile birlikte yazacak.

Waller-Bridge ayrıca yakın gelecekte yeni Indiana Jones filmi Dial of Destiny’de de Harrison Ford ile birlikte beyaz perdedeki yerini alacak.

Tomb Raider dizisi ve Waller-Bridge tercihi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı her zaman olduğu gibi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, içeriklerimizden daha hızlı haberdar olmak için bizleri Google Haberler üzerinden de takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kara Delik Yaratımı

Bilim İnsanları Işık ve Radyasyon Saçan Bir Kara Delik Yarattı

Uzaya Gidecek İlk Türk Vatandaşı

Uzaya Gidecek İlk Türk Vatandaşı Belirlendi: Asil Adayın Bir Askeri Pilot Olduğu Ortaya Çıktı