in

The Sopranos’un Yıldızı Tony Sirico 79 Yaşında Hayata Veda Etti

Tony Sirico yaşamını yitirdi. The Sopranos dizisindeki Paulie Gualtieri rolü ile akıllara kazınan İtalyan asıllı Amerikalı aktör 79 yaşında hayatını kaybetti.

tony sirico ölüm haberi
- Reklam -
- Reklam -

Tony Sirico 79 yaşında hayata veda etti. HBO’nun kült yapımı The Sopranos dizisinde Paulie Gualtieri karakterine hayat veren aktörün ölüm haberini sıkı dostu Michael Imperioli duyurdu.

1942 yılında ABD’nin New York City eyaletinde dünyaya gelen oyuncu özellikle HBO yapımı The Sopranos, Martin Scorsese yapımı Goodfellas ve Woody Allen filmleri ile tanınıyordu.

İtalyan asıllı Amerikalı aktör oyunculuk kariyerine başlamadan önce çeşitli suçlardan 28 defa hüküm giymişti. Aktörün ilk oyunculuk deneyimi ise 1977’deki Hughes and Harlow: Angels in Hell filmi ile olmuştu.

- Reklam -

Tony Sirico’nun ölüm haberi, oyuncunun The Sopranos dizisinden rol arkadaşı tarafından duyuruldu. Imperioli, dizide Christopher Moltisanti karakterine hayat veriyordu.

Tony Sirico Anısına İlk Mesaj Dostu Michael Imperioli’den Geldi

Michael Imperioli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili dostum, meslektaşım ve suç ortağım büyük TONY SIRICO’nun hayatını kaybettiğini söylemekten üzüntü duyuyorum. Tony tanıdığım hiç kimseye benzemiyordu: Sert, sadık ve yürekli bir insandı. Çok şeyde onunla birlikteydim, iyi ve kötü zamanlarında yanındaydım. Ama çoğunlukla iyi zamanlarında. Ve birlikte çok güldük. Christopher ve Paulie olarak kendimize bir yer bulduk. Sevgili dostum Tony ile en iyi ve en eğlenceli çalışmalarımın çoğunu birlikte yaptığımızı söylemekten gurur duyuyorum. Onu sonsuza dek özleyeceğim. Gerçekten yeri doldurulamaz birisi. Ailesine, arkadaşlarına ve hayranlarına sevgilerimi gönderiyorum. Çok sevildi ve asla unutulmayacak. Bugün kalbim kırık.”

tony sirico ve Michael Imperioli

David Chase’in yaratıcılığını üstlendiği The Sopranos dizisinde 6 sezon ve 86 bölüm boyunca Paulie Gualtieri karakterini canlandıran aktör, bu rolle Screen Actors Guild Awards’a da layık görülmüştü.

- Reklam -

Oyuncu aynı zamanda Martin Scorsese’nin Goodfellas filminde Tony Stacks karakterini, Woody Allen’ın Mighty Aphrodite filminde boks eğitmenini ve yine Allen’ın Café Society yapımında Vito’yu oynamıştı.

Ünlü aktör son olarak G.H. Goba’nın yönetmenliğini üstlendiği suç draması Respect the Jux filminin başrolünde yer almıştı.

Öte yandan 6 Temmuz 2022 tarihinde bir başka suç klasiği The Godfather filminde Sonny Corleone’yi canlandıran James Caan de hayatını kaybetmişti.

Tony Sirico hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    2 yıldır Uncle Paulie nickini kullanan bir Sopranos hayranı olarak beni üzdü. RIP. Kendisini hep Pine Barrens bölümü ile hatırlayacağım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Versay'ın Gülü 50. Yaşında: Yeni Anime Dizisi Gelebilir

Versay’ın Gülü Serisi 50. Yıl Dönümünü Kutlamaya Hazırlanıyor

elon musk twitter anlaşması feshetti

Elon Musk, 44 Milyar Dolarlık Twitter Anlaşmasını Feshetti