in

Tortall Evreni’nde Dizi Çalışmaları Başladı

Yazar Tamora Pierce’in ünlü fantastik evreni Tortall için yapımcılar bir araya geldi. Lionsgate kitapların dizi uyarlaması için ilk adımı attı.

Tortall
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan yazar Tamora Pierce’in Tortall Evreni kitaplarının diziye uyarlanması hakkında yıllardır çeşitli iddialar ortaya atılıyordu. Yüzüklerin Efendisi ve Taht Oyunları gibi uyarlamaların ardından artık sıranın bu seriye geldiği düşünülüyor.

Lionsgate ve Playground Entertainment, bu fantastik evrenin televizyona taşınmasını gündeme getirdi. Yazar bu konu hakkında heyecanını belirtirken hayranların da sevineceğini tahmin ettiğini söyledi. Playground Entertainment yetkilisi Colin Callender, Tamora Pierce’in harika dünyalar inşa edebildiğini defalarca kanıtlamış bir yazar olduğundan ve bu inanılmaz hikâyeleri televizyona getirme düşüncesinin bile heyecan verdiğinden bahsetti.

Tortall Evreni, yirmiyi aşkın kitaba ve kısa hikâyelere sahip. Olaylarsa şövalyelerin, prenseslerin ve büyü gücüne sahip şanslı kişilerin yaşadığı Tortall Krallığı’nda geçiyor. Ancak tüm hikâye Tortal Krallığı sınırları içine odaklanmıyor. Krallıktaki kahramanlar, Scanra, Tusaine ve Carthak gibi civar ülkelerin tehditleriyle de başa çıkmak zorunda.

- Reklam -

Proje Henüz Yapımcısını Arıyor

The Song of the Lioness, The Immortals, The Protector of the Small, Tricksters, Beka Cooper: A Tortall Legend and The Numair Chronicles gibi eserler serinin kitapları arasında yer alıyor.

Yazar, Tortall Evreni’nde feminizm, sınıf farklılıkları, ayrımcılık, aşk ve tutkuya da sıkça değiniyor.

- Reklam -

Tortall serisinden kimi kitaplar Türkçeye Mızıka Yayınları tarafından kazandırıldı. Pierce’in dilimize kazandırılan bir başka romanı ise Alanna İlk Serüven Dişi Aslanın Şarkısı oldu.

Proje için henüz bir yapımcı bulunmuş değil. Aynı zamanda resmi bir duyuru için biraz daha beklenmesi gerektiği söyleniyor. Tabii ki projenin gerçekleştirilmeme ihtimali de mevcut. Yine de yazar ve hayranlar çoktan bir beklenti içine girmiş görünüyor.

Olası dizi uyarlamasının, fantastik kurgu uyarlaması dizilere gösterilen rağbetten ne derece faydalanacağı merak konusu.

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Yeni bir fantastik evren daha duymanın sevinci içerisindeyim. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sezgin Kaymaz

Sezgin Kaymaz’ın Yeni Öykü Kitabı Çıktı

Beyzbol

Uzay İstasyonunda Beyzbol Oynandı