in

Türkiye’nin En Popüler Dijital Yayın Servisi Açıklandı: Cevap Netflix Değil

Türkiye’nin en popüler dijital yayın servisi belli oldu. JustWatch verilerine göre BluTv, pastada yüzde 43’lük bir paya sahip.

Türkiye'nin En Popüler Dijital Yayın Servisi
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayın platformlarının son yıllardaki yükselişi devam ediyor. Özellikle Koronavirüs pandemisi, birçok yayın servisinin pastadaki payını bir hayli artırmış durumda. Peki Türkiye’de durum ne? Pastadan en yüksek payı kim alıyor? JustWatch adlı uygulamaya göre Türkiye’nin en popüler yayın servisi BluTv.

Bu noktada birçok izleyici, cevabın Netflix olacağını düşünüyordu. Ancak dijital platformlarda hangi yapımı nereden izleyeceğinizi size söyleyen, video hizmetleri için yayın akışı oluşturan ve favorilerinizi seçme imkânı veren JustWatch programının verileri başka bir şey söylüyor. Netflix, 190’dan fazla ülkede 195 milyon ücretli aboneye hizmet veriyor. Kanal, ülkemizde de yerli yatırımları ile dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Doğan Holding çatısı altında 2015 senesinden beri hizmet veren BluTv ise ilk orijinal dizisini 2017’de Masum ile yayınlamıştı. Şu sıralar Bir Başkadır dizisi ile gündemde olan Berkun Oya’nın senaristliğini üstlendiği yapımın başrolünde Haluk Bilginer yer alıyordu.

- Reklam -

masum dizi blutv

Kanal daha sonra Sıfır Bir, 7 Yüz, Bartu Ben, Bozkır, Behzat Ç., Alef, Çıplak ve Saygı gibi yapımlarla izleyicinin karşısına çıktı.

Türkiye’nin En Popüler Dijital Yayın Servisi Sıralamasında BluTv 1. Sırada

JustWatch’ın 2020 yılı üçüncü çeyrek verilerinden yola çıkarak hazırladığı grafiğe göre; Türkiye’nin en popüler video yayın servisi BluTv olarak gözüküyor.

Listede ikinci sırada Netflix, üçüncü sırada ise geçen eylül ayında ülkemizde de resmi olarak hizmete başlayan Amazon Prime Video yer alıyor.

JustWatch grafiğinin tam haline aşağıdan göz atabilirsiniz:

- Reklam -

Türkiye En Popüler Dijital Yayın Platformu

BluTv, pazar payının yüzde 43’lük kısmını elinde tutuyor. Netflix ise yüzde 24’lük bir orana sahip. Türkiye’de yayına başlayalı pek de zaman geçmemiş olmasına rağmen Amazon Prime Video’nun payı ise yüzde 16 olarak açıklandı. “Diğerleri” yüzde 17 olarak listedeki yerini aldı.

Bugünün paket fiyatlarına göre BluTv aboneliği almak isteyen bir kullanıcı aylık 22,90 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Bu tutar söz konusu Netflix olduğunda 17,99 TL seviyesinde. Amazon Prime Video ise 7,90 TL’lik bir fiyatla karşımıza çıkıyor.

Peki siz JustWach verilerini güvenilir buluyor musunuz? Sizce gerçekten de Netflix ülkemizde bu seviyelerde mi kullanılıyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Beyaz Perde

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Justwatch verilerini göre 2020 3. çeyrek dijital platformlar Türkiye izlenme oranları.

    • blutv - 43
    • netflix - 24
    • prime video 16
    • diğer - 17

  2. Avatar for kalsedon.okur kalsedon.okur dedi ki:

    BluTV’nin bu kadar büyük bir pazar payı olduğunu düşünmemiştim. Netflix daha domine edici gibiydi. Doğrusu ben sadece Prime Video kullanıyorum, Türkiye’de hızlı bir pazar payı yakalamış, tabi bunda Prime’ın bir aylık bedava deneme süresi etkili olmuştur.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Fikir versin diye paylaştım belki sıralama doğrudur ama tam olarak Türkiye verileri bu olmayabilir, veriler JustWatch kullanıcılarının verileri.

    Blutv yüksek olmasının nedeni 1-3-6-12 aylık satın alınan dijital abonelik kodları ve promosyon kodları da olabilir. Birkaç gün önce HB yine 12 aylık blutv 90 TL’den satıyordu.

  4. Avatar for fascinate fascinate dedi ki:

    Ben bu habere hiç şaşırmadım. İçerik kalitesi olarak Blutv bu alandaki en başarılı dijital platform şimdilik. Doğal olarak insanlar çöp içeriktense kaliteyi tercih ediyorlar. Fiyat açısından ise kullanıcıların büyük çoğunluğu aylık ödeme yapanlardan oluşuyor bildiğim kadarıyla. Aylık ücreti en pahalı olan da Blutv. Yani daha ucuz olduğu için tercih edildiği pek de doğru bir bilgi değil.

  5. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    BluTV’ye yalnızca dönemlik yerli yapımlar için (Yarım Kalan Aşklar, Saygı vs.) süreli bir şekilde üye oluyorum. İzlemek istediğim içeriği tükettiğim zaman başka izlenmeye değer hiçbir şey bulamıyorum. Netflix’e girdiğimde ise hepsini izlemeye zamanımın olmayacağına üzüldüğüm kocaman bir izleme listesi karşılıyor beni. Netflix, bu sebeple daha çok tercih ediliyordur diye düşünüyordum, şaşırdım doğrusu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

the crown 4. sezon inceleme

The Crown 4. Sezon İncelemesi: Kraliyet ve Hükümet Arasındaki Güç Oyunu

Kuşların Felsefesi - Philippe J. Dubois ve Elise Rousseau

Kuşların Felsefesi: Doğanın Ritmini Sayfalara Taşıyan Kitap