in

Stephenie Meyer’ın Vampir Serisi “Twilight” Dizi Oluyor

Twilight dizi oluyor. Lionsgate Television, yazar Stephenie Meyer’ın ünlü vampir romanları serisi “Alacakaranlık”ı ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Twilight Dizi Alacakaranlik
- Reklam -
- Reklam -

Twilight dizi uyarlaması için çalışmalar başladı. Lionsgate Television, Alacakaranlık serisini beyaz perdenin ardından televizyon ekranına taşıyor.

“Parıldayan vampirler” bu defa TV dünyasında boy göstermeye hazırlanıyor. Amerikalı yazar Stephenie Meyer’ın dünyaca ünlü romanlarından perdeye taşınan Twilight, şimdi de dizi adaptasyonuna kavuşuyor.

Yeni bir okula başlayan Bella Swan’ın gizemli bir öğrenci olan Edward Cullen tarafından büyülenmesi ve ardından Edward ile ailesinin vampir olduğunu öğrenmesiyle başlayan hikâye; 2000’lerin en popüler modern vampir anlatılarından biri hâline gelmişti.

- Reklam -

Geçen günlerde fantastik kurgunun bir başka popüler işi Harry Potter’ın filmlerin üzerinden henüz 12 yıl geçmişken ekrana adapte edileceği duyurulmuştu. Bugün ise bir başka hit yapım olan Twilight’ın da benzer bir rotayı takip ederek rotasını TV’ye kırdığı ortaya çıktı.

The Hollywood Reporter’ın aktardığına göre Lionsgate Television, Alacakaranlık dizisi için ön geliştirme aşamasına geçmiş durumda.

Twilight Dizisi Uyarlama Alacakaranlık

Dizi uyarlamasının şimdilik hangi kanalda ya da platformda yayınlanacağı ve projede hangi yazarlarla çalışılacağı gibi detaylar belli değil.

Twilight Dizisi Yazarını Arıyor

Lionsgate ilk etapta proje için yazar arayışında bulunacak. Yapımın potansiyel alıcılara ne zaman götürüleceği ve dizi uyarlamasında hangi oyuncularla birlikte çalışılacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Kaynaklar, kitapların yazarı Meyer’ın televizyon uyarlamasında yer almasının beklendiğini öne sürüyor.

Film hakları ilk başta Paramount Pictures’a ait olan seri, 2008 – 2012 yılları arasında vizyona giren 5 yapımla birlikte dünya çapında 3,4 milyar dolardan fazla hasılat elde etmeyi başarmıştı. Film serisinde başrolleri Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner paylaşmıştı.

Twilight Dizi

- Reklam -

Paramount’un ardından uyarlama haklarını alan Wyck Godfrey ve Lionsgate Motion Picture Group eski eş başkanı Erik Feig, TV dizisinin yönetici yapımcılığını üstlenecek.

Lionsgate CEO’su Jon Feltheimer, daha önce yaptığı bir açıklamada “Alacakaranlık evreni için, anlatılacak daha çok hikâye var ve biz, zamanı geldiğinde onları anlatmaya hazır olacağız,” ifadesini kullanmıştı.

Twilight dizi uyarlaması haberi, Lionsgate’in stüdyo işini ve premium kablo ağı Starz’ı Eylül 2023’ün sonuna kadar yeniden yapılandırma müzakerelerinin hemen ardından paylaşıldı. Film ve TV prodüksiyonu bölümlerini içeren Lionsgate stüdyo işletmesi, üçüncü çeyrekte gelirini %25 artırarak 900 milyon dolara ulaşmıştı.

Lionsgate TV son olarak Steven S. DeKnight imzalı Spartacus dizisini duyurmuştu.

Twilight Serisinde Son Durum

Toplamda 4 ana kitaptan (Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn ve Midnight Sun) oluşan seri, 2005 ve 2008 yılları arasında yayımlanmıştı. Ardından 2015 yılında hikâyeyi başrollerin cinsiyetlerini değiştirerek ele alan Life and Death kitabı ve 2020’de ilk kitabın Edward Cullen gözünden anlatımı olan Midnight Sun okurlarla buluşmuştu.

Alacakaranlık Dizi Liongate

Serinin yazarı Stephenie Meyer ise son olarak iki yeni Alacakaranlık kitabı yazmak istediğini açıklamıştı.

Twilight dizi uyarlaması için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, en güncel dizi haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Tamam da neden oluyor :confused:

    Tamam tamam

  2. Avatar for Otkazatsya Otkazatsya dedi ki:

    Allah allah… Bir kere tutmuş yapımları sağmayı bitiremediler.

    Her şeyi diziye dönüştürmelerinin bir nedenini de insanların dikkat süresinin çok azalmış olup ancak diziye yetecek kadar sabırları olması olarak yorumluyorum. (Ya da sadece benim böyle🤪)

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Harry Potter’ın dizisi yapılır da Twilight durur mu? Alaycı Kuş’un dizi haberini kaçırmadıysam o da yakındır.

    Bir yerde okumuştum yaş 35 sonrası hayat tekrar eder diye. Şu an ilk 35 yılımın remastered halini yaşıyorum.

  5. Avatar for madani madani dedi ki:

    Tamam zamanında filmlerini izledik kitaplarını okuduk ve o zamanlar çok sevmiştik ama gerçekten gerekli miydi? İkon haline gelmiş Edward, Jacob ve Bella’yı şimdi kimler canlandırırsa canlandırsın eskilerinin yerini tutamayacaklar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tanrıların Seyahati - Corinne Bonnet ve Laurent Bricault

Antik Akdeniz’de Tanrılar ve Mitlerin Peşine Düşen “Tanrıların Seyahati” Raflarda

Godzilla x Kong: The New Empire Filmi Geliyor

Kaiju Sinemasının Yıldızları Perdeye Geri Dönüyor: “Godzilla x Kong: The New Empire”dan İlk Tanıtım