in

Ödüllü Bilimkurgu “Üç Cisim Problemi” Diziye Uyarlanıyor

Çinli yazar Cixin Liu’nun yazdığı ve oldukça ses getiren Üç Cisim Problemi üçlemesi, yazarın öyküsünü sinemaya uyarlayan ekip tarafından diziye uyarlanacak.

Üç Cisim Problemi Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Cixin Liu‘nun Üç Cisim Problemi romanı, Çin’de 2008′ de yayınlanmış olsa da 2014’te İngilizceye çevrilmesinin ardından dünya genelinde büyük bir başarı elde etti. 2015’te Hugo Ödülü‘nü aldı, aralarında Locus ve Nebula‘nın da bulunduğu birçok ödüle de aday gösterildi. Öyle ki eski Amerikan Başkanı Barack Obama bile verdiği bir röportajda seriyi çok beğendiğini söyleyip tavsiye etmişti. Hal böyleyken serinin eninde sonunda sinemaya ya da televizyona uyarlanması beklediğimiz bir şeydi. Gelen haberlere göre kazanan platform televizyon oldu.

Aslında bu Üç Cisim Problemi’nin uyarlanmasıyla ilgili yaptığımız ilk haber değil. Geçen sene Üç Cisim Problemi’nin yayın haklarının Amazon tarafından satın alınacağını ve 1 milyar dolar gibi oldukça büyük bir bütçeyle serinin diziye uyarlanacağını sizlerle paylaşmıştık. Fakat CX Live’in yaptığı habere göre serinin haklarını elinde tutan Yoozoo Pictures Amazon’un isteğini reddetmiş ve üçlemeyi kendilerinin uyarlamayı planladıklarını söylemiş. Yine aynı haberde belirtildiğine göre Yoozoo geçtiğimiz günlerde bu planları gerçekleştirmek için önemli bir adım atıp Çin Hükümeti’ne 24 bölümlük bir dizi için başvuruda bulunmuş. Çekimlerin ise önümüzdeki eylülde başlaması planlanıyormuş.

uc cisim problemi

- Reklam -

Liu’nun Öyküsünden Netflix’e: The Wandering Earth

Bu proje Yoohoo’nun el attığı ilk Cixin Liu eseri olmayacak. Liu’nun aynı isimli öyküsünden uyarlanan The Wandering Earth filmi de geçenlerde Netflix‘te izleyicilerle buluşmuştu. Ancak Üç Cisim Problemi dizisinin hangi platformda yayınlanacağı ile ilgili bir bilgi henüz yok. Netflix’in adı şüphesiz ilk sıralarda anılacaktır.

Üç Cisim Problemi de daha önce Çinli yönetmen Fanfan Zhang tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Ancak bazı problemlerden dolayı film gün yüzü görmeden rafa kaldırıldı. (The Verge, projeden birinin filmin kötü olduğunu söylediğini belirtmiş.)

- Reklam -

Remembrance of Earth’s Past (Yeryüzünün Geçmişinin Hatırası) üçlemesinin ilk romanı olan Üç Cisim Problemi, 2015’te Zeynep Özmeral çevirisiyle İthaki tarafından dilimize kazandırılmıştı. Serinin ikinci romanı Karanlık Orman ise geçtiğimiz senenin sonunda yine Özmeral çevirisiyle okurlarla buluştu. Üçüncü kitabın da çok geçmeden bizlerle buluşmasını umut ediyoruz.

Cixin Liu Kayıp Rıhtım okurlarına yabancı bir isim değil. Üç Cisim Problemi’nin ülkemizde yayınlanmasının ardından yazarla bir röportaj gerçekleştirmiştik. O röportajı buradan okuyabilirsiniz. Üç Cisim Problemi’nin incelemesine buradan, yazarın Hatıraların Ağırlığı isimli öyküsüne ise buradan ulaşabilirsiniz.

Peki siz Üç Cisim Problemi’nin 24 bölümlük bir dizi olmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Büyük bir stüdyo tarafından uyarlansa daha mı iyi olurdu yoksa Çinli stüdyo bu işin altından kalkabilir mi? Hem bu projeyle hem de The Wandering Earth filmiyle ilgili yorumlarınız için sizi forumumuza bekliyoruz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Norgeon Norgeon dedi ki:

    Kitap güzeldi fakat dizi yapılacak konusu yok bence.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Kitaplarını okuyamadım henüz ama etrafta okuduğum yorumlara bakarak konusu güzelmiş. Umarım efektleri kaliteli - gerçekçi, kurgusu ve oyuncuları iyi bir yapımla karşımıza çıkar …

  3. Avatar for Topcu_Hamide Topcu_Hamide dedi ki:

    Senin avatarı görünce aklıma hep sailormoon geliyor ya. En sevdiğim anime.

  4. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Teşekkürler :slight_smile: Benim de en sevdiğim animedir kendisi, 90’lı yıllarda ilk kez atv’de yayınlandığında izlemiştim fakat ikinci kez trt’de yayınlandığında baştan sona 200 bölümünü de izledim ve hayran kaldım. Karşılıksız sevgiyi, karşılıksız iyiliği, günlük yaşantı içerisinde bizim de yaşadığımız her türlü halleri ve duyguları, daha önce hiç aklıma gelmeyen Ay’ımızda bir krallık olabileceği gibi fantastik bir düşünceyi macera ve hareketlilikle harmanlayarak eğlenceli-sıcak-samimi bir şekilde anlatması çok çok hoşuma gidiyor. Zaman zaman başka anime serileri izliyorum ama hiç biri, halen Ay Savaşçısı’nın tadını vermiyor :slight_smile:

  5. Avatar for Topcu_Hamide Topcu_Hamide dedi ki:

    Kesinlikle hiçbiri o olamıyor hatta yeni versiyonu bile eskisinin tadını vermiyor. Belki çok sevmemin nedeni çocukluğumun ve ergenliğimin hatta gençliğimin bir parçası olması.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

demi moore cesur yeni dunya

Demi Moore, Cesur Yeni Dünya Dizisine Katıldı

Good Omens

Binlerce Kişi Good Omens Dizisinin İptali İçin Netflix’e Başvurdu