in

“Üç Cisim Problemi” Televizyon Dizisi Oluyor

Cixin Liu’nun Hugo Ödüllü bilimkurgu üçlemesi “Üç Cisim Problemi,” Amazon tarafından televizyon dizisine uyarlanacak.

Üç Cisim Problemi - Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın en büyük kitap satış sitelerinden biri olan Amazon, televizyon dizisi sektöründe kalıcı olmaya kararlı görünüyor. Üstelik bunu akıllarda kalıcı bir iz bırakması muhtemel, büyük projelerle yapıyorlar. Yüksek Şatodaki AdamPhilip K. Dick’s Electric Dreams ve Kene dizilerinin yakaladığı hatırı sayılır başarı hepimizin malumu. Ufukta bizi bekleyen ve şu anda yapım aşamasında olan Yüzüklerin Efendisi, Barbar Conan ve Kıyamet Gösterisi dizilerini de merakla beklemiyoruz desek yalan olur. Şimdi de en az bu yapımlar kadar iddialı bir projeyle tekrar karşımızda Amazon: Cixin Liu’nun Hugo Ödüllü “Üç Cisim Problemi” üçlemesi.

Financial Times‘da yer alan habere göre Amazon, eserin dizi ve film haklarını elinde bulunduran YooZoo Pictures’la görüşmelere başlamış durumda. Dahası, 1 milyar dolar gibi muazzam bir bütçeden söz ediliyor. Çinli sinema şirketi YooZoo Pictures, daha önce Üç Cisim Problemi‘ni altı filmden oluşacak bir seri olarak çekmeye başlamıştı ve Cixin Liu’nun da senaryo ekibine dâhil olduğu söyleniyordu. Ancak, ilk filmin çekildiği ve post-prodüksiyon aşamasında olduğu defalarca belirtilse de gösterim tarihi sürekli olarak ertelendi ve bir türlü seyircilerle buluşamadı. YooZoo Pictures’ın film projesini tamamen iptal edip diziye mi odaklanacağı şu an için bilinmiyor.

Financial Times muhabiri, konuyla ilgili yorumunu almak için Cixin Liu’ya ulaştığında ünlü yazarın anlaşmadan haberi olmadığını ve projede yer alıp almayacağını bilmediğini öğrenmiş. “Eğer davet edilirsem tabii ki yapım ekibinde yer almak isterim,” demiş Liu.

- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi, Cixin Liu bundan üç sene evvel İthaki Yayınları’nın davetlisi olarak ülkemize de gelmiş, Barış Müstecaplıoğlu’yla birlikte bir söyleşi gerçekleştirmiş ve Tüyap Kitap Fuar’ında okurlarıyla buluşup Hugo Ödüllü romanını imzalamıştı. Biz de kendisiyle özel bir röportaj gerçekleştirmiştik.

- Reklam -

Serinin ikinci cildi olan The Dark Forest‘ın (Kara Orman) çevirisinin tamamlandığını ve şu sıralar düzelti aşamasında olduğunu da sizlerle paylaşalım.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Voldemort Voldemort dedi ki:

    Hadi tartışalım. Ben böyle, çıkışından kısa süre sonra dizi film, ne bileyim her türlü maddi gelir kaynağının değerlendirilmesinden tiksinti duyuyorum. Tabii ki yazarın emeği söz konusu, kazanabileceği kadar kazanmak ister ancak destur be kardeşim! Kişinin önce kendi yazdığına saygısı olmalı. Taht oyunlarında dizi, kitabın önüne geçmedi mi? Martin amcanın yaptığı iş mi mesela? Okura saygısızlık değil mi?
    Üç cisim problemini okumadım ama bu türden olgulara karışan kitaplara karşı ön yargım var ve kitabı ilerde okumayı düşünmeme rağmen bu haberden sonra okumamaya karar verdim.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Son yıllarda iş çığırından çıksa da sevdiğimiz bir kitabı film ve dizi olarak görebilmek eskiden en büyük hayallerimizden biriydi. Yüzüklerin Efendisi üçlemesi çekilmeye başladığında hep birlikte kafayı yemiştik hatta sevinçten :slight_smile: Bir ara Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar da çekilsin diye deli oluyorduk.

    Ama artık o eski büyüsü kalmadı. Kitaplar, seriler vs daha tamamlanmadan film ve dizi haklarını satar oldular. Bu bence de yanlış. Game Of Thrones’a olanlar ortada.

    Öte yandan tamamlanmış ve dünya çapında başarı elde etmiş bir üçlemenin, kitabın vs filminin veya dizisinin çekilmesinde bir sakınca görmüyorum ben. Hakkıdır. Soğumam, okumamak da istemem. Ama kitapları okumadan da izlemem, o ayrı.

  3. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Bence hertürlü fantastik ve bilim kurgu serileri mümkün mertebe biçimlendirilmeli yani görsellik kazanmalı diye düşünüyorum.Çünkü kendi hayal gücümüz ile profesyonel bir hayal gücünü kıyaslamak onların arasında farklılıklar bulmak da okuduklarımızı sürekli hatırlamamızı ve yad etmemizi sağlıyor.Amma velakin dizi yada filmlerin kesinlikle ama kesinlikle kitaplarına bağlı kalmasından yanayım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kotuluk kariyeri cormoran strike 3 ust

Cormoran Strike Serisinin Üçüncü Kitabı Raflarda

2018 denizli kitap fuari

2. Denizli Kitap Fuarı Başlıyor