in

Üç Cisim Problemi Dizisi Yönetmenini Buldu

Üç Cisim Problemi dizisi yönetmeni belli oldu. Cixin Liu imzalı bilimkurgu serisinden uyarlanacak Three-Body Problem, Netflix ile geliyor.

Üç Cisim Problemi Dizisi Yönetmen
- Reklam -
- Reklam -

Üç Cisim Problemi dizisi için yönetmen belli oldu. Hong Konglu film yapımcısı Derek Tsang, Netflix için hazırlanan Three-Body Problem macerasının yönetmeni oldu.

İlk defa 2209 yılında Çin’de yayımlanan, ardından 2014 yılında İngilizceye çevrilerek dünya çapında bir ün kazanan Üç Cisim Problemi, yazarı Cixin Liu’ya 2015 yılında En İyi Roman dalında Hugo Ödülü’nü kazandırdı. Aynı yıl içerisinde Locus ve Nebula’nın da dahil olduğu birçok ödüle aday gösterildi.

Karanlık Orman ve Ölümün Sonu adlı iki devam kitabı da bulunan serinin yakaladığı bu başarı ile elbette bir uyarlaması olması kaçınılmazdı. Maceranın ilk dizi uyarlaması haberi, 2018 yılının başlarında geldi. Serinin yayın haklarının Amazon tarafından satın alınacağı ve yaklaşık 1 milyar dolar gibi bir bütçe ayrılacağı belirtilmişti. Ancak söz konusu haber hiçbir zaman gerçekleşmedi ve Amazon’un 1 milyarlık bütçesi de Yüzüklerin Efendisi dizisine gitti.

- Reklam -

Ardından 2019 yılının ortalarında serinin yayın haklarının Netflix tarafından satın alındığı ve diziye uyarlanacağı bilgisi geldi. Geçen yılın eylül ayının başında gelen bir haberle de maceranın Game of Thrones’un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss’e emanet edileceği duyuruldu. Nihayet hakkında uzun bir süredir güncelleme yapılmayan dizinin yönetmen arayışı da son bulmuş gibi gözüküyor.

Üç Cisim Problemi Dizisi Ne Zaman Çıkacak?

The Three-Body Problem - Üç Cisim Problemi Netflix Dizisi

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Derek Tsang, bilimkurgu dizisini yönetmen için Netflix ile anlaşma imzalandı. Dizinin başında bulunan isimler David Benioff, Dan Weissile ortak yaratıcı, yazar ve yönetici yapımcı Alexander Woo da görevlerine aynı şekilde devam ediyor olacaklar. Diğer yönetici yapımcılar arasında Bernadette Caulfield (Game of Thrones, The Chair, The X-Files) ve Knives Out, Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi ve Breaking Bad’in birçok bölümünün arkasındaki yönetmen Rian Johnson yer alıyor. Ne yazık ki, dizinin orijinal yapımcılarından biri olan Lin Qi Aralık 2020’de yaşamını yitirmişti.

- Reklam -

Derek Tsang, özellikle Çin’de bilinen bir yönetmen. Better Days adlı yapımı, 2021’de En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film kategorisinde Oscar adayı olarak gösterilmişti. Ayrıca aynı film ile Hong Kong Film Ödülleri’ni süpürdü ve Çin Film Yönetmeni Lonca Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandı.

Şu an için dizinin oyuncuları, çekim tarihi veya yayın tarihi konusunda ise bir bilgi bulunmamakta.

Üç Cisim Problemi dizisi için heyecanlı mısınız? Diziyle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’ üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eşyanın Resimli Tarihi - Frederick Litchfield

Mobilyanın Tarih İçindeki Değişimini Gözler Önüne Seren Eşyanın Resimli Tarihi Kitabı Çıktı

Dune

Dune Filmleri Üçleme Olabilir: Denis Villeneuve Serinin Geleceğini Konuştu