in

Vakıf Dizisi Kadrosuna Yeni İsimler Eklendi

Çekimleri başlayan Vakıf uyarlamasında hangi oyuncuların hangi karakterleri canlandıracağı belli oldu. Apple Tv+ dizisi 2021’e hazırlanıyor.

Vakıf
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgunun usta ismi Isaac Asimov imzalı Vakıf (Foundation) dizisinin çekimleri geçtiğimiz günlerde İzlanda’da başladı. Bu haberle birlikte dizi kadrosuna yeni oyuncuların katıldığı açıklandı.

Apple’ın yeni dijital platformu Apple TV Plus için hazırlanan dizinin oyuncu kadrosu iyice ortaya çıkmaya başladı.

Dizinin kadrosundan bazı isimler daha önceden açıklanmıştı. Jared Harris ve Lee Pace ikilisini başrolleri paylaşırken göreceğimiz belliydi. Şimdiyse yeni oyuncular Vakıf dizisi kadrosuna eklendi.

- Reklam -

Vakıf Kadrosunda Roller Netleşiyor

Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann ve Cassian Bilton isimleri kadroya dahil olan yeni isimler oldu.

Dizide Llobell, baskı altında tutulan bir gezegenin kırsalında yaşayan matematik dahisi Gaal karakterini canlandıracak. Llobell’i daha sonra Voyagers adlı bilimkurgu filminde de göreceğiz.

Harvey ise uzak bir dış gezegenin koruyucusu olan Salvor rolüyle karşımızda. Kendisini bu yıl yayınlanan mini dizi Les Misérables’ta da görmüştük.

Birn, Galaksi İmparatoru’nun yardımcısı Demerzel rolünde oynayacak. Kendisini The Birdcatcher filminden ve The Innocents dizisinden hatırlayanlar olabilir.

Terrence Mann
Terrence Mann

Mann ise yönetici ailenin en yaşlı üyesi olan Brother Dusk olarak karşımıza çıkacak. Aktörü Sense8 dizisinden ve Sleepy Hollow, Instinct, Unbreakable Kimmy Schmidt gibi yapımlardan hatırlıyoruz.

Bilton ise yöneten ailenin en genç üyesi olan Brother Dawn karakterini canlandıracak. Kendisini daha önce Tenha ve The Devil’s Harmony yapımlarında görmüştük.

David S. Goyer’ın yürütücülüğünde geliştirilen dizinin yapım ekibinde Josh Friedman, Robyn Asimov, Skydance Television’dan David Ellison, Dana Goldberg ve Marcy Ross var.

- Reklam -

Jared Harris, Hari Seldon olarak Lee Pace ise Brother Day olarak karşımıza çıkacak.

Vakıf Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

Çekimleri, daha önce Game of Thrones, Black Mirror, James Bond gibi yapımlarda da sık sık kullanılmış olan İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te gerçekleşen Vakıf dizisi, yaklaşık 250 kişilik bir çekim ekibiyle yoluna devam ediyor.

Vakıf

Dizi, Galaktik İmparatorluk’u yıkımdan kurtarmanın tek yolunun, imparatorluğun kendisine meydan okumaktan geçtiğini anlayan bir sürgün grubunun macerasını konu alıyor.

Çekimlerinin henüz başladığı Vakıf dizisinin yayın tarihi için resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Apple Tv+ planlarını 2021 yılı için yapıyor.

Kadro tercihi ve dizi uyarlaması hakkında sizin görüşleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Bilimkurgunun Kısa Tarihi

Kaynak: Variety

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Craven Malikânesi

Craven Malikânesi: Çaresiz İnsanlar Seçici Olamaz

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino, 2019’un En İyi Üç Filmini Açıkladı