in

Vakıf Dizisinin Çekimleri İzlanda’da Başladı!

Apple TV tarafından yayın hakları satın alınan Asimov’un ünlü bilimkurgu serisi Vakıf’ın (Foundation) çekimleri İzlanda’da başladı.

Vakıf Apple Tv
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak 2018 yılının nisan ayında dizi olacağı haberi gelen ve ardından üzerine birçok gelişmenin yaşandığı Vakıf (Foundation) dizisi çekimlerine nihayet başladı.

Hatırlayacağınız üzere diziyle ilgili son olarak geçtiğimiz ekim ayının sonlarına doğru kadronun netleştiği yönünde haberler almıştık. Isaac Asimov’un dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Vakıf için Jared Harris ve Lee Pace ikilisinin başrolleri paylaşacağını öğrenmiştik. Şimdi de çekimlerin ilk başlangıç yeri belli oldu. Daha doğrusu çekimlerin başladığı da duyuruldu.

Daha önce Game of Thrones, Black Mirror ve hatta James Bond filmleri gibi birçok yapım için favori konum haline gelen İzlanda, şimdi de Vakıf serisini ağırlıyor. Yaklaşık 250 kişilik bir çekim ekibinin İzlanda’nın başkenti Reykjavík’te olduğu ve uzun bir süre burada konaklayacağı öğrenildi.

- Reklam -
Jared Harris ve Lee Pace Vakıd
Lee Pace ve Jared Harris

Vakıf Dizisinin 2021 Yılı İçerisinde Yayınlanması Bekleniyor

David S. Goyer ve Josh Friedman tarafından uyarlanan dizi oldukça dikkat çekici bir kadroya sahip. S. Goyer’ı The Dark Knight, Man of Steel, Batman v Superman gibi çizgi roman filmlerinde senarist olarak biliyoruz. Ayrıca kendisi Da Vinci’s Demons ve FlashForward dizilerinin de yaratıcısı. Josh Friedman adına ise Terminator: The Sarah Connor Chronicles ve Emerald City gibi dizilerden aşinayız. Friedman aynı zamanda geçtiğimiz ay vizyona giren Terminator: Dark Fate filminin de senaristlerinden.

David Ellison, Dana Goldberg ve Marcy Ross da dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alıyor.

Vakıf dizisinin yayın tarihi şimdilik belli değil fakat 2021 yılı içerisinde izleyicilerle buluşması planlanıyor. Apple Tv+ platformunun da 1 Kasım itibarıyla yayın hayatına başladığını hatırlatmış olalım.

- Reklam -

Yeni gelecek dizi hakkında henüz bir şeyler söylemek erken olsa da sizler nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Sizce Apple bu işin altından kalkabilecek mi? Kitapları doğru bir şekilde ekrana yansıtabileceklerini düşünüyor musunuz?

Kayıp Rıhtım Forum üzerinden görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Bilimkurgunun Kısa Tarihi

Kaynak: grapevine

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ne kadar çok platform oldu, hangisini alsak diğerleri eksik kalıyor.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:
    1. Kitabın kapağı haberde bile kapatılmış :slight_smile:
  3. Avatar for Laneila Laneila dedi ki:

    Merakla bekliyorum. Umarım dizi kitabın az da olsa hakkını verir hayal kırıklığına uğramayız.

  4. Avatar for dikomerro dikomerro dedi ki:

    Bu dizi serideki hangi kitapları içine alacak(ismine uygun olarak sadece Vakıf serisi mi yoksa GOT gibi ilk kitabın ismini kullanıp tüm kitaplar mı ),Vakıf kitabıyla mı başlayacak ?

  5. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Vakıf’ın durumu çok sıkıntılı çünkü seri roman değil hikayeler derlemesi. Bu nedenle bağlanabilecek kadar uzun gördüğümüz karakterler yok. Yaklaşık her 3 öyküde bir karakterler değişiyor. Dünyayı korumak için ticaret, din, teknolojik üstünlük gibi şeyler kullanılıyor. Star wars benzeri bir bilim kurgu değil yani büyük uzay savaşlarıyla veya kahramanca düellolarla olay çözülmüyor. Bunlar da var ama önemli yer tutmuyorlar. Yerdeniz uyarlamasıyla aynı sıkıntıya sahip. Ya genel izleyiciyi yada kitapların hayranlarını memnun edecekler. Çoğunlukla genel izleyici kitlesini memnun etmeyi seçiyorlar çünkü para oradan geliyor. Bu sıkıntıya The Walking Dead dizisi de düştü. Genel izleyiciyi seçtiler. Sonucu biliyoruz. Game of thrones ikisi arasındaki dengeyi çok güzel kurmuştu. Son üç sezonda kitaplardan daha ileriye geldiklerinden dolayı senaryoyu kendileri yazmak zorunda kaldılar. Sadece genel izleyici kitlesini memnun etmeye çalışıyorlardı. 6. ve 7. Sezonlarda bunu başardılar da. Ama 8. Sezonda olmadı. Bunu en iyi yapan uyarlama yüzüklerin efendisi. Hem hayranlar hem de genel izleyici memnun. Tabi bazı aşırı hayranlar Tom bombadil neden yok diye bazı akılsızlar da yüzüğü neden kartallarla götürmediler diye eleştiriyor. Bunlar önemli değil. Vakıf’ın başarısız bir uyarlama olacağını düşünüyorum. Umarım haksız çıkarım. Bu arada hari seldon’u Michael Caine veya Anthony Hopkins oynasaydı çok güzel olmaz mıydı?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avatar 2 James Cameron

Avatar 2 Filminden Set Görüntüsü Paylaşıldı

Bran Mak Morn

Bran Mak Morn: Howard’ın Kurgusal Evreni ve Pict Gözüyle Bakmak