in ,

Vakıf Fragmanı ile Foundation Dizisi Gözüktü: Asimov’un Bilimkurgu Serisi Ekrana Geliyor

Vakıf 1. sezon fragmanı yayınlandı! Isaac Asimov’un kült bilimkurgu serisi “Foundation” Apple Tv+ dizisi olarak karşımıza çıkacak.

Vakıf Dizisi Apple foundation
- Reklam -
- Reklam -

Isaac Asimov’un kült bilimkurgu serisi Vakıf için Apple TV+ tarafından hazırlanan diziye ait ilk fragman yayınlandı.

Jared Harris ve Lee Pace ikilisinin başrollerini paylaştığı, başyapımcılığını da David S. Goyer’ın üstlendiği dizi, Galaktik İmparatorluğun çöküşü sırasında insanlığı kurtarmak ve medeniyeti yeniden inşa etmek için anıtsal yolculuklarında bir sürgün grubunu kuran epik destanı anlatacak. Ayrıca imparatorluğu kurtarmanın tek yolunun ona meydan okumak olduğunu keşfeden sürgünlerin macerasını konu edinecek.

Vakıf Dizisi Apple foundation

- Reklam -

Çekimleri 2019’un aralık ayında İzlanda’da başlayan yapım, Hugo Ödülleri’nde Tüm Zamanların En İyi Serisi ödülleriyle taçlandırılmıştı.

Heyecanla beklenen dizinin ilk fragmanı da, “Gelecek 2021’de başlıyor,” cümlesiyle paylaşıldı.

Vakıf (Foundation) Fragmanı

YouTube video

Yaklaşık 2 buçuk dakikadan oluşan fragman için aslında bir tanıtım videosu da denebilir. Çünkü fragman öncesi bizleri dizinin sorumlu ismi David S. Goyer‘ın sözleri ve görüntüsü karşılıyor:
“İnsanlar yaklaşık 50 yıldır Vakıf’ı çekmeye çalışıyorlar. Bu seri Star Wars’a da muazzam bir etkide bulunmuş, tüm zamanların yapılmış en muhteşem bilimkurgu çalışmalarından biri. Eğer insanların hayatlarını teknoloji ve iletişim yoluyla daha iyi hale getirmeyi umut eden bir şirket varsa, bu Apple’dır. Ve bu en çok da Asmiov’un yapmayı umduğu şeydi.”
Dizi toplamda 10 bölümden oluşacak. Peki Vakıf 1. Sezon ne zaman yayınlanacak? Şimdilik 2021 yılı içerisinde geleceği duyurulan yapımın hangi ay başlayacağı duyurulmadı. Hikâyesi ve kapsamı oldukça geniş. Aslında binlerce yıllık bir gidişattan söz ediyor.

Vakıf dizisinde kimler yer alıyor? Hari Seldon rolünde Jared Harris, Brother Day rolünde Lee Pace, Gaal rolünde Lou Llobell, Salvor rolünde Leah Harvey, Demerzel rolünde Laura Birn, Brother Dusk rolünde Terrence Mann ve Brother Dawn rolünde Cassian Bilton bulunuyor.

Vakıf Dizisi Apple foundation

- Reklam -

Skydance Television tarafından Apple için hazırlanan dizinin yapımcıları ise Robyn Asimov, David S. Goyer, Josh Friedman, Cameron Welsh, David Ellison, Dana Goldberg ve Marcy Ross isimlerinden oluşuyor.

Serinin kitapları Türkçeye şu sıralar İthaki Yayınları tarafından kazandırılıyor. Isaac Asimov kitaplarının sıralı baskıları hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Apple TV+’ta ayrıca See, Defending Jacob, The Morning Show ve Greyhound gibi yapımların da gösterimleri devam ediyor. Platforma Türkiye’den de abone olabileceğinizi hatırlatalım.

Yayınlanan Vakıf fragmanını sizler nasıl buldunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden ilk fragmanla ilgili yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Dark 3. Sezon Fragmanı: Kıyamet Günü Yaklaşıyor!

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Telif sorunu çözülür artık :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel görünüyor. Sırada DUNE var. :slight_smile:

  3. Avatar for isisdensm isisdensm dedi ki:

    Uzun zamandır bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. :slightly_smiling_face: :upside_down_face:

  4. Avatar for Hayalperest0 Hayalperest0 dedi ki:

    Yüzüklerin efendisi dizisi, Dune ve en nihayetinde Vakıf. 2020 nin en güzel haberleri olabilir bunlar. Fragmanıda görüp çıkıcağına inandığımıza göre, oturup mutluluktan ağlayabilirim bir köşede :,)…

  5. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    Fragman Vakıf dışında her şeye benziyor. Seldon hariç tüm karakterler bir farklı duruyor. Dizideki Salvor ile kitaptaki Salvor Hardin belli ki farklı karakterler. Tasarımlar yine farklı. Prodüksiyon olarak iyi duruyor, yeşil perde yerine bükümlü led paneller kullanmışlar, pratik efektler vb. Ama fragman aksiyon sahnelerinden ibaret. Vakıf’da belki de en son dikkat edilecek şey aksiyon. Seriyi sevenlerden daha çok genç kitleye yapılan bir dizi gibi hissettirdi bu sebeplerden. Özellikle protoganist olarak Salvor’u oynayacak kişinin de genç olması bunu düşündürüyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

the batman robert pattinson

The Batman Yıldızı, Robert Pattinson’ın Oyunculuğu Hakkında Konuştu

The Witcher 2. Sezon Çekim Tarihi

The Witcher 2. Sezon Çekimleri Yeniden Başlıyor