in

Vakıf Serisi, Televizyon Dizisi Oluyor

Isaac Asimov’un dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Vakıf, Apple tarafından televizyon dizisi hâline getiriliyor.

vakif serisi asimov
- Reklam -
- Reklam -

Daha çok bilgisayarları ve telefonlarıyla tanıdığımız Apple, şu sıralar bambaşka bir proje üzerinde yoğunlaşmış durumda. Tıpkı Amazon gibi, giderek büyüyen ve gün geçtikçe yapımcıların iştahını kabartan dizi sektörüne atılıyorlar. Üstelik Netflix gibi, kendine özel bir yayın servisi başlatarak yapacaklar bunu.

Bu uğurda şimdiden birkaç dizinin çekimlerini başlatan firma dün bizleri oldukça yakından ilgilendiren bir ismi daha kataloğuna katmış bulunuyor: Isaac Asimov‘un efsanevi bilimkurgu serisi VakıfDeadline‘da yer alan özel habere göre eserin dizileştirilme çalışmalarına şimdiden başlanmış durumda.

Serinin ilk üç kitabını (Vakıf, Vakıf ve İmparatorluk, İkinci Vakıf) kapsaması planlanan projenin başındaysa David S. Goyer ve Josh Friedman var. Goyer’i Dark City, Blade, Batman Begins, The Dark Knight ve Batman v Superman gibi filmlerin yanı sıra yarım kalan FlashForward dizisinden de hatırlıyoruz. Friedman ise en iyi The Sarah Connor Chronicles dizisi ve Dünyalar Savaşı (Tom Cruise) filminin senaristi olarak tanınıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Vakıf daha önce de pek çok kereler filme ve diziye uyarlanmaya çalışılmış ama hiçbiri başarıya ulaşmamıştı. Bakalım bu seferki proje gün yüzü görebilecek mi? Dizi, bir aksilik olmazsa, Apple’ın henüz adını açıklamadığı özel yayın servisinde yayınlanacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Umarım kafalarda “aksiyon” olacak gibi bi’ düşünce yoktur.

  2. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Mutsuzum. İzlemeyi düşünmüyorum şimdilik :confused: Bakalım…

    image

  3. Avatar for Shakan Shakan dedi ki:

    Güzel kitap serilerinin televizyona çıkmasından pek hoşnut değilim ben. Evet ben de okuduğum serileri canlı, kanlı görmek isterim ancak işin içine reyting kaygısı girince genellikle kitabın seviyesini aşağı çekiyor.

    Bunun yanında sevdiğim şeylerin (kitap, oyun vb ne olursa) bana özel kalmasını isteyen biri olarak kitapların dizi olmasını sevmiyorum(evet kıskanç biriyimdir.). Benim özel bağ kurduğum, kendimle özdeşleştirdiğim bir karakteri okulda veya başka bir yerde herhangi birinin saçma sapan esprilerinde kullanmasını yahut yarım yamalak bilgisi ile hakkında atıp tutmasını da sevmiyorum.

    Velhasılıkelam ben sevdiğim şeylerin kalitesinin düşüp herkesin diline pelesenk olmasından hoşnut değilim. Bu yüzden de kitapların dizi olmasını sevmiyorum. Vakıf serisini daha okumadım ancak yeni basımlar ile birlikte okumayı düşünüyorum. Umarım güzel bir dizi olurda kitapları okurken diziyi de keyifle seyrederim. Aksi takdirde kitapların dizi olması hususunda ki ön yargım daha da artacak.

    Bu konu vesilesiyle içimi de dökmüş oldum. :smile:

  4. Avatar for zgen_z zgen_z dedi ki:

    Harika bir serinin çöp oluşunu izlemeyiz umarım. Üzer :frowning:

  5. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Bi o kalmıştı içine etmediğiniź.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

isvec akademisi

Nobel Edebiyat Ödülü’nü Veren İsveç Akademisi Cinsel Taciz Skandalıyla Gündemde!

mustesna sozluk ust

Douglas Adams ve John Lloyd’tan “Müstesna Sözlük” Raflarda