in

Vampirle Görüşme Dizisi Yolda: Anne Rice’ın Kült Kitabına Yeni Uyarlama Geliyor

Vampirle Görüşme dizisinin hazırlıkları başladı. Anne Rice’ın popüler romanına dayanan yeni uyarlama AMC için hazırlanıyor.

Vampirle Görüşme Dizisi Sam Reid
- Reklam -
- Reklam -

Vampirle Görüşme dizisi geliyor. Yazar Anne Rice’ın kült romanlarına dayanan ve daha önce filme de uyarlanan Interview With the Vampire, AMC tarafından hazırlanacak.

Vampirle Görüşme, ilk olarak 1976’da yayımlandı. Kitap, toplamda 21 farklı vampir romanı serisinin ilkiydi. Aynı zamanda 1994 yılında, başrolünde Tom Cruise, Brad Pitt ve o zamanlar 11 yaşındaki Kirsten Dunst’ın rol aldığı uzun metrajlı bir filme uyarlandı.

Film, gişede iyi bir başarı elde etmesine rağmen sinema eleştirmenleri tarafından farklı yorumlarla karşılandı. O zamanlar için en ünlü oyunculardan ikisinin başrolünde olduğu bir film için bu şaşırtıcıydı. Rice’ın vampir dünyasını hayata geçirmeye yönelik ikinci girişim olan Queen of the Damned, 2002 yılında çıktı. İlk filmden tamamen bağımsız oyuncuların rol aldığı söz konusu yapım ne hayranlarca ne de eleştirmenlerce sevilmedi. Gişede de beklenen performansı gösteremedi.

- Reklam -

Rice’ın Vampir Günlükleri serisindeki çok sayıdaki kitabına, farklı uyarlamalar yapıldı. Fakat ne yazık ki hiçbiri beklenen ilgiyi tam olarak üzerine çekemedi. Nihayet ilk olarak geçen yıl mayıs ayında ortaya çıkan haber ile AMC’nin tüm Anne Rice romanlarının yayın haklarını aldığı duyuruldu. İlk proje de sonunda belli oldu.

Vampirle Görüşme Dizisi 2022’de Yayınlanacak

Vampirle Görüşme Dizisi

Deadline’ın haberine göre Vampirle Görüşme kitabına dayanan dizi için çalışmalar başladı. 8 bölümden oluşması beklenen ilk sezonun 2022 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor. Breaking Bad ve Better Call Saul’un yapımcısı olarak tanınan Mark Johnson, dizinin yürütücü yapımcılığını üstleniyor. HBO’nun Perry Mason dizisiyle tanınan Rolin Jones ise, uzun süredir beklenen dizi uyarlamasının yaratıcısı, dizi sorumlusu ve yazarı olarak görev yapacak.

Projenin başında yer alan Rolin Jones, konuyla ilgili olarak hislerini şöyle dile getirdi:

- Reklam -

“Yas tutan bir anne ve olağanüstü bir yazar olan Anne Rice, 1973 yılında şimdiye kadar yazılmış en iyi vampir romanı olacak şeye başladı. (Bay Stoker’a saygılarımla) Yaklaşık elli yıl sonra bizden ne beklendiğini biliyoruz. Bu kitabın büyük hayran kitleleri için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Savage Garden ile ilgilenirken yükümlülüklerimizi hissediyoruz. Louis ve Lestat saklandıkları yerden çıkıyorlar. Onları sizinle yeniden birleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

2022 yılı içerisinde AMC ve AMC+ kanallarında yer alacak dizi için henüz oyuncu kadrosu veya tam çıkış tarihi gibi bilgiler belli değil.

Vampirle Görüşme’nin diziye uyarlanacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

maoriler antarktika yeni zelanda yerlileri

Yeni Zelanda Yerlisi Maoriler ile Antarktika Arasındaki Bağlar Düşünülenden Çok Daha Köklü

Dünya Uzaylılar Yıldız Sistemi

Uzaylılar Bizi Fark Etmiş Olabilir: 1.700 Yıldızın Dünyayı Gördüğü Tespit Edildi