in , ,

HBO Max’in Yetişkinlere Yönelik Scooby-Doo Dizisi “Velma”dan İlk Fragman

Velma fragmanı yayınlandı. HBO Max’in yeni Scooby-Doo yapımı, ünlü çetenin ikonik karakterinin geçmiş hikâyesini anlatıyor.

velma fragmanı hbo max
- Reklam -
- Reklam -

Velma fragmanı görücüye çıktı. HBO Max yapımı animasyon dizisi, yetişkinlere yönelik bir Scooby-Doo projesi olması yönüyle de dikkat çekiyor.

Warner Bros. Discovery çatısı altına geçen Scooby-Doo markası şu sıralar hareketli günler geçiriyor. Cadılar Bayramı’na özel Trick or Treat Scooby-Doo! filmi görücüye çıkmışken Velma karakterinin orijin hikâyesini anlatacak yeni diziden de ilk fragman paylaşıldı.

Geçen ağustos ayında, 40 milyon dolar harcanan Scoob: Holiday Haunt filminin gösterime girmeden iptal edilmesinden sonra, gözler bu marka altındaki işlere çevrilmişti.

- Reklam -

HBO Max, Velma Dinkley karakterinin eşcinsel olarak gözükeceği bir yapım için geçen yıl harekete geçmişti. Karakterin cinsel kimliği ise 2020 yılında doğrulanmıştı.

Scooby çetesinin “beyni” olarak anılan Dinkley’yi anlatan yapımdan ilk tanıtım, New York Comic Con 2022 panelinde yayınlandı.

Velma Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Animasyon dizisinde Mindy Kaling Velma Dinkley karakterini, Sam Richardson Norville “Shaggy” Rogers karakterini, Glen Howerton Fred Jones karakterini ve Constance Wu Daphne Blake karakterini seslendiriyor.

Mindy Kaling ve Charlie Grandy, projede yürütücü yapımcı olarak görev alıyor.

Karakterin ünlü çeteye katılmadan önceki yaşamına odaklanan yapımda Scooby karakteri ise yer almayacak. Warner Bros., dizinin fazlasıyla yetişkin bir tona, şehvetli şakalara ve şiddete yer verdiği için sevilen karakterin yapımda yer almasına izin vermemişti.

- Reklam -

velma dizi karakterler

Yapımda yer alan diğer oyuncular arasında Melissa Fumero, Jane Lynch, Wanda Sykes, Ken Leung, Russell Peters, Stephen Root, Gary Cole, Cherry Jones, Weird Al Yankovic, Fortune Feimster, Yvonne Orji, Sarayu Blue, Nicole Byer, Ming-Na Wen ve Shay Mitchell yer alıyor.

HBO Max, “yetişkin bir animasyon komedi dizisi” olarak tanımladığı yapım için, “Amerika’nın en sevilen gizem çözücülerinden birinin karmaşık ve renkli geçmişini ortaya çıkaran özgün ve esprili bir dönüş,” ifadelerini kullanıyor.

Velma dizisi 2023 yılı içerisinde HBO Max platformu üzerinden yayınlanacak. Dijital yayın servisi, şu an için Türkiye’de hizmet vermiyor.

velma fragmanı

Siz yetişkinlere yönelik bir konsepte sahip bu yapıma dair neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for asfgdjh asfgdjh dedi ki:

    Siyahi ve eşcinsel bir Velma, siyahi Shaggy ve anladığım kadarıyla asyalı olan Daphne. Söyleyecek sözüm yok. Bu yapılan şey ırk, yönelim, cinsiyet ayrımcılığı yapmadan bunları normalleştirip saygıyı yaymak değil. Bu düpedüz prim kasmak.

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Velma zaten bazı Scooby Doo versiyonlarını eşcinseldi ama yapımcıların bunu açıkça söylemesine izin verilmemişti diye hatırlıyorum.

    Neden bilmiyorum ama Daphne ve Velma’ya yapılan değişiklikler beni rahatsız etmedi. Ama Shaggy bence de olmamış. Prim kasmak olup olmadığına karar vermek için dizinin çıkmasını bekleyeceğim ben.

  3. Avatar for asfgdjh asfgdjh dedi ki:

    Daphne beni de çok rahatsız etmedi ama 3 karakteri birden değiştirmeleri battı gözüme. Ben de çıkmasını bekleyeceğim ama bakalım basıl olacak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kelime müzesi ankara

Türkiye’nin İlk ‘Kelime Müzesi’ Ankara’da Kapılarını Edebiyatseverlere Açtı

doktor watson dizisi sherlock

Sherlock’un Yardımcısı Doktor Watson Kendi Dizisiyle İzleyicilerin Karşısına Çıkıyor