in

Vikings Karakteri Floki’nin Makyajı Neyi Temsil Ediyor?

Vikings dizisinden Floki karakterinin göz makyajı, yapımdaki diğer oyunculardan ayrılıyor. Bu farkın sebebini serinin makyözü Tom McInerney açıkladı.

Vikings Floki makyaj
- Reklam -
- Reklam -

Vikings dizisindeki en popüler ve en tuhaf karakterlerinden biri olan Floki, siyah göz makyajıyla diğerlerine göre farklı bir şekilde öne çıkıyordu. Peki bunun sebebi neydi?

Michael Hirst tarafından hazırlanan Vikings, ilk defa 2013 yılında History Channel’da gösterimini yaptı. Başlangıçta bir mini dizi olarak planlanan yapım o kadar sevildi ki kanal da macerayı devam ettirme kararı aldı. Vikings geçen yılın sonunda, 6. sezonu ile final yaptı.

Dizi başlangıçta efsanevi İskandinav figürü Ragnar Lothbrok’u, kardeşi Rollo ve en yakın arkadaşı Floki ile diğer Viking kardeşleriyle birlikte yaptıkları baskınları konu ediniyor ve o kültürü anlatıyordu. Ancak dizi ilerledikçe odak noktasını Ragnar’ın oğullarına ve yolculuklarına kaydırdı. Ragnar 4. sezonda öldürüldükten sonra, oğulları da dizinin başına geçtiler.

- Reklam -

Ragnar’ın zamanı sona ermiş olsa da, Floki dahil olmak üzere ilk sezonda kendisine yakın olan diğer birçok karakter diziyi biraz daha ileri götürdü.

Macera her ne kadar sona ermiş olsa da şimdi hayranlar heyecanla Vikings: Valhalla yapımını bekliyorlar. Yeni dizi oyuncu kadrosu geçen haftalarda belli olmuştu. Yine Vikings’in yaratıcısı Michael Hirst’ün başında olduğu Valhalla, bu sefer History Channel yerine Netflix ile gelecek.

Vikings Karakteri Floki’nin Makyajı Neden Farklı Şekilde Tasarlandı?

Vikings Floki makyaj

Gustaf Skarsgård’ın hayat verdiği Floki, Kattegat’ın gemi yapımcısı olarak çalışıyordu ve çok eksantrik bir karakterdi. Vikingler arasında genellikle hileci rolünü oynuyordu ve her zaman tanrıların onlara ne getireceği konusunda endişeliydi.

Floki sadece tuhaf kişiliği ve davranışıyla değil, aynı zamanda çok fazla göz makyajı yaptığı için fiziksel görünümüyle de öne çıkıyordu. Ancak bu makyaj, gelişigüzel şekilde yapılmış bir şey değildi. Arkasında bir sebep vardı.

- Reklam -

Vikings dizisinin makyözü Tom McInerney, hem erkeklerin hem de kadınların, gözlerinin daha güçlü görünmesi için etrafına sürme çektiklerini belirtti. Makyöze göre Floki’nin bunu diğer karakterlerden daha sık kullanmasının nedeni de inançlarıyla bağlantılıydı.

Floki, dizide Vikinglerin tanrılarıyla derin bir bağ kurduğu pagan kültürünü temsil eden kişiydi aynı zamanda. Bu durum da ona kendi makyajını daha öne çıkaracak şekilde süsleme fırsatı tanıyordu.

Bu açıklamaya rağmen birçok dizi izleyicisi de bu göz sürmelerinin, Vikinglerin kendilerini daha korkutucu gösteriyor olmasına bağlıyor. Floki’nin göz makyajı tarihi alt tonlara sahip olsa da, Vikings yazarları, karakterin öne çıkmasını sağlamak ve ilginç kişiliğini daha geliştirmek adına sürekli bu tarz bir şekilde gözükmesini istemiş olabilirler.

Floki karakterinin dizideki konumu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Wild Beauty

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for edi_Cag edi_Cag dedi ki:

    Keşke spoiler (sürpriz bozan) verilmeseydi veya blur yapılsaydı. Ragnar’ın öldüğünü bilmiyordum mesela.

  2. Avatar for yusuf_usluoglu yusuf_usluoglu dedi ki:

    Knk filmi izlemeden böyle şeyleri okuman saçma tabiki spoiler olucak

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türk Mitolojisi - Merve Köken | Yazarının Kaleminden

Türk Mitolojisi – Merve Köken | Yazarının Kaleminden

Bir Denizaltı Hikâyesi Netflix Türkiye İlk bakış

Netflix’in Tolga Karaçelik İmzası ile Hazırladığı Bilimkurgu Dizisi Bir Denizaltı Hikâyesi’ne İlk Bakış