in

Vikings: Valhalla Dizisinin Oyuncu Kadrosu Belli Oldu

Vikings: Valhalla dizisinde oyuncu kadrosu belli oldu. Sevilen yapım, maceraya 100 yıl sonrasından devam etmeye hazırlanıyor.

Vikings: Valhalla Dizisi Oyuncu Kadrosu
- Reklam -
- Reklam -

History Channel ekranlarına 6. sezonu ile veda eden Vikings dizisi, evrenini genişletmeye hazırlanıyor. Vikings: Valhalla adını taşıyacak spin-off (yan dizi) yapımın oyuncu kadrosu ortaya çıktı. Yeni seri, öncülünün 100 yıl sonrasında geçecek.

2013 yılında Michael Hirst tarafından History Channel için yaratılan Vikings dizisi, yayında olduğu 7 yıl boyunca geniş bir hayran kitlesi edindi. 6 sezon ve 93 bölüm süren yapım 8,5 puanlık IMDb skoru ile de dikkat çeken diziler arasında yer almayı bildi. Aksiyon, macera ve drama türlerindeki seri Primetime Emmy başta olmak üzere pek çok ödülün de sahibi konumunda.

Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alexander Ludwig (Bjorn Lothbrok), Georgia Hirst (Torvi), Alex Høgh Andersen (Ivar) ve Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok) gibi isimleri bünyesinde bulunduran yapım; şimdi yeni bir kadro ile yeni bir yola çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Serinin yaratıcısı Michael Hirst, yeni dizinin Netflix’te yayınlanacağını ve platformun yapıma herhangi bir kısıtlama getirmeyeceğine dikkat çekti. Hirst aynı zamanda ilk sezon prodüksiyonunun sona erdiğini de belirtti.

Vikings: Valhalla 1. sezon bölümleri, Vikings dizisinde olduğu gibi İrlanda’da çekildi.

Vikings: Valhalla dizisi konusu için bazı detaylar biliyoruz. Ana serinin 100 yıl sonrasındaki maceralara odaklanacak yapımın oyuncu kadrosunun paylaşılmasıyla hikâyeye dair bazı ipuçları da ortaya çıktı.

Vikings: Valhalla Oyuncuları ve Canlandırdıkları Karakterler

Leif Eriksson Rolünde Sam Corlett

Sam Corlett vikings valhalla

Bilinen dünyanın dış sınırlarında büyüyen Grönlandlı Leif, eski Pagan inançlarına sıkı sıkıya inanan bir aileden geliyor. Cesur ve güçlü bir denizci olan Leif, ABD’ye ayak basan ilk Avrupalı. Sam Corlett’i The Dry ve Chilling Adventures of Sabrina yapımlarında izleme fırsatı bulduk.

Freydis Eriksdotter Rolünde Frida Gustavsson

Frida Gustavsson

Dizinin bir başka Pagan’ı. Eski tanrıların sadık bir takipçisi olan Eriksdotter, Leif’in kardeşi. Erik the Red destanının bir parçası. Frida Gustavsson’ı Dröm, The Witcher ve Partisan’dan hatırlıyoruz.

Harald Sigurdsson Rolünde Leo Suter

Leo Suter

Sigurdsson bir Viking soylusu. Norveç Kralı. Karizmatik, hırslı ve yakışıklı bir isim. Hem Odin’in hem de Hıristiyanların takipçilerini birleştirebiliyor. Leo Suter’ı Sanditon ve Clique’dan hatırlıyoruz.

King Canute Rolünde Bradley Freegard

Bradley Freegard vikings valhalla

Danimarka Kralı. Bilge, anlayışlı ve acımasız bir Viking lideri. Dostlarını yakın, düşmanlarını daha yakın tutmasıyla biliniyor. Canute’nin tutkuları, 11. yüzyılda tarihin akışını şekillendirecek ve onu Viking çağının belirleyici bir unsuru yapacak. Bradley Freegard’ı Under Milk Wood ve Human Traffic’ten hatırlıyoruz.

Olaf Haraldson Rolünde Johannes Johannesson

Johannes Johannesson

Olaf, Harald’ın üvey kardeşi. Dev bir fiziğe sahip. Hırslı, sert ve affetmeyen bir Viking. Eski Ahit’i takip eden bir Hıristiyan. Johannes Johannesson’ı Cursed ve Alpha’dan hatırlıyoruz.

- Reklam -

Emma of Normandy Rolünde Laura Berlin

Laura Berlin vikings

Genç ve hırslı bir Norveç kraliçesi. Politik açıdan son derece zeki davranışlarıyla biliniyor. Avrupa’nın en zengin kadınlarından birisi. Laura Berlin’i UFO: It Is Here ve Rubinrot ile tanıyoruz.

Earl Godwin Rolünde David Oakes

David Oakes

İngiltere Kralı’nın baş danışmanı, güçlü bir asil. David Oakes’i The Borgias ve Victoria ile tanıyoruz.

Jarl Haakon Rolünde Caroline Henderson

Caroline Henderson vikings

Büyük bir savaşçı ve hoşgörülü bir lider. Kattegat’ı yönetiyor. Bir Pagan ve Freydis’in akıl hocası. Caroline Henderson’ı Max Pinlig ve Gooseboy ile tanıyoruz.

Queen Ælfgifu Rolünde Pollyanna McIntosh

Pollyanna McIntosh vikings valhalla

Danimarka Kraliçesi Ælfgifu. Kuzey Avrupa’daki iktidar yarışında önemli bir role sahip. Hesapçı ve hırslı bir isim. Pollyanna McIntosh’ı Exam ve The Woman ile tanıyoruz.

Jarl Kare Rolünde Asbjørn Krogh Nissen

Asbjørn Krogh Nissen

İsveç yöneticilerinden. Eski bir pagan. Asbjørn Krogh Nissen’i Copenhagen ve Equinox ile tanıyoruz.

11. yüzyılın başlarında başlayacak olan Vikings: Valhalla dizisi, en ünlü Vikinglerden Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada ve Norman Kralı William the Conqueror’ın efsanevi maceralarını konu alacak.

Netflix dizisinin 2021’in sonunda ya da 2022’nin başında yayınlanması bekleniyor.

Peki sizin yapımdan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Tarihi gerçeklere uygun olursa muhteşem olacaktır.Geçen hafta sonu bu yeni dizinin karakterlerinin olduğu Helen Hollick imzalı Emma Sonsuz Kraliçe adlı romanı okudum.Tavsiye edilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tomb Raider dizisi

Tomb Raider 2, Lovecraft Country Yönetmenine Emanet

Sanatın Mitolojisi: Sanat Ne Anlatır? İsmail Gezgin

İsmail Gezgin İmzalı Sanatın Mitolojisi, Genişletilmiş Baskı ile Geliyor