in

Vikings Dizisi Valhalla ile Yoluna Netflix’te Devam Edecek

Sevilen dizi Vikings final sezonuyla vedaya hazırlanırken devam projesi olan Vikings: Valhalla’nın Netflix’e geleceği öğrenildi.

Vikings
- Reklam -
- Reklam -

History Channel’da altıncı ve son sezonu yayınlamaya hazırlanan The Vikings’in devamında ne olacağı sonunda belli oldu. Deadline’ın edindiği bilgilere göre Netflix, daha Vikings dizisi sona ermeden, yeni dizinin isim haklarını kendisi için satın aldı. Vikings’in sona ermesinin ardından asıl dizisinde yaşanan olaylardan 100 yıl sonrasını konu alan Vikings: Valhalla dizisi yayında olacak.

2013’te başlayan Vikings, harika sahneleriyle dünya çapında ses getirmiş; 2016 yılında ise diziyle paralel ilerleyen bir çizgi roman serisine kavuşmuştu. Norveç mitolojisinin efsanevi kahramanlarından Ragnar Lothbrok’u anlatan yapım, daha sonra genel olarak Lothbrok’un ailesini konu almıştı.

4 Aralık’ta son sezonuyla ekranlarda olmaya hazırlanan dizinin devamı niteliğinde olacak yapım Valhalla’nın, ilk sezonunun 24 bölüm olması planlanıyor.

- Reklam -

Bilindiği üzere Netflix’te yer alan yapımların 1 sezonu, tümüyle aynı gün içerisinde yayınlanıyor. Bu olaydan dolayı da artık yapımcı firmalar dizileri 10 ile 13 bölüm arasında yayınlamayı tercih ediyor. Valhalla ise 24 bölümlük bir sezonla açılış yapacak olsa bile, sezonluk bölüm sayısı ileriki aşamalarda değişebilir. Ya da sezon ikiye bölünerek yayınlanabilir.

Dizi, biraz daha geniş bir kitle tarafından tanınan Leif Erikson, Freydis, Harald Harada ve Normandiya Kralı William the Conqueror gibi isimlere odaklanacak.

vikings sezon 5

Valhalla’nın baş yapımcılığını ve senaristliğini The Fugitive ve Die Hard gibi filmlerle tanınan Jeb Stuart üstlenecek. Ayrıca, MGM Televisions adına Vikings’in baş yapımcılığını üstlenmiş olan Michael Hirst ve Morgan O’Sullivan da, Valhalla’nın baş yapımcılığı koltuğuna oturacaklar.

- Reklam -

Vikings: Valhalla Yarışını Kazanan Netflix Oldu

Aslında Valhalla için üç ayrı çevrimiçi dizi platformu yarışa girmiş. Hulu ve Amazon Prime Video ile hummalı bir fiyatlandırma savaşındaki Netflix, oldukça uçuk bir miktarla Valhalla’yı satın almış. Ancak asıl Vikings dizisinin yayın hakları henüz Netflix’e ait değil; bu yüzden 6 sezonluk yapımın yayın hakları hâlâ Hulu ve Amazon Prime tarafından satın alınabilir.

Vikings’in spin-off dizisi Valhalla’nın Netflix’te oldukça fazla kullanıcı tarafından izlenmesi bekleniyor. Sadece kendi izleyicilerinin değil, diğer platformlardaki Vikings izleyicilerinin de Netflix’e katılacak olması ön görüsü, Netflix’in bu anlaşmadan büyük bir kâr sağlayacağını kanıtlar nitelikte.

vikings tanitim

Valhalla’nın çekimleri, tıpkı Vikings dizisinde olduğu gibi İrlanda’da yapılacak. Dizinin yayın tarihi ise henüz belli değil.

Sizce Valhalla, Vikings’in yerini tutabilecek mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Game of Thrones Dizisine Alternatif Final Çekildiği Ortaya Çıktı

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Conan 3 Kitap

Conan Külliyatı Türkçede İlk Defa Tamamlandı

Alastair Reynolds çekiliş

ÇEKİLİŞ: İndie Kitap’tan Alastair Reynolds Seti