in

WandaVision 5. Bölüm Finali ile Evrenler Birleşti mi?

WandaVision 5. bölüm finali ile hayranları hem şaşırttı hem de mutlu etti. Peki Disney+ dizisindeki söz konusu sahne evrenlerin birleştiğini mi ima ediyor?

WandaVision 5. bölüm
- Reklam -
- Reklam -

WandaVision 5. bölüm finali ile Marvel Sinematik Evreni’nin ilk dizisi çok farklı bir noktaya doğru evrilmeye başladı. Sonunda beklenen birleşme gerçekleşti mi?

WandaVision, ilk duyurulduğu andan itibaren hayranların merakla beklediği MCU yapımları arasına girmişti. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle Marvel’ın dördüncü aşama takvimi değişince, ilk yayınlanacak maceranın da WandaVision dizisi olacağı açıklanmıştı. Yapımın 4. faz ilk yapımı olmasının yanı sıra MCU odaklı ilk Disney+ dizi olması da hayranları heyecanlandırmıştı.

İlk bölümleri 50’ler 60’lar ve 70’lerin sitcom’larını ilham alan yapım, 4. bölüm itibarıyla bir Marvel Sinematik Evreni yapımı olduğunu net bir şekilde göstermişti. Ancak bu hissiyatı son yayınlanan 5. bölüm ile daha yoğun şekilde verdi.

- Reklam -

Yazının bu kısımdan sonrası, WandaVision 5. bölüm ile ilgili SPOILER içerecektir.

WandaVision 5. bölüm

WandaVision 5. bölüm final sahnesinde X-Men film serisinde Quicksilver olarak tanınan Evan Peters, yine Quicksilver olarak role geri döndü! Disney’in Fox’u satın almasından sonra Deadpool haricinde diğer evrenleri tamamen sonlandırdığı ve karakterleri yeni oyuncularla tanıtılacağı düşünülüyordu. Ancak WandaVision final sahnesi ile hayranlar eskisinden daha fazla soru sormaya başladılar.

Aslında Evan Peters’ın dizide yer alacağı sürpriz değil. 2020’nin haziran ayında yaptığımız bir haberde, oyuncunun WandaVision’da yer alacağını duyurmuştuk. O zaman için aktörün oynayacağı karakter belli değildi. Mephisto gibi yeni bir karakter olabileceği ihtimalleri konuşuluyordu. O olmasa da, kilit bir rol üstleneceği belirtilmişti. Son sahne ile bu haber doğrulanmış oldu.

Fakat şu an için merak edilen en büyük soru, Peters’ın Fox evrenindeki Quicksilver olup olmadığı. Karkaterin X-Men versiyonunda adı Pietro değil Peter olarak değiştirilmişti. Ancak Wanda’nın dizide kendisine “Pietro” adıyla seslendiği görülüyor. Ayrıca yine X-Men evrenindeki haline göre daha yaşlı gözüküyor. Şimdilik konuyla ilgili birkaç ihtimal bulunuyor.

WandaVision 5. bölüm scarlet witch

- Reklam -

WandaVision 5. bölüm ile Mutantlar Marvel Sinematik Evreni’ne Dahil Oldu mu?

Bunlardan ilki, karakter gerçekten de X-Men evrenindeki Quicksilver ve sonunda mutantlar MCU’ya dahil oldu. Westview’a giren Quicksilver bölge halkı gibi sihirden etkilenmiş halde ve kontrol altında olduğu için “Pietro” adına herhangi bir olumsuz tepki vermiyor. Wanda’nın şaşkınlıkla ona bakması ve bir süre tanımaya çalışması da, aslında karakterin farklı bir yüz hattına sahip olmasından dolayı.

Diğer ihtimal ise, karakterin aslında Westview’de yaşayan bölge halkından biri olduğu ve sadece Quicksilver’a benzer bir yanı olduğu için seçilmiş olması. Wanda’yı da kontrol eden daha büyük bir gücün karışıklığı gidermek adına onu oraya gönderdiği. Yani Evan Peters, X-Men’deki sevilen rolü dolayısıyla özel olarak seçilse de aslında o evrendeki karakterle hiçbir ilişkisi yok. Tamamen hayranları şaşırtmak ve mutlu etmek adına yapılan bir hamle. Bu nedenle doğrudan X-Men evreninin Marvel Sinematik Evreni ile bağlandığı anlamına gelmiyor. Çoğu hayran bu olasılığı düşük görüyor.

Son ve olası bir ihtimal de, Marvel’ın bu tarz şaşırtmalarla, dağıtılan evrendeki sevilen karakterleri canlandıran oyuncularla tekrar anlaşacağı. Tıpkı Deadpool için Ryan Reynolds’la anlaştığı gibi. Bu da hepsinin değil ama bazı oyuncuların yeni evrende de rollerine devam edeceği anlamına geliyor.

WandaVision 5. bölüm evan peters quicksilver

Yine de final sahnesindeki Wanda ve Pietro karşılaşması oldukça kısa. Bu nedenle net bir şey söylemek mümkün değil. Yeni bölüm tanıtımlarında da herhangi bir açık verilmediği için şu an için her iki ihtimal de düşünülebilir. Daha fazlası için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Peki ya sizler WandaVision’ın son yayınlanan bölümünü izlediniz mi? Final sahnesi sizlerde nasıl bir etki yarattı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da yazabilir ve teorilerinizi paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

19 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Beleg Beleg dedi ki:

    Oyuncu göndermesiyle izleyicileri mutlu etme çabası değildir umarım yoksa gerçekten çok moral bozar. Evrenleri zaten birleştireceklerdi ve bunu en yakın zamanda yapacaklarını vurgulamışlardı. Even Peters’ın adını dizi oyuncuları arasında gördüğüm ilk an düşündüğüm şu oldu; ‘‘Wanda Maximoff’un dizisi ise işte geliyor X-men Quicksilver’ı’’ Ben açıkcası Wanda’nın gücünü normalin kat ve kat üstünde günlerce kullandığından dolayı bunu bir şekilde alternatif evrene bağlayacaklarını düşünüyorum. Asıl merak ettiğim ikizlerin gerçekliği. Ha bir de Vision’ın… Wakanda’da tekrar canlandırıldığını düşünüyordum ta ki bir önceki bölüme kadar. Yanılsamadır belki de veya Wanda’nın zihniyle canlandırdığı ‘kukla’ tarzı bir şeydir diye düşüyordum, bu bölüme kadar gflasşkşsgadf Vision baya kendi düşünme iradesine sahip? Sadece Wanda istedikçe mi canlı kalabiliyor yoksa tamamen canlandı mı? O kadar çok soru var ki! Herkes dizinin tamamının yayımlanmasını istiyor. Hepsini bir anda izleyeceklermiş. Ama şuna baksanıza! Ne kadar heyecan veriyor bu şekilde olunca. Diğer bölüme kadar her gün tartışabilirim son bölümü :3 Çok konuştum hü

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Böyle yaparlarsa çok saçma olur gerçekten.

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Muhtemelen sadece Westview sınırları içerisinde kontrol edebiliyor. Yanılmıyorsam fragmanlarda bir yerde çıkmaya çalışınca cansız haline dönme gibi durumu oluyor tekrardan.

    Eğer Westview dışında da hayatta kalabiliyorsa bunca sorun neden diye düşünüyor insan. Quicksilver geri döndü, Vision geri döndü, çocukları oldu. Wanda biraz rahatlasa ne güzel olurdu…

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Sword rahat bıraksa bir sıkıntısı yok aslında :slight_smile:

  5. Avatar for ESO ESO dedi ki:

    Evrenler birleşecek, ortalık karışacak ki Doctor Strange’ in 2. filminde bu konuyu çözmeye çalışacaklar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

14 cevap daha var.

Antarktika Herkesin Kimsenin - Barkın Özdemir

Antarktika Keşif Günlükleri Kitap Oldu: “Antarktika Herkesin Kimsenin”

Şanlıurfa Kaçakçılık Piton

Şanlıurfa’da Ortaçağ’dan Kalma Piton Derisi ve Dini Kitaplar Ele Geçirildi