in ,

Ses Getiren Birleşme Sonrası Warner Bros. Discovery 3.41 Milyar Dolar Kaybetti

Warner Bros. Discovery yılın ikinci çeyreği için mali raporunu açıkladı. Medya devi büyük birleşme sonrası 3.41 milyar dolar kaybetti.

warner bros discovery birleşme raporları
- Reklam -

Warner Bros. Discovery birleşme hamlesinin ardından merakla beklenen mali durum raporunu açıkladı. Medya devi, yılın ikinci mali döneminde 3.41 milyar dolar kaybettiğini açıklarken şirketin hissleri de %12’lik değer kaybına uğradı.

Bu yılın başında WarnerMedia ve Discovery platformlarının birleşmesi büyük bir yankı uyandırmıştı. Warner Bros. Discovery olarak yeniden adlandırılan dev medya platformu kendisine farklı bir yol haritası çizmişti. Bünyesinde bulundurduğu HBO Max platformunun durumu, iptal edilen yapımlar ve rafa kaldırılan projeler sonrasında Warner Bros. Discovery’nin mali durumu merak ediliyordu.

Şirket ise birleşmeden bu yana yaklaşık 3.41 milyar dolarlık bir kayıp yaşadığını duyurdu. Kaybın 2 milyar dolarlık bölümü çeşitli varlıkların amortisman değeri olduğu bildirilirken 1 milyar dolarlık gider ise yeniden yapılandırmaya harcandığı bildiriliyor. Raporda yer alan diğer detay ise WarnerMedia ve Discovery markalarının birleşmesi ve bununla ilgili harcamalar için 983 milyon dolar ayrılmış durumda.

- Reklam -

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav: “Geleceğe Dair Umutluyuz”

Şirketin ikinci çeyrek mali raporunun açıklanması firmanın hisselerini de ciddi oranda etkiledi. Değer kaybının Wall Street tahminlerinin üstünde gelmesinin ardından hisse senet değerleri %12 oranında düşüş yaşadı. Buna karşın şirket CEO’su David Zaslav yaptığı açıklamada şirketin ilerlediği yönden memnun olduklarını ve ilerleyen dönemde büyüme atılımları yapacaklarını dile getirdi.

“Stratejik hedeflerimize ulaşmak için doğru yolda ilerlediğimizden eminiz. Şirketimizin üretkenlik ve finansal geleceği için oldukça umutluyuz.”

warner bros discovery birleşme raporları 2. çeyrek

Warner Bros. Discovery Mali Başkanı Gunnar Wiedenfels ise yaşanan kaybın normal olduğunu ve şirketin bu mali çeyreğine göre yorum yapmanın gerçeği yansıtmayacağını ifade ediyor:

“Sonuçlar ne şirket bünyesindeki varlıkların değer durumunu ne de uzun-dönem yatırımların sağlığını gösteren rakamlardır. Bu sonuçlar sadece ilerideki hedeflerimize ulaşmak için beklediğimizden biraz daha kötü bir durumdan başladığımızı işaret ediyor.

- Reklam -

“Makroekonomik çalkantılar ve ’streaming’ alanında yaşanan dinamik endüstriyel değişimler de eklediğimizde bu durum normal karşılanmalıdır.”

Diğer taraftan uzmanlar HBO Max ve Discovery+ platformlarının birleşmesinin Warner Bros. Discovery için önemli bir atılım olabileceğini söylüyor. Netflix ve Disney+ ile kızışan dijital platformlardaki yarışta abone sayısını artırması, ikinci çeyrekte kan kaybeden dev şirket için oldukça kritik görülüyor.

WarnerMedia ve Discovery Birleşmesi

Siz Warner Bros. Discovery’nin ikinci çeyrek rakamları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin Game of Thrones Evreni İstiyor

George R.R. Martin, Marvel ve Star Wars’a Benzer Bir “Game of Thrones Evreni” İstiyor

Without Blood Angelina Jolie

Angelina Jolie’nin Yönettiği “Without Blood” Filminden İlk Görüntüler Paylaşıldı