in

Warner Bros. Discovery’nin İlk Hamlesi CNN+’ın Fişini Çekmek Oldu

Warner Bros. Discovery CNN+’ın fişini çekti. Şirket, haber kanalının fazlalık gördüğü dijital yayın servisini kapatmakla işe başladı.

Warner Bros. Discovery, CNN+ Kapatıyor
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery ilk önemli manevralarından birini gerçekleştirdi ve CNN+ servisini kapatma kararı aldı. Resmi birleşmelerini henüz iki hafta önce tamamlayan WarnerMedia ve Discovery, planlarını hızlıca hayata geçirmeye başladılar.

Dijital yayın servisleri denildiğinde akla ilk olarak Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Disney+ ve Apple TV+ markalar gelse de aslında bu anlamda irili ufaklı birçok farklı platform bulunuyor. Bunlardan biri de aslında açılışını yeni yapmış olan CNN’in dijital yayın servisi CNN+. Dünyaca ünlü haber kanalı, mart başında yaptığı bir atılım ile çevrim içi video akışı servisleri arasına katılmış ve CNN+’ı duyurmuştu. Ancak söz konusu platformun ömrü oldukça kısa oldu.

Warner Bros. Discovery’nin yeni CEO’su David Zaslav, aslında en başından beri bu yayın servisine karşıydı. Zaslav, AT&T’nin sahibi olduğu WarnerMedia’nın eski CEO’su Jason Kilar’ın Discovery’nin operasyonları devralmasından sadece haftalar önce CNN+’ı başlatma kararından rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti. Ancak birleşme sürecini çevreleyen yasal sınırlar nedeniyle WarnerMedia yönetimiyle iletişim kuramadı. Böylece, şirketlerin birleşimi sonrası ani ve agresif bir kararla CNN+’ın fişini çekme kararı aldı.

- Reklam -

CNN+, 30 Nisan 2022’de Kapanıyor

CNN’nin yeni CEO’su Chris Licht yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu karar, Warner Bros. Disovery’nin daha geniş doğrudan tüketiciye yönelik stratejisiyle uyumludur. Karmaşık bir akış pazarında tüketiciler, basitlik ve bağımsız tekliflerden daha iyi bir deneyim ve daha fazla değer sağlayan her şey dahil bir hizmet istiyor.”

Warner Bros. Discovery, CNN plus Kapatıyor

David Zaslav, yakın geçmişte Discovery+ ve HBO Max de dahil olmak üzere şirketin tüm dijital servislerini tek bir çatı altında birleştirme arzusundan açıkça söz etmişti.

- Reklam -

Yayına başladığı birkaç hafta içerisinde 100 bin ile 150 bin arasında bir abone sayısına ulaştıklarını belirten CNN’in eski yöneticileri aslında gidişattan oldukça memnundu. Hatta ilk yıl hedeflerine kısa sürede ulaşacaklarını düşünüyorlardı. Ancak tüm içerikleri içinde barındıran geniş ve tek bir servisi pazara sunmaya kararlı olan Warner Bros. Discovery’nin yeni yöneticileri kapatma kararlarından geri adım atmadılar.

Alınan karar, CNN’nin halihazırda NBCUniversal, CBS News, Fox News ve ABC News tarafından yürütülen TV haber akış servisleri savaşlarına katılma çabalarını da kısıtlayacak gibi gözüküyor. CNN+, 30 Nisan 2022’de yayınlarına son verecek.

CNN+’ın kapatılma kararı hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Print on Demand (PoD) Sistemi yayıncılık

Print on Demand (PoD) Sistemi Yayıncılığın Geleceği Olabilir mi? | Soruşturma

Sürücü Koltuğu - Muriel Spark | Haftanın Kitabı #218

Sürücü Koltuğu – Muriel Spark | Haftanın Kitabı #218