in ,

İki Dev Birleşiyor: WarnerMedia ve Discovery Bir Araya Gelecek – Netflix’in Tahtı Tehlikede

WarnerMedia ve Discovery birleşiyor. HBO, CNN, Warner Bros. DC gibi dev markalar Discovery Channel ve TLC ile buluşuyor. Netflix’in tahtına göz diktiler.

discovery warnermedia birleşme netflix
- Reklam -
- Reklam -

Sinema ve televizyon dünyasının iki dev şirketi birleşiyor. AT&T bünyesinde yer alan WarnerMedia, Discovery ile bir araya geliyor. Ortaya çıkacak yeni sentez; dijital yayın platformları hakkında konuşunca akla ilk gelen Netflix’i ve onu takip eden Disney+’ı devirmeyi hedefliyor.

Birleşmenin boyutunu daha iyi anlayabilmek için öncelikle şirketlerin sahip oldukları markalara bir göz atmak gerekiyor.

Halihazırda dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi olan AT&T’nin bünyesinde bulunan WarnerMedia; içerik adına adeta bir okyanusa sahip. HBO, HBO Max, CNN, Warner Bros., New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, DC Comics, Hanna-Barbera, The CW, Time Inc. (Time, Entertainment Weekly, Life, InStyle, People, Fortune gibi dergilerin sahibi) şirketin alt kurumlarından bazıları.

- Reklam -

discovery warnermedia birleşme içerik

Geçen haftalarda kendi dijital yayın platformu Discovery+’ı da duyuran Discovery Communications Inc. de Discovery Channel, Animal Planet, TLC gibi prestijli markaların sahibi. Özellikle belgesel anlamında adeta rakipsiz bir yayın kuruluşu. Üstelik dünya çapında yatırımlarına da ara vermeden devam ediyor. Discovery, son olarak Türkiye’de BluTV ile ortaklık anlaşması imzalamış ve ülkemize ciddi bir yatırım getirmişti.

WarnerMedia ve Discovery Birleşimi Sektördeki Dengeleri Ciddi Oranda Değiştirebilir

Markaların boyutları bu noktada olunca meydana gelen birleşme haberi de büyük bir heyecan yaratıyor. WarnerMedia ve Discovery, birleşme konusunda anlaşmaya varmış durumda.

Henüz ismi açıklanmayan bu yeni şirketin tahmini olarak piyasa değeri 150 milyar dolar olacak. Bu da onu en büyük medya şirketlerinden birisi yapacak. Kurulacak olan şirkette hisse oranları ise AT&T adına yüzde 71, Discovery adına ise yüzde 29 olacak. Şirketin yöneticiliği ise Discovery’nin de CEO’su olan David Zaslav’a emanet edilecek. Kurulacak bu yeni marka, Disney+ ve Netflix gibi devlere açıkça meydan okuyacak.

HBO ve HBO Max’in dünya çapında yaklaşık 64 milyon abonesi bulunuyor. Discovery’nin ise ücretli abone sayısı 15 milyon civarında.

- Reklam -

Netflix’in abone sayısı 208 milyonken görece yeni sayılabilecek Disney+ da 100 milyon aboneyi yakalamayı başardı.

netflix abone sayısı

Şimdilik bu birleşme konusunda tek ciddi engel rekabet kurulu gibi görünüyor. Kuruldan da onay gelirse birleşme tamamlanacak ve kültür dünyasında atılacak adımların boyutu giderek genişleyecek.

Sizin bu birlikteliğe dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Patikaların İyi Yanı: Behçet Çelik

Behçet Çelik, Yeni Öykü Kitabı “Patikaların İyi Yanı” ile Karşımıza Çıkıyor

hapishane aylık öykü seçkisi

Aylık Öykü Seçkisi 140. Sayısı Yayında: “Hapishane Öyküleri”