in

Watchmen Dizisi Birinci Sezon Reytingleri Açıklandı

HBO ekranlarına gelen Watchmen dizisinde birinci sezona ait izlenme rakamları açıklandı. Dizinin reytingleri 2. sezon sinyali veren cinsten.

Watchmen
- Reklam -
- Reklam -

Alan Moore’un meşhur çizgi romanı Watchmen dünyasında geçen HBO dizisinde, ilk sezonun izlenme rakamları açıklandı. 20 Ekim’de başlayan sezonda henüz ilk 7 bölüm yayınlandı.

2009’daki Zack Snyder imzalı sinema filminden sonra, televizyon dünyasında da başarısını sürdüren Watchmen dikkat çeken bir başarıya imza attı.

Özellikle Netflix, Disney+, Hulu ve Amazon Prime Video gibi dijital yayın platformlarının iyice çoğaldığı bir devirde televizyon üzerinden dizi takip eden izleyici sayısı ciddi şekilde değişim gösteriyor. HBO da kendi çevrimiçi kanalı HBO Max’in hazırlıklarını sürdürüyor. Ancak Watchmen dizisi henüz yayına girmemiş olan Max’te değil doğrudan HBO kanalında yayınlanıyor.

- Reklam -

Watchmen 1. Sezon İzlenme Rakamları

Çizgi roman uyarlaması yapımların genellikle kendisine has bir kitlesi olsa da Watchmen, türe ilgi duymayan birçok izleyiciyi de ekran başına toplayabilmiş gibi görünüyor.

Variety’nin yayınladığı rapora göre Watchmen, ilk sekiz bölümüyle toplamda 7.1 milyon kişi tarafından izlenmiş. Bu sayı, 2019 yılında kablolu özel kanallarda izlenen yapımlar arasında Watchmen’ı zirveye oturtuyor.

watchmen dizi hbo reytingleri

1 Aralık’ta yayınlanan ve An Almost Religious Awe adını taşıyan yedinci bölüm HBO üzerinden 799.000 kişi tarafından izlendi. Diğer platformlardaki izlenmeleri de katınca sadece bu bölüm 1.2 milyona erişmiş oluyor.

Dizinin ilk bölümü için açıklanan rakam ise 1.5 milyon. Elbette Game of Thrones ve Westworld gibi dizilerin yayıncısı olan HBO için bu sayı çok da büyük değil. Ancak yine de Watchmen’ın iyi bir başlangıç yaptığı rahatlıkla söylenebilir.

Watchmen 2. Sezon Gelecek mi?

Yapımın reytingleri her ne kadar tatmin edici olsa da dizinin yapımcısı Damon Lindelof, Watchmen’ı tek sezon olarak tasarladıklarını açıklamıştı. Elbette yüksek izlenme oranı Lindelof’un fikrini değiştirmeye yardımcı olabilir. Çünkü HBO’dan gelen ilk izlenim ikinci sezona sıcak baktıkları yönünde.

- Reklam -

hbo watchmen tim blake nelson

Böyle bir durumda Lindelof’un nasıl bir tavır takınacağı bilinmiyor. Yaratıcı koltuğundaki Lindelof projeden ayrılıp görevini başka bir isme devredebilir. Bu durumda dizinin ikinci sezonu, ilk sezonun başarısını gösterir mi, hep birlikte göreceğiz. Şimdilik konuya dair net bir açıklama yok.

Watchmen birinci sezon finali 15 Aralık 2019 tarihinde yayınlanacak.

Dizinin kadrosunda Yahya Abdul Mateen II, Regina King, Christie Amery, Don Johnson, Hong Chau, Frances Fisher, Jeremy Irons, Adelaide Clemens, Andrew Howard, Tom Mison, Jacob Ming-Trent, Sara Vickers, Dylan Schombing, lily Rose Smith ve Adelynn Spoon gibi oyuncular yer alıyor.

Peki siz şu ana kadar diziyi nasıl buldunuz? Yapıma dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Watchmen’i Sinemaya Uyarlamak Neden Zor?

Kaynak: Super Hero Hype

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    İlk 6 bölümü izledim, 7. bölüm bein connecte gelmiş akşam izlerim herhalde.

    Watchmen evreni için şimdilik başarılı bir uyarlama olduğu düşüncesindeyim.

  2. Avatar for beachsam0rai beachsam0rai dedi ki:

    Diziyi heyecanla takip ediyorum ki 7. bölüm de son derece iyiydi. Lindelof The Leftovers ile rüştünü ispat etmişti benim açımdan ancak Watchmen’in tadı çok ayrı.

    Beware of the Cyclops :ok_hand:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arzu Sapağında İnecek Var - Nazlı Eray

Nazlı Eray’dan Yeni Bilimkurgu Romanı: Arzu Sapağında İnecek Var

Aydin Dogan Cizgi Roman Odulu 2019

Aydın Doğan Çizgi Roman Ödülü Adayları Duyuruldu