in

Watchmen Dizisi Tek Sezon Olarak Tasarlandı

Damon Lindelof, HBO’da yayınlanacak Watchmen dizisinin hikâyesini tek sezonda tamamlanacak şekilde tasarladıklarını açıkladı.

Watchmen
- Reklam -
- Reklam -

HBO’nun Game of Thrones sonrası aradığı fantazi yanı yüksek, uyarlama tipi dizileri arasında en güçlü adaylardan birisi de Watchmen. Alan Moore ve David Gibbons ikilisinin adeta çizgi roman tarihine adlarını altın harflerle yazdırdığı seri; beyaz perdeden sonra şimdi de televizyon ekranlarına geliyor.

Geçtiğimiz hafta sonu New York Comic-Con’da konuşan dizinin yaratıcısı Damon Lindelof, yapım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Lost, The Leftlovers gibi dizilerden ve World War Z, Prometheus gibi filmlerden hatırladığımız Damon Lindelof hayranları üzebilecek bir konuya değindi.

- Reklam -

Hikâye Tek Sezonluk Tasarlandı

Lindefol, çektikleri sezonu 9 bölümde tamamlanacak bir şekilde kaleme aldıklarını açıkladı. Sezonun tasarımı serinin orijinal çizgi romanlarından bağımsız olacak şekilde gerçekleştirilmiş ve bu 9 bölüm, eldeki temel gizemi bütünlük duygusu hissettirecek şekilde çözmeyi hedefliyor.

Süper kahramanların pek de iyi kalpli olmadığı, alternatif bir tarih hikâyesi olarak karşımıza çıkan Watchmen çizgi roman serisi daha önce 2009 yılında Zack Snyder tarafından sinemaya uyarlanmıştı.

HBO’nu yayınlayacağı yeni Watchmen dizisi ise, film uyarlamasının aksine çizgi romanlardaki dönemi işlemeyecek. Dizinin hedefi sonrasını anlatmak olacak.

- Reklam -

Zaten Lindelof’un geçmişteki açıklamaları da bunu işaret eder nitelikteydi. Ünlü yapımcıya göre Moore ve Gibbons’ın yarattığı dünya, kelimenin tam manasıyla kutsal topraklar. Bunlar tekrar tekrar anlatılmamalı ya da başa sarılmamalı.

Watchmen dizisi 20 Ekim 2019 tarihinde yayınlanmaya başlayacak. Dizinin bu sezondan sonra devam edip etmeyeceğini ise görünüşe bakılırsa ancak yapım izleyiciyle buluşmaya başladıktan sonra öğreneceğiz.


* Yeni Star Wars Filminin Gezegeni Açıklandı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Süper, tadında bitecek demek.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ne çok Wachmen dizi başlığı varmış :slight_smile: Forumda diğer başlıklarda bununla ilgili bir şey göremedim ama Dizi bein Connect de yayınlanmaya başlamış.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mars nasa Curiosity

Mars’ın Coğrafi Yapısına Dair Detaylar Keşfedildi

Ian McEwan

Ian McEwan’ın Ödüllü Kitabı Kayıp Türkçede