in

Jenna Ortega Covid-19’ken Çekimlere Devam Eden Wednesday Yapımcıları Eleştirileri Yanıtladı: “Abartılıyor”

Wednesday dizisinin yaratıcılarından Miles Millar, Jenna Ortega’nın Covid-19 semptomları gösterirken dans sahnesinde oynamasına gelen eleştirileri yanıtladı.

Wednesday Covid-19 Jenna Ortega Dans Sahnesi
- Reklam -
- Reklam -

Wednesday dizisinin yaratıcıları arasında bulunan Miles Millar, gelen tepkilerin ardından iddialara cevap verdi. Jenna Ortega’nın Covid-19 semptomları gösterirken yapımın sonradan viral olan dans sahnesinde oynaması eleştiri toplamıştı.

Netflix’in son dönemlerdeki en popüler dizisi olan Wednesday, gündemdeki yerini koruyor. Dünyaca ünlü Addams Ailesi’nin spin-off yapımı olan dizi, birinci haftasında toplam 341,2 milyon saat izlenerek Stranger Things’in açılışını geçmeyi başarmıştı.

Başrolünde Jenna Ortega’nın oynadığı dizi, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Wednesday karakterinin balodaki dansı, TikTok’ta viral oldu ve akıma Lady Gaga gibi yıldızlar dahil oldu.

- Reklam -

Dizinin 4. bölümü Woe What a Night’ta yer alan okul balosu sahnesinde Ortega; The Cramps’ın 1981 tarihli Goo Goo Muck adlı parçası eşliğinde dans ediyordu.

Wednesday Dizi Covid-19 Jenna Ortega

Wednesday Yapımcıları, Jenna Ortega’nın Covid-19’ken Oynatıldığı İddiaları Nedeniyle Eleştiriliyor

Oyuncu, perde arkası merak edilen sahne hakkında konuşurken çekimler sırasında Covid-19’a yakalandığını itiraf ettiğinde işler farklı bir hâl almaya başladı. Pandemi sürecinde bütün setlerde ağır Covid önlemleri alınmış, pek çok çekim defalarca durdurulmuştu. Oyuncu, yaptığı açıklamada ağrılar çekerken ve “pozitif test sonucunu beklerken” dans sahnesinin çekimine devam ettiğini ve o sırada ilaç kullandığını belirtmişti.

Eleştirilerin ardından dizinin yapımcı şirketi MGM, Covid-19’un katı protokollerine uyduklarını, oyuncunun pozitif olduğu tespit edildiği gibi de setten gönderildiğini açıklamıştı. Sosyal medya kullanıcıları ise bu durumu “tehlikeli, etik dışı ve bencilce” sözleriyle topa tutmuştu.

Wednesday Covid-19 Jenna Ortega

Eleştirilerin artmasının ardından, dizide yaratıcı koltuğunu Alfred Gough ile paylaşan Miles Millar olanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Millar’a, oyuncunun test sonucu beklenirken çekimi durdurmak yerine prodüksiyona neden devam ettikleri soruldu. Yapımcı ise “dans sahnesi süresince Covid-19 protokollerini sıkı şekilde uyguladıklarını” belirtti.

“Pozitif Sonucu Gelir Gelmez Karantinaya Alındı”

The Hollywood Reporter’a konuşan Millar şunları söyledi:

“Jenna’nın testi bir önceki gün negatifti. Pozitif sonuç gelir gelmez setten çıkarıldı ve sanırım 10 gün kadar da karantinaya alındı.

- Reklam -

“Bu, kulaktan kulağa yayılan fısıltılardan birisi. Her teste, her protokole açık bir şekilde uyuldu. Çekimlere devam ederek ve Jenna’yı hasta ya da rahatsızken oynatarak bunlardan herhangi birine ödün verilmedi. Bu durum tartışma konusu bile olmadı.

“Hasta ya da rahatsız durumda olsaydı çekimleri durdurur ve dinlenmesine izin verirdik. Oyuncuların ve ekibin sağlığı ve iyiliği, bizim; MGM ile Netflix’teki herkes için en önemli şey oldu.”

Wednesday Dans Covid-19 Jenna Ortega

Millar, Ortega’nın önceki açıklamalarının orantısız şekilde “abartıldığını” öne sürerek ekledi:

“Takip edilen her protokolle birlikte gerçekler açıkça ortada. Çift maske, her gün PCR testi gibi protokoller oldukça katıydı.”

Ortega geçen günlerde, diziden çıkarılmasını istediği bir replikten de bahsetmişti.

İlk sezonu toplamda 8 bölümden oluşan Wednesday’in 2. sezon onayı henüz gelmedi. Netflix’in yapıma yeşil ışığı Noel tatilinin hemen ardından vermesi bekleniyor.

Siz bu açıklamaları yeterli buldunuz mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ceren Sungur - Şamanizm Dizisi 3 ve 4. Ciltler

Ceren Sungur Editörlüğünde Hazırlanan “Şamanizm” Serisine İki Yeni Kitap Eklendi

Jessica Parker Kennedy Percy Jackson Medusa Rolü

“Percy Jackson” Dizisinden Jessica Parker Kennedy, Medusa’yı Canlandırmanın Zorluklarını Anlattı