in

Pennywise’ın Köken Hikâyesini Konu Alacak “Welcome to Derry” Dizisi Yolda

Welcome to Derry dizisi geliştiriliyor. Stephen King’in ünlü korku romanı “It”in öncesinde geçecek ve Pennywise’ın ilk yıllarına odaklanacak yeni bir HBO Max yapımı geliyor.

welcome to derry pennywise dizisi hbo max
- Reklam -
- Reklam -

Welcome to Derry dizisi HBO Max tarafından geliştiriliyor. Stephen King’in ünlü korku romanı It’in öncesine odaklanacak yapım, Palyaço Pennywise’ın köken hikâyesini konu alacak ve Derry kasabasının geçmişini işleyecek.

Korku edebiyatının en bilinen yazarlarından Stephen King tarafından 1986 yılında yayımlanan It (O), kısa zamanda büyük ses getirmeyi başarmıştı. Roman daha sonra 1990’da 3 saatlik bir televizyon filmine uyarlanmıştı. Yapımda Pennywise, Tim Curry tarafından canlandırılmıştı. Kitabın son adaptasyonu ise 2017 ve 2019’da iki kısım hâlinde Andy Muschietti tarafından beyaz perdeye taşınmış, ikonik rol bu defa Bill Skarsgard’a emanet edilmişti. Şimdi ise Muschietti, Palyaço Pennywise’ın orijin hikâyesini işleyecek bir HBO Max dizisi için Derry’ye geri dönüyor.

Şimdilik Welcome to Derry olarak adlandırılan dizi, 1960’lı yıllarda başlayacak 2017 tarihli It: Part One’ın öncesine dek geçecek zaman dilimini işleyecek.

- Reklam -

Welcome to Derry Dizisi Ön Geliştirme Aşamasında

Hayranlara, Stephen King’in Castle Rock ile birlikte en popüler kurmaca kasabalarından olan Derry’nin tarihi hakkında yeni bilgiler sunması beklenen yapımda Andy Muschietti’ye Barbara Muschietti ve Jason Fuchs eşlik edecek. Muschiettis ve Fuchs, dizinin senaryosunu kaleme alırken Fuchs ise hikâyeyi geliştirmekle görevlendirildi.

Andy Muschietti, eğer proje resmi onayı alırsa ilk bölümün yönetmenliğini de üstlenecek. Dizinin stüdyosu ise Warner Bros. Television olacak.

welcome to derry pennywise dizisi hbo

Welcome to Derry, HBO Max’in Warner Bros. ile dizi ve film evrenlerini birleştirme konusundaki tek projesi değil. Daha önce de The Batman filminde Penguin rolünü canlandıran Colin Farrell’ın yer aldığı bir spin-off’un siparişi verilmişti. Görünüşe göre Warner Bros., perdede başarı sağlayan yapımlarının evrenlerini televizyonda geliştirmeye devam edecek.

Son iki It filmi, dünya çapında 1,1 milyar dolarlık gişe hasılatı elde etti.

- Reklam -

Derry kasabası yalnızca It (O) romanına ev sahipliği yapmıyor. Uykusuzluk (Insomnia), Kemik Torbası (Bag of Bones), Kuzeye Doğru Giden Yol Virüsü (The Road Virus Heads North), Rüya Avcısı (Dreamcatcher), Adil Uzatma (Fair Extension) ve 11/22/63 gibi pek çok King eserinde kasaba okurların karşısına çıkıyor. Dolasıyla Welcome to Derry dizisi, Pennywise dışında da tanıdık karakterleri ekrana taşıma zenginliğine sahip bir yapım.

Dizinin çıkış tarihi ve oyuncu kadrosu gibi detaylar ise henüz gündemde değil.

welcome to derry pennywise dizi

Siz Pennywise karakterinin geçmişine yapılacak bu yolculuk hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Akademi Will Smith cezasız kalmayacak

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi: “Will Smith Cezasız Kalmayacak”

house of the dragon çıkış tarihi

Taht Oyunları Evreninde Geçecek House of the Dragon Dizisinin Çıkış Tarihi Açıklandı