in

Stephen King İmzalı “It” Romanından Öncesini Anlatacak Dizide Kadro Netleşiyor

Welcome to Derry oyuncu kadrosu belli olmaya başladı. Stephen King’in It romanında yer alan Pennywise’ın öncül hikâyesine odaklanacak yapım, HBO Max’te yayınlanacak.

Welcome to Derry Oyuncu Kadrosu Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Welcome to Derry oyuncu kadrosu için ilk isimler duyuruldu. Pennywise’ın Derry kasabasına geldiği ilk yılları konu alacak yapım HBO Max ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Stephen King’in kült korku kitabı It (O) 1986 yılında yayımlandı ve kültür dünyası ikonik bir canavar kazandı: Pennywise. Korkunç palyaçonun uyarlama yolculuğu ise 1990’da üç saatlik bir televizyon filmiyle başladı. Yapımda Pennywise’a Tim Curry hayat verdi. Filmle birlikte Koulrofobi sahibi bireylerin sayısında da artış görüldü.

Korkunç canavarın perdedeki son yolculuğu ise Bill Skarsgard ile 2017 ve 2019’da gerçekleşti. Andy Muschietti’nin yönettiği yapımlarla It evreni giderek genişledi. Hayranlar üçüncü filmi beklerken ise Warner Bros.’un kararı evreni dizi cephesinden büyütmek oldu.

- Reklam -

Welcome to Derry adını taşıyan dizi, izleyicileri Pennywise’ın Kaybedenler Kulübü ile tanışmadan öncesini, bir tür köken hikâyesini konu alacak. 1960’lı senelerde başlayan yapımda korkunç palyaçonun daha önce anlatılmayan yönleri işlenecek.

stephen king welcome to derry dizi hbo max

Stephen King’in dahil olmayacağı proje, son iki It filminin yönetmeni Andy Muschietti’ye emanet edildi. Yapımdan ilk oyuncular da geçen günlerde belli oldu.

Welcome to Derry Oyuncuları Açıklanıyor

Warner Bros. Television tarafından geliştirilen diziye katılan ilk isimler Taylour Paige, Jovan Adepo, Chris Chalk ve James Remar oldu. Oyuncuların hangi karakterleri canlandıracağı henüz açıklanmadı.

Taylour Paige daha önce Beverly Hills Cop: Axel Foley ve Oscar ödüllü Ma Rainey’s Black Bottom’daki performansıyla tanınıyor.

Welcome to Derry Oyuncu Kadrosu HBO Max

- Reklam -

Jovan Adepo bir başka HBO yapımı Watchmen’deki performansıyla Emmy adaylığı aldı ve Babylon ile The Three-Body Problem’da kendisine yer buldu.

Chris Chalk HBO yapımları Perry Mason ve All Dirt Roads Taste of Salt ile FX dizisi Feud: Capote’s Women’da oynadı.

James Remar ise yakın gelecekte vizyona girecek Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ında, Francis Ford Coppola’nın Megalopolis’inde performans sergiledi.

Karakter detayları henüz açıklanmazken Andy Muschietti’nin ilk bölüm dahil dizinin birçok bölümünde yönetmenliği üstleneceği belirtildi. Muschietti It filmleriyle iki yapımda toplam 1,17 milyar dolar gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı.

Derry, Stephen King’in birçok eserinde geçen önemli bir kasaba olarak biliniyor.

Sizin Welcome to Derry dizisinden beklentileriniz neler? Kadrodaki ilk isimleri nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Kitapta bu şahsın milyarlarca yıl önce galaksimize, milyonlarca yıl önce de Dünya’ya geldiğinden bahsedilmişti. Derry’de geçen hikaye olarak 60’lardan da öncesine gitmeleri lazım ki dönem seti kurmanın zorluğu bir kenara dursun, zaten orijinal filmde bile önceki yıllarda olanların etkileri sadece tek cümle değinilip geçilirken (ki normalde geçmişle alakalı en nefret ettiğim anlatım metodudur) diğerlerinin aksine kitap kaynaklı değil de kendi yazacakları bir hikaye üzerinden önceki iki filmin altını doldurması güç geliyor bana. Orijinal kitabın en önemli tarafı Pennywise ile savaşıp onu yenmiş ilk kadro hakkında olmasıydı. Daha önce savaşıp yenen olduysa bunun yeni filme katkısı ne, savaştılar ve yenildilerse yeni filme katkısı ne? Bu dizi çekilmesin demiyorum ama sırf yapmış olmak için Prequel yapılmaz be arkadaş. İlla dizi çekilmesi gerekiyorsa ben olsam Dreamcatcher romanı üzerinden yapılan göndermesinin (ki orijinal kitabın sonunu bir hayli değiştiren bir twist içeriyor) dizisini çeksinler.

    not: Filmleri izlemedim, görüşlerim sadece kitabı okumuş birisi olarak verildi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jack Sparks’ın Son Günleri - Jason Arnopp

Jason Arnopp’ın Korku ve Gizem Romanı “Jack Sparks’ın Son Günleri” Raflardaki Yerini Aldı

Marvel ve DC Kahramanları Aynı Filmde Buluşabilir

Marvel ve DC Kahramanlarını Buluşturan Bir Crossover Film Projesi Yolda Olabilir