in

HBO’nun Bilimkurgu Draması “Westworld” 4. Sezonun Ardından İptal Edildi

Westworld 5. sezon iptal edildi. HBO’nun ünlü dizisi, parkın kapılarını yeni bölümler için tamamen kapama kararı aldı.

westworld 5 sezon iptal
- Reklam -
- Reklam -

Westworld 5. sezon planları suya düştü. HBO, bilimkurgu temalı dizinin fişini 4. sezonun ardından çekerek iptal etme kararı aldı.

Westworld macerası 4. sezon ile sona erdi. 5. sezon ile final yapması planlanan dizi, bekleneni veremeyince HBO tarafından rafa kaldırıldı.

1973 senesinde vizyona giren Michael Crichton imzalı Westworld filminden ilham alan bilimkurgu draması, 2016 yılında yayınlanan ilk sezonu ile kendisine geniş bir izleyici kitlesi yakalamayı başarmıştı. Zamanında Game of Thrones ile kıyaslanan yapım, ilerleyen sezonlarla birlikte kan kaybetmeye başladı.

- Reklam -

The Dark Knight’tan Jonathan Nolan ve Pushing Daisies’ten Lisa Joy tarafından ekrana taşınan Westworld macerası 5. sezonu göremeden ekranlara veda etti.

Westworld 5. Sezon Görüşmeleri Olumsuz Sonuçlandı

Dizinin 4. sezonu Ağustos 2022 tarihinde sona ermişti. Aradan geçen 12 haftanın ardından 5. sezon için geri dönülmeyeceği açıklandı.

Geçen ay, dizinin yaratıcılarından Jonathan Nolan, “Her zaman 5. ve son bir sezon düşünmüştük. Kanalla görüşmeleri sürdürüyoruz,” açıklamasında bulunmuştu.

westworld 5 sezon iptal hbo

Ancak bugün gelen haberlerde HBO’dan yeşil ışık yanmadığı ortaya çıktı. Kanal, vedaya dair şu açıklamayı yaptı:

“Son dört sezonda Lisa ve Jonah izleyicileri akıllara durgunluk veren bir maceraya sürükledi. Bunu yaparken de her adımda çıtayı daha da yukarı taşıdı. Son derece yetenekli oyuncu kadrosu, yapımcıları ve ekibi ile Kilter Films, Bad Robot ve Warner Bros. Television’daki tüm ortaklarımızla birlikte onlara çok minnet duyuyoruz. Bu yolculukta onlara katılmak bizim için heyecan vericiydi.”

Nolan ve Joy ikilisi ise Westworld 5. sezon iptali hakkında şunları kaydetti:

- Reklam -

“Westworld’ü yapmak, kariyerlerimizin en önemli dönüm noktalarından biri oldu. Bu unutulmaz karakterleri ve parlak dünyayı yarattığı için olağanüstü oyuncu kadromuza ve ekibimize derinden minnettarız. Yapay zekâ, bunu yapmamızı yasaklamadan hemen önce, hem insan hem de ötesindeki bilincin geleceği hakkında bu hikâyeleri anlatma ayrıcalığına sahip olduk.”

Öte yandan dizinin oyuncuları, iptal edilen 5. sezonun ödemesini final sezonu çekilmeyecek olmasına rağmen eksiksiz olarak alacak.

Dizinin 4. sezonu, Covid-19 pandemisi nedeniyle çeşitli gecikmelere maruz kalmıştı. Yapımın yayınlanan son sezonunda Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Ed Harris, Tessa Thompson, Thandiwe Newton, Luke Hemsworth, James Marsden, Aaron Paul ve Angela Sarafyan gibi isimler yer almıştı. Son sezona ayrıca Aurora Perrineau (Prodigal Son) ve Oscar ödüllü Ariana DeBose (West Side Story) da katılmıştı.

Westworld 4. Sezon Çıkış Tarihi Fragman

Bununla birlikte Westworld yapımcıları, son olarak Amazon Prime Video’da yayınlanan The Peripheral adlı bilimkurgu dizisiyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Westworld 5. sezon iptal kararı hakkında sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tv Line

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    İlk iki sezon şahane 3. sezon vasat 4. sezon ise bence rezaletti. İnanılmaz başlayıp bu şekilde dibi görmesi çok üzücü.

  2. Avatar for Kvot Kvot dedi ki:

    Belliydi böyle olacağı.2.sezondan sonra çok saçma yerlere gitti dizi.Zaten Abrams’ın içinde olduğu hangi yapımım sonlara doğru saçmalamıyorki?

  3. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Tema parkından çıkıldıktan sonra aşırı vasattı.

  4. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    4.sezonu sallayan doğru düzgün bir insan görmemiştim zaten,isabet olmuş.

  5. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Ben 4. sezonu izlemiştim, bir final sezonu daha gelseydi onu da izlerdim muhtemelen. Ama 4. sezon o kadar gecikti ve o kadar farklı bir çizgiye evirildi ki tahminimce ciddi bir izleyici sayısı düşüşü oldu. Yüksek maliyetini de göz önüne alınca çok da şaşırtıcı değil gibi bu karar. Yine de bu maceranın ucu açık bitmesi de yazık oldu sanki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Ayzek ile Bir Gece cem yılmaz netflix

Cem Yılmaz’ın “Ayzek ile Bir Gece” Filminden İlk Görsel Paylaşıldı

Samanyolu Galaksis ekstragalaktik yapı

Samanyolu’nun Ardına Saklanmış ‘Galaksi Dışı’ Gizemli Bir Yapının Varlığı Tespit Edildi