in

Sex and the City Oyuncusu Hayatını Kaybetti

Willie Garson hayatını kaybetti. HBO’nun Sex and the City dizisindeki Stanford Blatch rolüyle de tanınan aktör 57 yaşında aramızdan ayrıldı.

Willie Garson Sex and the City Oyuncusu
- Reklam -
- Reklam -

Willie Garson yaşamını yitirdi. Başta Sex and the City olmak üzere pek çok yapımda rol alan Amerikalı aktör 57 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun ölüm nedeni şimdilik açıklanmadı.

1964 yılında New Jersey’de dünyaya gelen aktör, 1986 yılından beri aktif olarak oyunculuk kariyerini sürdürüyordu. Oyuncunun adından en çok söz ettirdiği yapım ise HBO’nun ünlü dizisi Sex and the City’ydi. Garson dizide, Jessica Parker tarafından canlandırılan Carrie Bradshaw karakterinin yakın arkadaşı Stanford Blatch rolüne hayat veriyordu.

Deneyimli aktör 1998 yılından 2004’e kadar süren Sex and the City sonrası; serinin 2008’deki ve 2010’daki devam filmlerinde de rol almıştı. Bu sene ekrana geri dönen Sex and the City yapımı And Just Like That… dizisinde de boy gösteren oyuncu, bu külliyat için vazgeçilmez olduğunu kanıtlamıştı.

- Reklam -

Willie Garson 35 Yıllık Oyunculuk Kariyerinin Ardından Yaşamını Yitirdi

Televizyon dünyasında ilk olarak 1986 yılında The Deliberate Stranger adlı mini dizi ile boy gösteren Garson, sonrasında Family Ties, Cheers, You Again? ve The New Gidget gibi yapımlarda yer almıştı. 90’larda Brain Dead, The Adventures of Ford Fairlane ve Repossessed gibi filmlerde rol alan aktör; bunlarla birlikte LA Law, The X-Files ve Friends gibi popüler yapımlarda da kendisine yer bulmuştu.

Willie Garson

Tam adı William Garson Paszamant olan oyuncu Wesleyan ve Yale üniversitelerinde güzel sanatlar ve drama eğitimi almıştı.

Willie Garson ismini geniş kitlelere duyurma fırsatını ise bütün yapımlarında yer alma şansı yakaladığı Sex and the City ile buldu.

- Reklam -

Sex and the City Ekibi Garson’ı Andı

Dizinin yıldızları da acı haberi sosyal medya hesapları üzerinden karşıladı. Kim Cattrall, “Sex and the City ailesi için çok üzücü bir kayıp,” ifadesini kullandı. Yapımda Garson’ın partneri Anthony Marentino’yu oynayan Mario Cantone ise, “Yıkıldım, üzüntüye boğuldum. Sen tanrılardan bir armağandın,” şeklinde acısını dile getirdi. Seride Miranda Hobbes’u oynayan Cynthia Nixon ise şöyle konuştu:

“Hepimiz onunla çalışmayı çok sevdik ve hatta bayıldık. Hem ekranda hem de gerçekte inanılmaz eğlenceli biriydi. Işıltın, dostluğun ve şov dünyasındaki erdemin bir kaynak gibiydi.”

Serinin yapımcısı Michael Patrick King de ünlü aktörün herkes tarafından çok özleneceğinin altını çizdi.

Willie Garson hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

house of secrets chris columbus harry potter disney plus

Harry Potter Yönetmeni Yazdığı Romanını Disney+ için Diziye Uyarlayacak

Daniel Craig, James Bond kadın no time to die

Daniel Craig, James Bond’u Bir Kadının Oynaması Fikrine Karşı