in

Disney’in “Willow” Dizisinde Tarih Tekerrür Ediyor: Yapım İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

Willow 2. sezon için iptal kararı çıktı. Disney Plus üzerinden yayınlanan Lucasfilm yapımı, orijinal filmin kaderini paylaştı.

Willow 2. Sezon İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Willow 2. sezon iptal edildi. Lucasfilm tarafından hazırlanan Disney+ dizisi, yıllar önce çıkan filmi ile aynı kaderi paylaştı.

Lucasfilm’in 1988 yapımı aynı adlı fantastik filminin devamı niteliğinde olan Willow serisinin ilk sezonu geçen yılın sonlarında Disney+ üzerinden yayınlandı. Dizi eleştirmenler ve izleyiciler tarafından iyi karşılanıp Rotten Tomatoes’da sırasıyla yüzde 83 ve 66 puan almasına rağmen, beklenen etkiyi bir türlü gösteremedi.

Deadline’ın haberine göre Disney+ platformu Willow’un ilk sezonunun sona ermesinden sadece iki ay sonra 2. sezonunun iptal edildiği açıklandı. Bu dizi iptali, Disney gibi medya şirketlerine yönelik artan incelemelerin bir sonucu olarak platformun harcamalarını kısmasıyla ilişkilendiriliyor. Diğer yakın tarihli Disney+ iptalleri arasında Big Shot ve The Mighty Ducks: Game Changers yer alıyor.

- Reklam -

Willow 2. Sezon İptal Edildi

Jonathan Kasdan’ın imzasını taşıyan Disney+ dizisi, Kraliçe Bavmorda’nın yenilmesinden yıllar sonra geçiyor ve bir grup eski kahramanının evlerinden çok uzakta, içlerindeki şeytanlarla yüzleşmeleri ve dünyalarını kurtarmak için bir araya gelmeleri gereken bir göreve çıkmalarını konu alıyor.

Willow 2. Sezon İptali Diğer Lucasfilm Projelerini Etkilemeyecek

Willow 2. sezon iptali, Disney CEO’su Bob Iger’in içerik akışı harcamalarını kısma sözü vermesinden birkaç gün sonra geldi. Ne yazık ki Willow da HBO Max ve Netflix gibi diğer yayıncılar tarafından benimsenen bu maliyet düşürme planının en son zayiatı oldu. Disney+ her ne kadar bir Lucasfilm projesi olan Willow’u iptal etsek de, bir başka projesi olan Star Wars varlığını agresif şekilde genişletmeye devam ediyor. Şu anda The Mandalorian’ın 3. sezonu yayınlanıyor ve Ahsoka, Acolyte ve Skeleton Crew gibi daha fazla canlı aksiyon dizisi de yolda.

- Reklam -

Willow 2. Sezon İptal Edildi

Yönetmenliğini Ron Howard’ın üstlendiği ve kadrosunda Val Kilmer, Warwick Davis, Joanne Whalley ve Jean Marsh gibi oyuncuların yer aldığı 1988 çıkışlı filmi de ne yazık ki devam yapımını görememişti. Böylece söz konusu evreni genişletme projesi uzun bir süre boyunca rafa kalktı.

Willow’un ilk sezonunu izlemiş miydiniz? İptal kararını doğru buluyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Dizi benim hoşuma gitmişti.

  2. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Sadece ilk 15 dakika dayanabildim.

  3. Avatar for Necatis Necatis dedi ki:

    Oldukça güzel ve kendine has bir kurgusal atmosferi bulunan Willow dizisinin 2.sezon iptalini açıkçası hatalı buldum çünkü eski hikayeyi güzelce harmanlayıp genişleterek serüvene yenilik gelmişti.
    Disney burada hata yaptı fikrimce.
    Umarım daha sonrasında fikir olarak 2.sezonu yapmak için tekrar konuşurlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Six of Crows Dizisi

Shadow and Bone Evreni “Six of Crows” Spin-off Dizisiyle Genişleyebilir

Blade Runner 2099 Dizisi için Yönetmen Bulundu

Amazon’un “Blade Runner 2099” Dizisi Yönetmenini “Game of Thrones”ta Buldu