in ,

Wings of Fire Adlı Fantastik Roman Serisi Netflix Animasyonu Oluyor

Tui T. Sutherland imzalı fantastik roman serisi Wings of Fire animasyon dizisi oluyor. Ava DuVernay tarafından uyarlanacak yapım Netflix’te yayınlanacak.

Wings of Fire Serisi Netflix Animasyon Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Tui T. Sutherland’in Wings of Fire (Ateşten Kanatlar) adlı fantastik roman serisi Amerikalı film yapımcısı Ava DuVernay tarafından Netflix dizisine uyarlanacak. Yapım ekibinde Dan Milano, Christa Starr ve Justin Ridge’in de bulunduğu seri animasyon formatında olacak ve toplamda 10 bölümden oluşacak.

Venezuelalı yazar Tui T. Sutherland imzalı seri Ali Aydoğan ve Mehtap Var çevirisi ile Türkçeye Aspendos Yayınevi tarafından kazandırılmıştı. Toplamda 3 alt seri ve 15 kitaptan oluşan Wings of Fire’ın dilimize kazandırılan eserleri şu şekilde: Ejderha’nın Kehaneti, Kayıp Varis, Gizli Krallık ve Karanlık Sır kitapları.

Pyrrhia olarak adlandırılan ve ejderhalar tarafından yönetilen bir dünyada, ejderha kabileleri arasında nesillerdir çetin bir savaş devam etmektedir. Kehanete göre 5 genç ejder, bu savaşa son verecek ve dünyalarına barış getirecektir. Yumurtadan çıktıkları ilk günden beri gizlice büyütülüp eğitilen Clay, Tsunami, Glory, Starflight ve Sunny kaderlerinde olan vahşi savaşı sonlandırmak için çıktıkları yolda, kendileriyle de yüzleşeceklerdir.

- Reklam -

Tamamen Ejderhalar Tarafından Anlatılan Bir Hikâye: Wings of Fire

Tui T. Sutherland seri ve animasyon uyarlaması hakkında şu ifadelerde bulundu:

“Ateşten Kanatlar serisini yazmaya başladığımda istediğim şey nazik kahramanları olan bir fantastik bir dünyaydı. Kaderi, özgür iradeyi, güç için başvurulan farklı yolları, doğayı, aileyi ve arkadaşlığı araştırmak istedim. Ve hepsinden ziyade istediğim, tamamen ejderhalar tarafından anlatılan bir hikâyeydi. Projeyi duyduğumda, Ava’nın bizim kraliçe ejderhamız olacağı için çok heyecanlandım.  Çünkü o herhangi bir kehanet olmaksızın dünyayı kurtaracak biri. Umarım ejderhalarım da onu örnek alır.”

Wings of Fire Serisi Netflix Animasyon Dizisi

Ava DuVernay ise animasyon hakkında heyecanını şu sözlerle ifade etti:

- Reklam -

“Tui Sutherland’in bize armağan ettiği bu ince işlenmiş hikâyeyle, bilgelik, önyargı ve aidiyet kavramlarını keşfediyoruz. Arkadaşlarım ve ben, Netflix ve Warner Bros. ile çalışacağımız için çok heyecanlıyız. 5 ufak ejderimiz kaderlerinin peşinden koşarlarken izleyiciye de yolu gösterecekler.”

Animasyon 40’ar dakikalık toplamda 10 bölüm olarak planlandı. Fakat DuVernay’in resmi açıklamasına göre, Warner Bros. 15 kitabın, hikâyelerin ve çizgi romanların da içinde olduğu tüm kitapların haklarını satın aldı. Bu yüzden uyarlamaların 10 bölümle sınırlı kalmayacağı, ilk sezon başarılı olursa devam bölümlerinin de yolda olacağı düşünülüyor.

Tui T. Sutherland imzalı roman serisini okuma fırsatınız olmuş muydu? Uyarlama hakkında beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    İthaki yayın programındaki yeni seri diyebilir miyiz? :rofl: :rofl:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

t-rex nüfusu

Antik Çağlarda Toplam 2,5 Milyar T-Rex’in Yaşadığı Öğrenildi

pandemi kitapları Our Country Friends Gary Shteyngart

Pandemi Kitaplarının Sayısı Artıyor: Gary Shteyngart’tan Our Country Friends