in

Witcher Dizisi Ciri ve Yennefer’a Odaklanacak

Netflix’in The Witcher dizisi hızla yaklaşırken projenin yürütücüsü Lauren S. Hissrich, yapıma dair açıklamalarda bulundu. Hissrich dizinin odak noktasını da gözler önüne serdi.

Witcher
- Reklam -
- Reklam -

İlk büyük fragmanını 31 Ekim’de yayınlayan Netflix’in The Witcher dizisi, yeni tanıtım videosuyla yayın tarihini de hayranlarla paylaşmıştı. Yıl sonunda karşımıza çıkacak olan dizinin yürütücüsü Lauren S. Hissrich dizi hakkında konuştu.

Andrzej Sapkowski’nin fantastik kurgu serisi The Witcher, daha önce CD Projeckt tarafından video oyunlarına uyarlanmış ve büyük bir başarıya ulaşmıştı. Ardından eserin dizi ve sinema uyarlamalarına dair dedikodular ortaya çıkmıştı.

Sonunda uzun zamandır büyük bir fantastik dizi yapmak isteyen Netflix platformu, eserin uyarlama haklarını alarak büyük adımı atmıştı.

- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir panelde, serinin yapımcısı ve yürütücüsü Lauren S. Hissrich uyarlama hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Geralt Yerine Ciri ve Yennefer Dizinin Odağında Olacak

Hissrich’in açıklamaları, dizinin Rivialı Geralt’tan ziyade Ciri ve Yennefer üzerinden ilerleyeceğini ortaya çıkardı.

Serinin sekiz kitabını da okuduğunu ifade eden ünlü yapımcı, kısa öyküler ile yola çıkması gerektiğini bildiğini söyledi. Bu anlatıların Witcherların kim olduğunu gösterdiğini söyleyen Hissrich, yine de Ciri ve Yennefer’ı yapıma dahil etmek istediğini vurguluyor. Yapımcıya göre, Ciri henüz diğer karakterlerle karşılaşmadan; izleyiciye kendi hikâyesini epey bir anlatacak.

Henry Cavill tarafından canlandırılan Geralt’ın yapımda ne kadar yer alacağı sorusuna ise ekrandaki zaman dağılımının adil olacağını vurgulayarak yanıtlayan yapımcı; bütün karakterlerin ayrı ayrı anlaşılması gerektiğini vurguluyor.

- Reklam -

Bu açıklamalar sonrası hayranların Twitter üzerinden tepkileri de gecikmedi. Birçok kişi bu yaklaşımı eleştirirken kimileri ise kitaplara daha bağlı bir uyarlama için yapımcıya teşekkürlerini sundu.

Hissrich ise uyarlamanın tamamen Andrzej Sapkowski’nin mirasına uygun şekilde yapılacağını belirtiyor. Hatta bu noktada bir adım daha öteye giderek ünlü yazarın dizinin çekimleri sırasında sette mutluluk gözyaşları döktüğünü söylemekten de geri kalmıyor.

Dizide Ciri karakterini Freya Allan, Yennefer’ı ise Anya Chalotra canlandırıyor.

The Witcher dizisi 20 Aralık 2019 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Başlık yanıltıcı. Sadece Yen ve Triss’i Geralt’ın gözünden değil daha önceden tanıyacağız dendi.

  2. Avatar for Dvne Dvne dedi ki:

    Clickbait haberi direkt cevirince buraya yazılan haber de clickbait oluyor maalesef.

    Ayrıca benim gördüğüm bir başka anlaşmazlık röportajı veren kisinin sözlerini birinci ağızdan yazmamak.

    Mesela Sapkowski’nin verdiği röportajda da yanlış anlaşılma oldukça fazla.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doğan Kitap

Doğan Kitap’ın 20 Yaşıma Mektup’u Çıktı

Linda Hamilton Terminator

Miller, Eski Terminator Filmlerinin Eksiğini Açıkladı