in

Kıyamet Sonrasını Konu Alan Wool (Silo) Serisi Dizi Oluyor: Oyuncu Kadrosu Netleşmeye Başladı

Wool dizi oluyor. Hugh Howey imzalı kıyamet sonrası serisi Silo, Apple TV+ ile ekrana uyarlanıyor. Yapımdan ilk oyuncular belli oldu.

Wool Dizi silo oyuncu kadrosu
- Reklam -
- Reklam -

Wool dizi oluyor. Amerikalı bilimkurgu yazarı Hugh Howey imzasını taşıyan Silo Apple Tv+ ile ekrana taşınmaya hazırlanıyor. Dizinin oyuncu kadrosu hakkında ilk adımlar atıldı. Tim Robbins ve Rebecca Ferguson, serideki yerini alıyor.

Hugh Howey‘nin ilk olarak 2012 yılında yayımlanmaya başlayan ve Türkçede de Silo, Vardiya ve Toz isimleri ile okurların karşısına çıkan üçlemesi Apple Tv+ dizisi oluyor. Kayıp Rıhtım olarak 2015 yılında kendisiyle bir söyleşi de gerçekleştirdiğimiz Howey, şimdi adını bütün dünyaya duyurmaya hazırlanıyor. (Söyleşiyi buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.)

Bir kıyamet sonrası kurgusu olan Silo, karanlık ve acımasız bir distopyada geçiyor. Hiç sona ermeyen kum fırtınaları ve zehirli atmosfer nedeniyle Dünya yüzeyinin artık yaşanmaz hâle gelmesiyle başlayan ilk kitapta, yer altında yaşamaya zorlanan bir topluluğun hikâyesi anlatılıyor. Ancak elbette yeryüzüne duyulan merak galip geliyor ve olaylar gelişiyor.

- Reklam -

Ünlü Bilimkurgu Serisi Wool Dizi Oluyor: Oyuncu Kadrosu Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı

Başrolünde Mystic River ile 2004’te Oscar ödüllüne layık görülen ve The Player ile BAFTA Awarads’ta En İyi Aktör dalında aday olan Tim Robbins‘ın yer alacağı dizi için açıklanan bir diğer isim ise Life, Doctor Sleep ve Mission: Impossible ile tanınan Rebecca Ferguson oldu.

Robbins, kitaplardaki Bernard karakterine hayat verecek. Ferguson’u ise Juliette rolünde izleyeceğiz.

Wool Dizi silo oyuncular

Wool dizisinin senarist koltuğunda Graham Yost (Speed, From the Earth to the Moon), yönetmen koltuğunda ise Oscar adayı Morten Tyldum (The Imitation Game) var. Dizinin yapımcılığı ise AMC Studios‘a ait olacak.

Dizinin baş yapımcılığı Remi Aubuchon, Nina Jack ve Ingrid Escajeda isimlerine emanet edilecek. Öte yandan serinin yaratıcısı Hugh Howey de yaratıcı ekibin bir parçası olarak yapımda görev alacak.

- Reklam -

Kitaplar hakkında kaleme aldığımız inceleme yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Apple Tv+, Isaac Asimov‘un Vakıf serisinden uyarladığı The Foundation dizisinden sonra, şimdi yola bir başka ünlü bilimkurgu serisi ile devam ediyor.

Şu an için dizi uyarlamasından açıklanan iki isim bu şekilde oldu. Yapımın çekimlerinin ne zaman başlayacağı ya da ne zaman yayınlanacağı gibi detaylar ise henüz belli olmuş değil.

Siz serinin kitaplarını okumuş muydunuz? Uyarlamadan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Çarkı Dizisi karakterler

Zaman Çarkı Dizisinden İlk Görseller: The Wheel of Time Yaklaşıyor

İsa’nın Çocukluğu - J.M. Coetzee

Barbarları Beklerken’in Yazarı J.M. Coetzee’den Tekinsiz Bir Roman: İsa’nın Çocukluğu