in ,

World of Darkness Evreni Dizi ve Filmler ile Genişleyecek

World of Darkness masaüstü rol yapma oyunu, Netflix’in The Witcher dizisinin arkasındaki yapım şirketi tarafından dizi ve film serilerine dönüştürülüyor.

World of Darkness Evreni Dizi film uyarlama
- Reklam -

Dünyaca ünlü masaüstü rol yapma oyunu World of Darkness yeni dizi ve filmler ile evrenini genişletmeye hazırlanıyor. Projenin ardında ise Netflix’in The Witcher uyarlamasını da geliştiren yapım şirketi var.

Özellikle Vampire: The Masquerade ile milyonlarca oyuncuya ulaşan World of Darkness evreni dizi ve filmler ile karşımıza çıkmak için gün sayıyor.

Fantastik rol yapma oyunu (FRP) World of Darkness, Dungeons & Dragons ile birlikte en ünlü masaüstü oyunları arasında yer alıyor. Vampirlerin, kurtadamların ve büyücülerin kol gezdiği bu karanlık diyarda Vampire: The Masquerade’de varlıklarını insanlıktan saklayan vampirlerin hikâyeleri işleniyor. Werewolf: The Apocalypse’te kurtadamlar, Wraith: The Oblivion’da hayaletler, Mage: The Ascension’da ise büyücüler konu alınıyor.

- Reklam -

World of Darkness

World of Darkness markası son yıllarda giderek genişledi. Wraith: The Oblivion adlı VR korku oyunu serinin son halkası olarak karşımıza çıktı.

World of Darkness Dizi ve Filmleri The Witcher Yapımcısına Emanet Edilecek

90’larda yayınlanan Kindred: The Embraced adlı kısa ömürlü televizyon dizisini saymazsak World of Darkness nihayet beyaz perde ve televizyon için ciddi yapımlara göz kırpmaya başlıyor. The Witcher ve The Expanse dizilerinden sorumlu yapım şirketi Hivemind, bu ikonik oyun dünyasını uyarlamak için kolları sıvadı.

Yazar ve yapımcı koltuğunda World of Darkness’ın sahipleri Paradox Interactive ve Hivemind ile birlikte çalışacak olan Eric Heisserer (Shadow and Bone) ile Christine Boylan (The Punisher) yer alıyor.

Paradox Interactive, 2015 yılında satın aldığı WoD lisansı ile birlikte uzun süredir bir uyarlama geliştirmeyi kafasına koymuştu. Son derece kapsayıcı ve çeşitli bir evren olan WoD, her ırktan eşit cinsiyetli karakterleri, bütün inançları, farklı renkli insanları ve LGBTQ+ topluluklarını barındırmasıyla övgü topluyor. Serinin yapımcısı Christine Boylan da bu kapsayıcılıktan gurur duyduklarını ifade ediyor.

- Reklam -

Eric Heisserer ise WoD hikâyelerini zamanının çok ötesinde bulduğunu belirtiyor.

World of Darkness film dizi

Dizi uyarlamasının hangi platforma geleceği şimdilik bilinmiyor. Ancak Netflix, Hivemind yapım şirketi nedeniyle bir adım önde görünüyor.

Siz bu evrenden nasıl uyarlamalar bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Çok heyecanlandım bu olaya. Ama umarım uyarlarken batırmazlar ve tutarlı aktarırlar. :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Another Round Druk yeniden çevrim

Taze Oscarlı “Another Round” Filmi, Leonardo DiCaprio ile Yeniden Çevrilebilir

yeni Sailor Moon Filmi Eternal, Netflix

Yeni Sailor Moon Filmi “Eternal” Geliyor: Netflix Kapıyı Araladı