in ,

Y: The Last Man Dizisi Disney+’ta Yayınlanacak

Y: The Last Man dizisi Disney+’a geliyor. Yapımı uzun zamandır devam eden popüler çizgi roman uyarlaması ufukta gözüktü.

Y: The Last Man dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Yapımı 2007’den beri devam eden Y: The Last Man dizisi uzun uğraşlar sonucu hem yeni evini hem de logosunu buldu.

Aynı isimli Vertigo çizgi romanından uyarlanan yapım için Disney’in Twitter’dan yayınladığı logo ve sinopsis şöyle:

Y: The Last Man yeni FX Networks drama dizisi. Brian K. Vaughan ve Pia Guerra’nın yazdığı aynı isimli çizgi roman serisinden uyarlanan dizinin başrolünde Diane Lane var. Sadece FX on Hulu’da.”

- Reklam -

Disney Investor Day pek çok yeni projeyle birlikte, sevenlerinin uzun zamandır beklediği yapımları da görücüye çıkarttı. Türkçeye Y: Son Erkek olarak çevrilen yapım, Ben Schnetzer tarafından canlandırılacak Yorick Brown’un hikâyesini anlatacak. Evcil maymunuyla Dünya’da tek erkek olarak kalan Yorick’i izleyeceğimiz dizide diğer başroller Diane Lane (Unfaithful), Imogen Poots (Vivarium), Lashana Lynch (Captain Marvel), Juliana Canfield (Succession), Elliot Fletcher (The Fosters), Marin Ireland (Hell or High Water) ve Amber Tamblyn (The Sisterhood of the Traveling Pants). Dizinin yapımcılığını da 2014 yapımı Extant ile tanınan Eliza Clark üstleniyor.

Y: The Last Man dizisi yapımı 13 yıldır sürüyor

Vertigo Comics’te Brian K. Vaughan ve Pia Guerra ikilisinin yayınladığı dizi on yılı aşkın bir süredir yapım aşamasında. İlk kez 2007’de film olarak ortaya çıkan proje, 2014’e kadar inişli çıkışlı geçen bir süreçten sonra film iptal edilmişti.

Y: The Last Man dizisi

- Reklam -

2015’te de FX televizyon dizisi için çalışmalara başlamıştı. Başta proje Michael Green (Logan) ve Aida Croal (Luke Cage) ikilisine emanetti ve Barry Koeghan (Dunkirk) Yorick’i oynayacaktı. FX, “kreatif farklılıklar” yüzünden 2019 Nisan’ında Green ve Coral’la yollarını ayırdı ve Schnetzer de bu yılın ilk günlerinde Yorick rolünü Koeghan’dan teslim aldı. Yeni ekiple çekimlere başlayan Y: Son Erkek, Mart’ta COVID-19 salgını yüzünden prodüksiyona ara vermiş, Ekim ayında çalışmalar yeniden başlamıştı.

FX’in hazırladığı dizi için resmi bir yayın tarihi duyurulmadıysa da, yapımın 2021 yılı içerisinde izleyicilerin karşısına çıkması bekleniyor.

Y: The Last Man dizisi için heyecanlı mısınız? Çizgi roman uyarlaması diziden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comicbook

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cars dizisi Pixar

Cars Dizi Oluyor: Arabalar Disney+ ile Geliyor

Disney Plus Türkiye

Cruella ve Pinokyo Filmleri Doğrudan Disney+’a Geliyor