in ,

Y: The Last Man Dizisinden İlk Uzun Fragman: Dünya’da Tek Bir Erkek Kalsaydı, Ne Olurdu?

Y: The Last Man fragmanı yayınlandı. Ödüllü kıyamet sonrası çizgi roman serisinden uyarlanan FX dizisi, “Dünya’da tek bir erkek kalsaydı, ne olurdu?” sorusuna yanıt arıyor.

y the Last Man fragman fx
- Reklam -
- Reklam -

Y: The Last Man dizisi için ilk fragman yayınlandı. FX ekranlarına gelecek yapım, Brian K. Vaughan ve Pia Guerra’nın kıyamet sonrası bilimkurgu çizgi roman serisinden uyarlanıyor.

2002 – 2008 yılları arasında DC Comics’e ait Vertigo etiketiyle yayımlanan Y: The Last Man, toplamda 60 sayı sürmüştü. Eisner Awards, Hugo Award, National Comics Award gibi prestijli ödüllere layık görülen seri post-apokaliptik bir dünyada geçen bilimkurgu hikâyesini işliyor. Gizemli bir salgının Y kromozomlu her canlıyı yok etmesiyle, dünyanın tek erkeği olarak kalan Yorrick Brown’ın yaşam mücadelesini konu alan eserin uyarlama macerası da uzun bir sürece dayanıyor.

İlk etapta Yüzüklerin Efendisi filmlerini de çeken New Line Cinema’ya film olarak teklif edilen yapım; şirketin tüm seriden tek bir yapım çıkartma ısrarı sonrası vazgeçilmişti.

- Reklam -

2015 senesinde dizi adaptasyonu için çalışmalar tekrar  başladı. Baş yapımcı koltuğuna The Hunger Games ile tanınan Nina Jacobson ve American Crime Story’den Brad Simpson geçti.

Kanal olarak ise Legion, American Crime Story, American Horror Story ve Sons of Anarchy gibi yapımlara ev sahipliği yapan FX ile anlaşıldı.

Geçen ay çıkış tarihi tadımlık kısa bir video ile duyurulan Y: The Last Man’den ilk uzun fragman nihayet paylaşıldı.

Y: The Last Man Fragmanı | İZLE

YouTube video

2 dakikalık fragman, “her zamanki gibi bir gün” ile başlıyor ve dünyadaki Y kromozomlu herkesin aniden hayatlarını kaybetmesiyle devam ediyor.

- Reklam -

Yorick Brown rolünde The Book Thief, Pride ve Warcraft ile tanınan Ben Schnetzer’ın yer aldığı dizide yer alan diğer oyuncular şu şekilde: Diane Lane, Ashley Romans, Olivia Thirlby, Quincy Kirkwood, Jess Salgueiro, Laura de Carteret, Samantha Brown, Sydney Meyer ve Tara Nicodemo.

Dizinin senaristleri arasında Extant ve Animal Kingdom’ın yazarı Eliza Clark ve Manhunt’ın yazarı Donnetta Lavinia Grays bulunuyor.

İlk sezonu toplamda 10 bölüm sürecek yapımın yayın tarihi 13 Eylül 2021 olarak açıklandı.

Yayınlanan fragmanı nasıl buldunuz? Dizi uyarlamasından beklentileriniz neler? Çizgi romanı okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: io9

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mitler ve Semboller Hakkında 9 Kitap Önerisi

Mitler ve Sembollerle İlgili Okumanız Gereken 9 Kitap

Lyrbe Antik Kenti Orman Yangını

Manavgat’taki Yangın Lyrbe Antik Kenti’ni Sardı: Tarih Sayfalarımız Yanıyor