in ,

Yahya Abdul-Mateen II Kendi Yapım Şirketini Kurdu: Netflix ile Yeni Projelere Atılacak

Yahya Abdul-Mateen II kendi yapım şirketi House Eleven10’i kurdu. Yıldız aktör, yeni süreçte dijital yayın devi Netflix ile iş birliği yapacak.

Yahya Abdul-Mateen II Yapım Şirketi netflix house eleven10
- Reklam -
- Reklam -

Yahya Abdul-Mateen II kendi yapım şirketini kuruyor. House Eleven10 adlı prodüksiyon şirketinin ilk ortaklığı ise dijital yayın devi Netflix ile oldu. Böylece Mateen II, oyunculuk kariyerinin yanına bir de prodüktör sıfatını ekleyecek.

Emmy ödüllü ünlü oyuncu Netflix için yapımlar üretecek ve bu yapımların bazılarında kendisi de rol alacak. House Eleven10, vizyonunu ve projelerini, “Abdul-Mateen II’nun gençliğinden hikâyelerin yaratıcılıkla bezenmiş unsurlar içereceğini ve farklı hikaye anlatma evrenlerine ev sahipliği yapacağı,” şeklinde açıklıyor. Ayrıca büyü ve gerçekçiliğin bir arada olduğu ilginç hikâyeler anlatacakları da belirtiliyor.

Abdul-Mateen II, bir konuşmasında yapım şirketi hakkındaki görüşlerini şu şekilde paylaşıyor:

- Reklam -

“House Eleven10’in vizyonuyla gurur duyuyorum. Dünyaya sunmaya hazırlandığımız fikirleri Netflix’le paylaşarak gerçekleştirecek olmaktan daha fazla heyecan duyamazdım. Filmlerimizin ve karakterlerimizin, kendi dünyalarında bir ruha sahip olmasını istiyorum. Tüm türlerde ve evrenlerde büyüyü ve insanlığı birlikte işleyecek yaratıcı bir ekiple çalışmak istiyoruz.”

Yahya Abdul-Mateen II Yeni Yapım Şirketi ile Farklı Projelere Yelken Açacak

Yıldız isim ayrıca, geleneksel olarak temsil edinmemiş ve gizli bir şekilde kalmış film yapımcıları, ekip ve yazarlara da ulaşmak istediğini belirtti. Şirket, farklı evrenlerle çeşitli hikayeler anlatarak geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Kendisinin Netflix’le yolunun kesişmesi 2016’da ilk profesyonel rolü olan The Get Down yapımıyla gerçekleşmişti. Bu rolden sonra Mateen, Netflix’te Black Mirror, First Match ve The Trial of the Chicago 7 gibi yapımlarda rol almış ve Screen Actors Guild Ödülü’nü kazanmıştı.

Yahya Abdul-Mateen II Yapım Şirketi netflix house eleven10

- Reklam -

Mateen II’nun oyunculuk kariyeri projeleriyle birlikte yükselmeye devam etti. 2020’de aktör, Watchmen yapımında canlandırdığı Cal Abar/Dr. Manhattan rolüyle Emmy ödülü kazandı.

Oyunculuk yapacağı projelerin yanı sıra Abdul-Mateen II’nun uygulayıcı yapımcılığını üstleneceği yapımlar da mevcut. Bunlar arasında Dwayne Johnson ve Beau Flynn’in rol alacağı Emergency Contact ve The Scent of Burnt Flowers projeleri de var. The Scent of Burnt Flowers filminin yapım şirketinin de House Eleven10 olacağını belirtelim.

Yahya Abdul-Mateen’den gelen yapım şirketi kurma adımı Netflix’e farklı ilgilere sahip seyircileri çekme açısından faydalı olacak gibi görünüyor. Siz House Eleven10 hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gülten Akın Sempozyumu

Gülten Akın Sempozyumu Bursa’da Gerçekleştirilecek: “Şiirden Bir Ülke Bahçesi”

Mohaç Meydan Muharebesi Nerede Yapıldı? Konumu Tespit Edildi

Mohaç Meydan Muharebesi’nin Gerçekleştiği Konum Tespit Edildi