in

Heartstopper’ın Yıldızı, Doctor Who Dizisinde “Yeni Rose” Olarak Rol Alacak

Yasmin Finney, Doctor Who’nun yeni sezonunda Rose karakteri ile yapıma katılacak. Heartstopper ile tanınan oyuncu, ikonik dizinin 60. yılında izleyicilerle buluşacak.

Yasmin Finney doctor who rose
- Reklam -
- Reklam -

Yasmin Finney, Doctor Who’nun gelecek yıl yayınlanacak yeni sezonunda Rose adlı bir karakteri canlandırmak üzere kadroya dahil oldu. Bahsi geçen bu rolün, Rose Tyler’ın bir alternatifi mi olduğu, sorusu ise henüz yanıtlanmadı.

BBC, Doctor Who’nun oyuncu kadrosuna Alice Oseman’ın Heartstopper serisinden uyarlanan diziyle adını duyuran genç yıldız Yasmin Finney’nin ekibe dahil olduğunu duyurdu.

Finney, serinin 60. yıl özel bölümünün oyuncu kadrosunda yer alacak. Geçen günlerde bu özel bölüm için David Tennant ve Catherine Tate ikilisinin de geri döneceği açıklanmıştı.

- Reklam -

Hemen öncesinde ise 14. Doktor’u Ncuti Gatwa’nın canlandıracağı duyurulmuştu. Ünlü dizi, 60. yıl için çalışmalarına hız kazandırmış durumda.

Yasmin Finney, Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümü Kadrosunda

Finney’nin duyurulması, çeşitli spekülasyonları da beraberinde getirdi. Aktrisin rolünün, 2005’te Billie Piper tarafından canlandırılan Doktor’un yol arkadaşı Rose Tyler ile aynı adı taşıması dikkatlerden kaçmadı. Piper, 9. Doktor Christopher Eccleston ve 10. Doktor David Tennant ile birlikte oynama fırsatı bulmuştu.

Finney’nin ünlü karakterin alternatif bir versiyonu mu, yoksa aynı ada sahip başka birisini mi oynayacağı belli değil. Bununla birlikte oyuncunun özel bölümün ardından 14. Sezon macerasına katılıp katılmayacağı da henüz netleşmedi.

Dizinin başına yeniden geçen Russel T. Davies de konuya dair gizemleri artıracak açıklamalarda bulundu.

Yasmin Finney doctor who rose bbc

Davies hayranların aklın aklından geçen soruya eğlenceli bir üslupla yanıt verdi:

- Reklam -

“Doctor Who evreninde hayat daha parlak ve vahşi bir hâle geliyor. Başka bir Rose nasıl mümkün olabilir? Bunun yanıtını 2023’te öğreneceksiniz. Yasmin’i Doctor Who’ya davet etmek büyük bir mutluluk. Heartstopper’da hepimiz onun dünyayı değiştirmesine âşık olmuştuk. Şimdi ise Yasmin, Doctor Who evrenini değiştirebilir!”

Doctor Who’dan Trans Görünürlüğüne Dair Önemli Adım

Yasmin Finney, trans bireylerin sektördeki konumuna dair önemli bir adımı da temsil ediyor. Heartstopper ile ciddi bir çıkış yapan oyuncu, şimdi de yüksek profilli bir bilimkurgu dizisi ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Öte yandan Finney, Doctor Who’nun ilk trans oyuncusu değil. 9. sezonun Sleep No More bölümünde Bethany Black, 38. yüzyılda geçen bir macerada rol almıştı.

Finney diziye dahil oluşunu şu sözlerle duyurdu:

“8 yaşındaki Yasmin’e bir gün bu ikonik dizinin bir parçası olacağını söyleselerdi, milyonlarca yıl boyunca buna asla inanmazdım. Bu dizinin pek çok insanın kalbinde ayrı bir yeri var. Bu sebeple trans bir aktris olarak Russel tarafından yapıma dahil edilmek sadece bu yılımın değil, hayatımın olayı oldu. Bu yolculuğa başlamak ve hepinize Rose’un nasıl da çiçek açtığını göstermek için sabırsızlanıyorum.”

Mevcut Doktor Jodie Whittaker 13. sezonun final bölümü Centenary Special’da yerini Ncuti Gatwa’ya bırakacak.

Siz bu rol tercihini nasıl buldunuz? Rose karakteri, alternatif bir yorum mu olacak dersiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Sıktı artık, siyahi-kadın-trans Doktorları, Efendileri ve yoldaşları arka arkaya sıralayınca BBC eşitlikçi veya adaletli mi oluyor? Bu insanları sırf ten renkleri, cinsiyetleri ve yönelimleri yüzünden reklam olarak kullanıp bize “Bakın biz herkese saygılıyız” şovu yapıyorlar.

    2019 yılına kadar kadın oyunculara erkeklerin maaşının yarısını veren BBC’ydi, Owen King diziyi sevdiği için senarist olmayı teklif etti İngiliz vatandaşı olmadığı için kabul etmeyenler BBC’ydi. Hâlâ tek bir farklı ülkeden kimse yok dizide. Sadece şov yapabilecekleri konularda oyuncu dolduruyorlar diziye. Davies’li ilk 5 bölümü izlerim ama bu şartlarda çok müdahale edilecektir. O 5 bölüm iyi değilse Davies dönemi de benim açımdan başarısız olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Adèle Haenel oyunculuk bırakma kararı

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’nin Yıldızı, Politik Nedenlerle Film Sektörünü Bıraktı

Mis Dergi emrah ablak

600 Sayfalık Çizgi Roman Dergisi “Mis” Çıktı: Dergi, NFT Atılımıyla Dikkat Çekiyor